Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη ξέρει τα πάντα για την τηλεόραση

Γιατί στήριξε τη Μενεγάκη στο διαζύγιό της; Πώς σχολιάζει την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Γιατί δεν παντρεύτηκε;
Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη ξέρει τα πάντα για την τηλεόραση



Την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, μία γυναίκα που γνώρισε σχεδόν όλα τα πρόσωπα της τηλεόρασης φιλοξένησε  η Νάνσυ Ζαμπέτογλου το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην εκπομπή Join Us.  Σε αυτό το επεισόδιο, μεταξύ άλλων μάθαμε ότι διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ δεν είναι φίλη με την Ελένη Μενεγάκη, ότι έφτασε τρεις φορές πολύ κοντά στο γάμο, ότι λατρεύει τη μοναξιά αλλά και τα σχόλιά της για την εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Δείτε τι είπε…

Για τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης:

Το Κωνσταντίνου και Ελένης δεν άρεσε σε κανέναν. Και δεν άρεσε, όχι γιατί δεν είχε ωραίο σενάριο, το σενάριο ήταν καταπληκτικό. Όλοι φοβόντουσαν επειδή στο προηγούμενο κανάλι ο Ρώμας είχε αποτύχει. Και όλοι πίστευαν ότι η μία αποτυχία θα φέρει και την άλλη. Αλλά το σενάριο ήταν τόσο ωραίο που τελικά το κάναμε, με δική μου ευθύνη. Τελικά, πόσα ασταμάτητα χρόνια παίζεται αυτή η σειρά;

Για το φαινόμενο Μενεγάκη και το διαζύγιό της:  

Αυτοί που έχουν ταλέντο, που είναι εργατικοί και επίμονοι δεν καβαλάνε γρήγορα το καλάμι αλλά προχωράνε μπροστά. Οι περισσότεροι, πάντως, το καβαλάνε το καλάμι και θεωρούν ότι ο κόσμος τους ανήκει. Αλλά δεν έχουν όλοι άνθρωποι τα ταλέντο, ούτε την αμεσότητα και τη δημιουργικότητα που θα έπρεπε να έχουν. Πάρε παράδειγμα την Ελένη Μενεγάκη. Τι ήταν η Ελένη Μενεγάκη; Ένα καινούργιο κορίτσι που το «πετάξαμε» μια μέρα στην τηλεόραση. Κι όμως, έπιασε την ευκαιρία και επειδή ήταν εργατική και έξυπνη έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Η Μενεγάκη ξεκίνησε από μία κακοτυχία. Είχαμε την Πόπη Χατζηδημητρίου και το πρόγραμμα δεν πήγαινε πολύ καλά. Εν τω μεταξύ, είχαμε κλείσει έναν ταλαντούχο και πολύ ωραίο παρουσιαστή για να κάνει το πρωινό μαζί της.  Την άλλη μέρα, εκείνος είπε ότι είναι μάρτυρας του Ιεχωβά και δε θέλει να κάνει τηλεόραση γιατί δεν του το επιτρέπουν οι πεποιθήσεις του. Μετά υπήρξε μία διένεξη με την Πόπη, δεν συμφωνούσε με τους όρους που θέσαμε και αποφασίστηκε αλλαγή παρουσιάστριας. Και έπειτα ήρθε η Ελένη, που ήταν ένα πολύ όμορφο κορίτσι και ποτέ δεν θα φανταζόσουν ότι θα εξελισσόταν σε αυτό που ξέρουμε σήμερα. Αλλά ήταν ένα όμορφο φρέσκο κορίτσι που άκουγε πολύ αυτούς που τη βοήθησαν. Μου αρέσει που έχει ωριμάσει σωστά για την ηλικία της, χαίρομαι που έγινε αυτό που έγινε, που εξελίσσει τον εαυτό της και την τηλεόραση. Γιατί υπάρχουν ορισμένοι παρουσιαστές που είναι «παλιακοί», που έχουν μείνει πίσω.

Με τη Μενεγάκη δεν ήμασταν ποτέ φίλες. Αν όμως χρειαστώ κάτι, ξέρω ότι θα την πάρω τηλέφωνο και θα είναι εκεί. Και αν χρειαστεί κάτι, ξέρει ότι πάντα είμαι εδώ.
Την περίοδο που η Ελένη ήταν στα δικαστήρια με τον Λάτσιο την υποστήριξα γιατί πάνω απ’ όλα είναι γυναίκα. Γιατί σε ένα διαζύγιο ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα πιστεύω ότι δίκιο έχει η γυναίκα. Γι αυτό και δεν παντρεύτηκα. Μου φαίνεται λίγο παράλογο να είμαι μια ανεξάρτητη οικονομικά γυναίκα, να χωρίζουμε και ξαφνικά να μου πεις «πόσα έβγαλα, πόσα έβγαλες».  Υπάρχουν και παιδιά στη μέση.

