Πώς να σώσεις την σπασμένη πούδρα, σκιά ή ρουζ

Είσαι ατσούμπαλη και τα μισά σου καλλυντικά έχουν σπάσει; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οινόπνευμα!
Πώς να σώσεις την σπασμένη πούδρα, σκιά ή ρουζ



Πόσες φορές έχεις σπάσει την πούδρα σου; Εγώ ό,τι παίρνω σε αυτή τη μορφή το σπάω μέσα στις επόμενες 48 ώρες! Έπρεπε να βρω μια λύση γι' αυτό. Είναι κρίμα ό,τι πιάνω στα χέρια μου να το χαλάω αμέσως και να χάνεται η περισσότερη ποσότητα στο πάτωμα. Έψαξα όλο το internet να βρω τι μπορώ να κάνω γι' αυτό το θέμα. Δεν ήταν λύση απλά να σταματήσω να αγοράζω σκιές, πούδρες και ρουζ. Το καλό είναι ότι υπάρχει λύση και ας μην το πιστεύεις (ακόμα).

Αυτά που θα χρειαστείς είναι:

Οινόπνευμα

Σακουλάκι

Κουτάλι

Αδειάζεις το προϊόν που έχει σπάσει σε ένα σακουλάκι φαγητού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού το σπας μέχρι να γίνει σκέτη πούδρα. Δεν θέλεις να έχει μεγάλα κομμάτια μέσα γιατί δεν θα βγει μετά ένα λείο αποτέλεσμα.

Ρίχνεις την πούδρα πίσω στην συσκευασία του ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια, προσθέτεις για αρχή μια μικρή κουταλιά από οινόπνευμα και ανακατεύεις μέχρι να γίνει λάσπη. Αν χρειαστεί πρόσθεσε κι άλλο οινόπνευμα.

Μετά από δύο ώρες περίπου που θα το έχεις αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει, καλύπτεις την πούδρα με ένα χαρτομάντιλο και με μια ίσια επιφάνεια το πιέζεις μαλακά για να γίνει λείο.

Το αφήνεις να στεγνώσει για 24 ώρες και είναι πάλι σαν καινούργιο. Το οινόπνευμα έχει εξατμιστεί και εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πούδρα σου!

 

*Δεν έσπασε η πούδρα/σκιά/ρουζ σου αλλά το κραγιόν; Μπορείς να το φτιάξεις και αυτό! Δες το άρθρο.