15 χρόνια φυλακή ή ελεύθερος; Τι συμβαίνει στη δίκη Pistorius

To τελευταίο επεισόδιο στην πολύκροτη δίκη θα παιχτεί σήμερα 13 Οκτωβρίουστο δικαστήριο της Pretoria, καθώς ο “Blade Runner” θα μάθει την καταδικαστική απόφαση...
15 χρόνια φυλακή ή ελεύθερος; Τι συμβαίνει στη δίκη Pistorius



Ο 27χρονος παραολυμπιονίκης Οscar Pistorius, ο οποίος δολοφόνησε την σύντροφο Reeva Steenkamp του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, θα μάθει αν θα εκτίσει ποινή 15 ετών στη φυλακή ή θα αθωωθεί!

Η Reeva Steenkamp έπεσε νεκρή από τους πυροβολισμούς του "Blade Runner", ο οποίος έχει κριθεί αθώος για φόνο εκ προμελέτης σε πρώτο βαθμό, με τον Pistorius να μην απαντά σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο της Πρετόρια, με τη δίκη του να έχει κρατήσει 6 μήνες. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 27χρονος παραολυμπιονίκης sprinter θα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει δημόσιες αντιδράσεις.

Τον Pistorious περίμενε στο δικαστήριο η οικογένεια του, ενώ από την άλλη οι φίλοι του δολοφονημένου μοντέλου υποδέχτηκαν τον “Blade Runner” με αποδοκιμασίες. Οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση θα είναι τελεσίδικη ενώ η δίκη του Pistorius μεταδίδεται ζωντανά, όπως και το προηγούμενο διάστημα.

Να σημειωθεί πως οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Oscar Pistorius, μπορούν εκτός από φυλάκιση να επισύρουν και ένα απλό... πρόστιμο!