Η Ελένη έκλεινε όλα τα συμβόλαια μόνη της. Αν είχε από πίσω της έναν Πυγμαλίωνα που λεγόταν Λάτσιος τότε ναι, ο Γιάννης της είπε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με την παρουσία της στο γυαλί. Αλλά όχι σε σχέση με  τα συμβόλαιά της. Η Ελένη μετά το χωρισμό της με τον Λάτσιο είναι καλύτερη από ποτέ, τόσο σε σχέση με την εκπομπή της, όσο και σε σχέση με την τηλεθέαση. Άρα μπορεί να «φτιάχτηκε» η Ελένη μόνο από έναν άνθρωπο;

Για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου:

Με τόση διαφήμιση που έχει γίνει για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, με την εκπληκτική παραγωγή και το σκηνικό θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει παραπάνω νούμερα. Παρόλα αυτά, είναι καινούργια εκπομπή και νομίζω ότι θα έπρεπε να της δώσουμε  χρόνο. Και πρέπει και οι ίδιοι οι συντελεστές να δώσουν χρόνο μεταξύ τους. Αν πάντως ήταν στο χέρι μου, θα συμβούλευα την ομάδα να κάνει παρέα εκτός πλατό, πριν τη δείξω στην τηλεόραση.
Η Σπυροπούλου είναι μία εντυπωσιακή κοπέλα που πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία που της έχει δοθεί αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ τυχερό κορίτσι γιατί πολύ λίγα κορίτσια έχουν αυτή την ευκαιρία. Να έχει δικό της πλατό, παραγωγή και τόσο μεγάλο slot. Πρέπει να το ψάξει, να βρει τι χώρο χρειάζεται η ομάδα και πώς θα έρθει η επιτυχία.

Γιατί δεν παντρεύτηκε:

Η δουλειά ήταν η εύκολη δικαιολογία ν’ αποφύγεις κάτι. Νομίζω ότι πάντα έψαχνα να βρω τον πατέρα μου. Είναι ένας πάρα πολύ γοητευτικός και δυναμικός άνθρωπο και όλοι αυτοί που γνώρισα δεν ταίριαζαν με αυτό το πρότυπο. Ήταν άνθρωποι που με κόντραραν γιατί είχα ένα δυναμισμό, μία δουλειά, ήμουν αυτάρκης και οικονομικά ανεξάρτητη. Ούτε τους άρεσε να είμαι πάνω από αυτούς επαγγελματικά. Οπότε υπήρχαν προβλήματα και χάλαγε η ιστορία.
Πάντως, μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι μόνη μου. Δεν μετάνιωσα που δεν παντρεύτηκα, μετάνιωσα που δεν έκανα παιδί, αλλά το έχω ξεπεράσει. Αυτή η ματαιοδοξία του να διαιωνίσει κάποιος το είδος του είναι πολύ εγωιστική. Αν ο νόμος ήταν καλύτερος με τις υιοθεσίες, αυτή τη στιγμή θα είχα παιδάκι αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν θα θυσίαζα την Άλκηστη, να έχω δηλαδή μία δυστυχισμένη ζωή, για να λέω ότι έχω μια υπέροχη οικογένεια. Γύρω μoυ ξέρω ελάχιστους που τελικά είναι ευτυχισμένοι σαν ζευγάρι και κάθε μέρα ακούω τέρατα. Ενώ τώρα, κλείνω την πόρτα μου, έχω την ησυχία μου, άσε που κοιμάμαι και…διαγώνια στο κρεβάτι.

Είχα αρραβωνιαστεί μία φορά και άλλες δύο φορές έχω κάνει πρόβα νυφικού. Τελικά «την έκανα».

Για εκείνους που «τα χάνουν» από την τηλεόραση:

Έχω δει πολλούς ανθρώπους να «τα χάνουν» και να τρελαίνονται επειδή έγιναν διάσημοι από την τηλεόραση. Ο ένας τρόπος είναι να βλέπουν παντού φαντάσματα, εν δυνάμει παρουσιάστριες που νομίζουν ότι θέλουν να τους πάρουν τη θέση. Η άλλη τρέλα  είναι ότι νομίζουν ότι τους καταδιώκουν και όλα τα περιοδικά ασχολούνται μαζί τους. Έχω ζήσει δυο πολύ γνωστές παρουσιάστριες να σκοτώνονται για το ποια θα πει την τελευταία ατάκα.

Μέρος 1ο

 

Μέρος 2ο