"Mega με μια" -Κριτικάρουμε τον Μάρκο Σεφερλή για την πρεμιέρα (πριν την πρεμιέρα)

Λίγο πριν την πρεμιέρα της πρωινής εκπομπής του Mega, η κριτική που έχει ήδη ασκηθεί επισκιάζει όλα τα άλλα...
"Mega με μια" -Κριτικάρουμε τον Μάρκο Σεφερλή για την πρεμιέρα (πριν την πρεμιέρα) - Κεντρική Εικόνα



Από τη μια οι πρώιμες δηλώσεις του Μάρκου Σεφερλή για το τί δεν θα κάνει στο νέο πρωινό του Mega κι από την άλλη το σούσουρο ότι "τρώει" κόσμο, σε συνδυασμό με δυο πρόσφατες αποχωρήσεις, έχουν φέρει το "Mega με Μία" στο επίκεντρο της κριτικής -και δη αρνητικής- πριν καν βγει στον αέρα.

Τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, ο Μάρκος Σεφερλής θα καλωσορίσει για πρώτη φορά το κοινό ως κεντρικός παρουσιαστής του "Mega με Μία" με στόχο να «μας φτιάχνει τη διάθεση», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μεγάλο κανάλι.«Τέρμα οι γκρίνιες και οι κακίες. Ένα πρωινό που μόνο o Μάρκος με το ξεχωριστό χιούμορ του μπορεί να μας προσφέρει. Με πολύ κέφι, πολλές εκπλήξεις και φυσικά πολύ γέλιο.  Σε ένα εντελώς διαφορετικό, ευέλικτο πλατό, ειδικά σχεδιασμένο για να υποδέχεται τις πιο απίθανες καταστάσεις, ακόμα κι όσα έχουμε συνηθίσει στις πρωινές εκπομπές (μαγειρική, μόδα, συνεντεύξεις) αποκτούν μια άλλη, ανατρεπτική διάσταση στα χέρια του Μάρκου», προαναγγέλλει η ίδια ανακοίνωση.

Οι γκρίνιες και οι κακίες ωστόσο, ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μάρκος Σεφερλής έριξε λάδι στη φωτιά, ξεκινώντας τις δημόσιες προαναγγελίες για το τί δεν θα κάνει στη νέα εκπομπή. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ τί θα κάνει, γεγονός που έφερε τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις.

Με το καλημέρα ο ηθοποιός δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και μπήκε -άθελά του ίσως- στο στόχαστρο άλλων ομολόγων του, που μέχρι πρότινος ακολουθούσαν την πεπατημένη στα πρωινά προγράμματα. Πρώτος και καλύτερος, ο Πέτρος Κωστόπουλος αντέδρασε αρνητικά στις προαναγγελίες του ηθοποιού, σέρνοντας το χορό σε ένα γαϊτανάκι δυσοίωνων προβλέψεων που διαρκούν ως και την τελευταία ημέρα πριν την πρεμιέρα.

Ο υποβαθμισμένος ρόλος του Δημήτρη Ουγγαρέζου, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τί ακριβώς θα κάνει στην εκπομπή, οι αλλαγές στα πρόσωπα, η συρρίκνωση κάποιων κλασικών ενοτήτων, όπως π.χ. η μαγειρική, αλλά και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορεί να παίρνει καλές συνεντεύξεις από τους καλεσμένους ο ηθοποιός, πυροδότησαν ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Τελικά το ζεύγος Σεφερλή-Τσαβαλιά αναγκάστηκε να απαντά δημόσια για όσα κατηγορείται σχετικά με την πολυσυζητημένη εκπομπή, συχνά απολογούμενο. Ο Μάρκος Σεφερλής διευκρίνισε ότι δεν τρώει κόσμο, η Έλενα Τσαβαλιά είπε, ότι, όπως οι απέναντι Λιάγκας και Σκορδά έκαναν θέατρο με ένα μουσικοχορευτικό νούμερο έναρξης, έτσι κι αυτοί θα κάνουν δημοσιογραφία και πάει λέγοντας. Αποκορύφωμα όλων, η απομάκρυνση της Δέσποινας Καμπούρη στη αρχή της εβδομάδας και η πιο πρόσφατη αποχώρηση του Στέλιου Παπαδόπουλου, για τις οποίες επίσης κλήθηκαν να απαντήσουν ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά.

«Δεν είναι δική μας απόφαση», είπαν.

Συγκεκριμένα ο Μάρκος Σεφερλής δήλωσε: «Δεν είναι θέση δική μου να απαντήσω για την αποχώρηση της Δέσποινας Καμπούρη. Εμένα μου είναι πολύ συμπαθής σαν άτομο...». «Η θέση μου δεν είναι για να δίνω ειδήσεις, ούτε για να κρίνω τις αποφάσεις των ιθυνόντων του Mega, ούτε για να προτείνω, ούτε για να εγκρίνω, ούτε για να απορρίπτω κόσμο. Όποιος έχει αποδείξεις τον προκαλώ να μου τις τρίψει στη μούρη...», είπε από την πλευρά της η Έλενα Τσαβαλιά.

Η σύζυγος του κεντρικού παρουσιαστή επισήμανε επίσης: «Δεν με πειράζει που τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν. Με πειράζει που κάποια δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν για πράγματα που δεν ευσταθούν»...

Τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα, πλην του ζεύγους Σεφερλή-Τσαβαλιά, τα πρόσωπα που γνωρίζουμε ότι έχουν "κλειδώσει" -εκτός απροόπτου, πάντα- για να τους πλαισιώνουν είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο μάγειρας Ανδρέας Λαγός, η αστρολόγος Βίκυ Παγιατάκη, ο Στέλιος Κρητικός και η Χριστίνα Πολίτη, που πήρε τη θέση της Δέσποινας Καμπούρη.

«Δεν αγχώνονται οι άνθρωποι στο Mega και οι συνεργάτες μου και αγχώνονται όλοι οι άλλοι στα sites», επισήμανε σχετικά ο Μάρκος Σεφερλής και κατέληξε: «Λέω λοιπόν, σε όλους ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα και να μην αγχώνονται».

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, φυσικά, θα τον έχει ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος θα πρωτοστατεί σε όλες τις ενότητες της εκπομπής, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ποδαρικό τη Δευτέρα ως καλεσμένος θα τούς κάνει ο Χρήστος Χολίδης, ο οποίος γενικά θεωρείται πολύ γουρλής γι' αυτό και τον προσκαλούν στις πρεμιέρες. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και η καθημερινή παρουσία καλεσμένου για συνέντευξη δεν θα είναι δεδομένη ούτε καθημερινή. Τις ημέρες που η εκπομπή δεν θα έχει καλεσμένο, ο Μάρκος Σεφερλής θα αναλαμβάνει να καλύπτει το κενό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ανεξαρτήτως κριτικών και εν όψει της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής πρεμιέρας τη Δευτέρα, το μόνο βέβαιο είναι ότι το "Mega με Μια" θα είναι οne man show!