Επτά χρυσοί κανόνες για προστασία από τις ιώσεις!!!

Ώχ… πάλι άρρωστα τα παιδιά…
Επτά χρυσοί κανόνες για προστασία από τις ιώσεις!!!



Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι!!!!
Σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες, πάρτυ και όλα αυτά σε κλειστούς χώρους με παιδιά συγκεντρωμένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά μπορούμε να συμβουλεύουμε "ζαλίζουμε" καθημερινά τα παιδιά μας ώστε να τα προφυλάξουμε όσο μπορούμε καλύτερα από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
Πάντα να καλύπτετε το στόμα σας με το εσωτερικό του βραχίονα όταν βήχετε και φτερνίζεστε. Έτσι αποφεύγετε την εξάπλωση μικροβίων .
Να κρατάτε μακριά τα χέρια σας από τα ματιά και το στόμα σας. Τα μάτια, η μύτη και το στόμα είναι τα σημεία εισόδου των μικροβίων, και κατά συνέπεια και των ασθενειών,στο σώμα.
Να μην μοιράζεστε μπουκάλια νερού και φαγητό με τους φίλους σας. Οτιδήποτε μπαίνει στο στόμα σας δεν θα πρέπει να το μοιράζεστε με τους φίλους μας.
Πλύνετε τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών.
Αυτό είναι ίσως ο νούμερο ένα κανόνας για να μειώσουμε τα κρυολογήματα και τις ιώσεις.
Παιχνίδι!!!Το πολύ παιχνίδι βοηθάει το σώμα και το μυαλό να παραμείνουν υγιή.
Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι καλύτερο πράγμα για την καλλιέργεια δυνατών οργανισμών.
Ύπνος!!!Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και για τις επιδόσεις στο σχολείο και για την προφύλαξη του οργανισμού από τις ιώσεις.
Κάθε μέρα λοιπόν δεν ξεχνάω να υπενθυμίζω στα παιδάκια μου τους χρυσούς κανόνες  μιας μαμάς απελπισμένης  από τις συνεχόμενες ιώσεις!!!
Φιλιά πολλά!!!