Πώς να ντυθείς ρετρό όπως η Alexa Chung φορώντας μία leather φούστα

Η Alexa μας μαθαίνει πως να πετύχουμε το ιδανικό ρετρό στυλ με μία δερμάτινη penci φούστα.
Πώς να ντυθείς ρετρό όπως η Alexa Chung φορώντας μία leather φούστα



Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να θυμηθούμε ποια ήταν η φορά που είδαμε την Alexa Chung στις street style εμφανίσεις της και δεν μας ικανοποίησε το ντύσιμο της. Είτε την συμπαθείς είτε όχι, η Alexa αποτελεί πρότυπο του στυλ και μας μυεί στο κλασικό βρετανικό ρετρό ντύσιμο. Το ξέρουμε ότι η λέξη «ρετρό» έχει πολυφορεθεί κυρίως γιατί συχνά ταυτίζεται με το πολύ ρομαντικό και κοριτσίστικο στυλ, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος και πιο σωστός τρόπος να μάθεις πώς να ντύνεσαι με ρετρό στυλ από μία αγγλίδα.

Κάτι αντίστοιχο με τις γαλλιδούλες και τα top σε στυλ μαρινιέρα έτσι και οι αγγλίδες καταφέρνουν να ντύνονται με τις ζακέτες της γιαγιάς τους και να δείχνουν σέξι και fashion forward. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην σημαντική ποπ κουλτούρα τους ή στο γεγονός ότι ντύνονται για τον εαυτό τους, χωρίς να τους νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Alexa Chung μπορεί να καταφέρει, δημιουργώντας ένα σύνολο μία απλή leather pencil φούστα, να μοιάζει με πρωταγωνίστρια του «Mad Men», που βγήκε να πιει cocktails με τις συναδέλφους της στο Μανχάταν των 60s’.

Δοκίμασε την δικιά σου leather φούστα με ένα πουλόβερ σε ρετρό κόψιμο ή ένα αντίστοιχο σε crop στυλ, αν οι καμπύλες σου δεν σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις να φορέσεις το πουλόβερ σου μέσα από την δερμάτινη φούστα –νομίζω ότι μόνο σώματα σαν αυτό της Alexa μπορούν να απογειώσουν κάτι τέτοιο. Συνδύασε το με mid heels ή ψηλές mary janes για το γραφείο και απλές ρετρό ballet flats για τη βόλτα στην πόλη.