Ανακαλύψεις από γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο!

Πως κατάφερε μια γυναίκα στα τριάντα της να έχει περιουσία που ανέρχεταιστα 4,5 διςδολάρια...
Ανακαλύψεις από γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο!



Η Elizabeth Holmes γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1984 και παράτησε το πανεπιστήμιο που σπούδαζε χημικός στα 19 της χρόνια. Το 2003 ίδρυσε την εταιρία της με το ελληνικό όνομα «Theranos» και το 2006 κέρδιζε 28.5 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η περιουσία της αποτιμάται στα 4,5 δις. δολάρια από το Forbes! Τι σπουδαίο έκανε αυτή η γυναίκα; Ανακάλυψε έναν τρόπο να γίνονται  πολύπλοκες αναλύσεις αίματος με μια σταγόνα αίμα από τον ασθενή. Διαβάζοντας την ιστορία της, έψαξα και βρήκα (wikipedia) και άλλες σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν από γυναίκες.   

Ανακαλύψεις από γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Το πρώτο καλοριφέρ αυτοκινήτου ανακαλύφθηκε από την  Margaret A. WIlkox το 1893, που δεν άντεχε άλλο να κρυώνουν οι αστράγαλοι της.

Η Elizabeth Magie δημιούργησε τη Μονόπολη το 1904, για να προσφέρει ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης στις οικογένειες παρόλο που κατηγορήθηκε από πολλούς για άκρατη προώθηση του καπιταλισμού.

Τελικά η ιδέα της εκλάπη από τον Charles Darrow 30 χρόνια μετά και πουλήθηκε στους αδερφούς Parker. Η εταιρία προσπάθησε και βρήκε την Elizabeth αποζημιώνοντάς την με το ποσό των 500$.

H Josephine Garis Cochrane  ανακάλυψε το πρώτο πλυντήριο πιάτων το 1839, στο Illinois, παρόλο που ήταν πλούσια και δεν έπλενε ποτέ τα πιάτα μόνη της. Ήθελε να βρει έναν τρόπο να γίνεται η δουλειά πιο γρήγορα, γιατί είχε συνέχεια καλεσμένους και να μην σπάνε οι πανάκριβες πορσελάνες της! Josephine σ΄αγαπώ!

Κάποια μέρα του 1882, η Maria Beasely αναρωτήθηκε « δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσουν να πνίγονται οι άνθρωποι στα θαλάσσια ατυχήματα; Και ανακάλυψε τις σωσίβιες λέμβους!

Η φυσικός Maria Telkes και η αρχιτέκτονας φίλη της Eleanor Raymond, κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο σπίτι που στηριζόταν εξολοκλήρου στην ηλιακή ενέργεια το 1947.

Το 1899, η Letitia Geer ανακάλυψε την σύριγγα που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο με το ένα χέρι και άλλαξε τον κόσμο της ιατρικής.

Η Florence Parpart ανακάλυψε το ηλεκτρικό ψυγείο το 1914 και πέρασε στην ιστορία.

Η Nancy Johnson ανακάλυψε την παγωτομηχανή το 1843. Το σχέδιό της χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, παρόλο που πλέον διαθέτουμε ηλεκτρικές παγωτομηχανές.

Η Ada Lovelace, κόρη του Λόρδου Βύρωνα, μια εξαιρετική μαθηματικός ήταν η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών

Η Hedy Lamarr πανέμορφη ηθοποιός του  Hollywood ήταν και εξαιρετική επιστήμονας.Στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου ανακάλυψε ένα επικοινωνιακό σύστημα βασισμένο σε συχνότητες, πρόδρομο του Wi-Fi και του GPS.

H Alice Parker είναι υπεύθυνη για την κεντρική θέρμανση αφού ανακάλυψε ένα σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο το 1919. (Να τη θυμάστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα).

Η χημικός Stephanie Kwolek  ανακάλυψε το αλεξίσφαιρο γιλέκο (φαίνεται ο γιος της ήθελε να γίνει αστυνομικος)