Σήμερα γράφω γράμμα στα κορίτσια όλου το κόσμου!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Σήμερα γράφω ένα γράμμα στα κορίτσια όλου του κόσμου, ειδικά σε αυτά που νιώθουν πως τα έχουν παραμελήσει και ξεχάσει.
Σήμερα γράφω γράμμα στα κορίτσια όλου το κόσμου!



Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Σήμερα γράφω ένα γράμμα στα κορίτσια όλου του κόσμου, ειδικά σε αυτά που νιώθουν πως τα έχουν παραμελήσει και ξεχάσει.

 Ξεκινάω και γράφω στο κορίτσι που ζει στη σιωπή, το κορίτσι που βιώνει την ενδοοικογενειακή βία, το κορίτσι που αναγκάζεται να παντρευτεί κάποιον που έχει γνωρίσει μόνο μέσα από μια φωτογραφία.. Είσαι γυναίκα και έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις με τη ζωή σου.

 Στο κορίτσι που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Δεν ήταν δικό σου λάθος, ποτέ δεν ήταν.

 Στο κορίτσι που αντιμετωπίζει καθημερινά σεξισμό ή bullying στο λεωφορείο ή στο δρόμο καθώς περπατάει για το σπίτι. Έχεις φωνή. Μίλα να ακουστείς!

 Στο κορίτσι που βάζει “τέλος” στη ζωή του επειδή δεν μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές, λόγω της «τιμής» που του επιβάλλει η κοινωνία του.

 Στο κορίτσι που φοβάται να μιλήσει, να πάρει μια απόφαση, να φύγει από ένα άσχημο περιβάλλον. Βρες βοήθεια. Πάντα υπάρχει λύση.

 Στο κορίτσι που ντρέπεται, που νιώθει μόνο, που πιστεύει πως κανείς δεν το αγαπάει.

 Στα κορίτσια που απήγαγε ο Boko Haram γιατί απλά ήθελαν μία εκπαίδευση που δικαιωματικά τους ανήκει. Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος αλλά είστε ακόμα στην καρδιά μου.

Τέλος, γράφω στο κορίτσι που νιώθει ανεπαρκές, που μισεί το σώμα του και που δεν θέλει να δει την αντανάκλασή του στον καθρέφτη γιατί νιώθει «άσχημο».. Τα έχουμε πει και παλαιότερα σε προηγούμενο ποστ μου. Η κοινωνία μας έχει ορίσει λανθασμένα την ομορφιά.. Καμία δεν ξυπνάει σαν τα μοντέλα που βλέπουμε στα εξώφυλλα. Ούτε τα ίδια τα μοντέλα στο εξώφυλλο..!

Γι'αυτό και κλείνω με μία φωτογραφία που τράβηξα με το που ξύπνησα. Όλες οι γυναίκες ξυπνάμε κάπως έτσι.. πρησμένες, αχτένιστες και με κύκλους.. αλλά μας αρέσει!!! Στην τελική, η ομορφιά είναι το χαμόγελο σου, η καλοσύνη σου και οι πράξεις σου. Happy Woman's Day! Μία καλή ευκαιρία να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τους εαυτούς μας σήμερα, δε νομίζετε;

 Να θυμάστε πως είστε είστε όλες έμπνευση, γενναίες , δυνατές και όμορφες!

Φιλάκια πολλά!