Lazy day! Περιποιήσου τα πόδια σου (tips και προϊόντα)

Μην παραμελείς τα άκρα σου, σε κρατάνε όλη μέρα!Περιποιήσου τα και θα δεις διαφορά.
Lazy day! Περιποιήσου τα πόδια σου (tips και προϊόντα)



Τα πόδια σου δεν τα αφήνεις σε ησυχία. Περπατάς, βάζεις τακούνια, σηκώνουν κάθε μέρα όλο το βάρος σου άρα ταλαιπωρούνται πολύ. Θα πρέπει να τα φροντίζεις όπως φροντίζεις και τα χέρια και το πρόσωπό σου. Μην τα παραμελείς γιατί με τον χρόνο μπορεί να εμφανιστούν πολύ σοβαρά προβλήματα και να πρέπει να πας σε γιατρό. Είναι όλα θέμα συνήθειας, μόλις μπει η περιποίηση αυτή στην ρουτίνα σου δεν θα σου κακοφαίνεται όσο μπορεί τώρα.

 

Πλύνε τα πόδια σου κάθε μέρα με ζεστό νερό και στέγνωσέ τα καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα και περίμενε μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα πόδια προτού βάλεις κάλτσες και παπούτσια. Καθημερινά να αλλάζεις τις κάλτσες σου για να μην μυρίζουν τα πόδια.

Αν είχες μια πολύ κουραστική μέρα μπορείς να βάλεις σε μια λεκάνη ζεστό νερό με λίγο αμυγδαλέλαιο ή λεβάντα και να αφήσεις τα πόδια σου μέσα για όσο εσύ νομίζεις ώστε να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν.

Μην κόβεις τα νύχια σου πολύ κοντά για να μην εμφανιστούν παρανυχίδες, να τα κόβεις σε ευθεία και ποτέ λοξά στις γωνίες. Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε καλά εργαλεία όπως νυχοκόπτη, λίμα για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

Για να αποφύγεις τις φουσκάλες στα πόδια μην φοράς παπούτσια χωρίς κάλτσες αλλά φρόντισε να σου κάνουν και να μην ου φεύγουν όταν περπατάς. Αν έχεις πρόβλημα με πόδια που ιδρώνουν εύκολα, φόρεσε κάλτσες από 100% βαμβάκι ή μάλλινες και παπούτσια που αναπνέουν.

Στο γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο και στην σάουνα να φοράς πάντα δικές σου σαγιονάρες γιατί μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις μύκητες στα πόδια.

Αν έχεις ξηρές πατούσες μπορείς το βράδυ πριν κοιμηθείς να απλώσεις βαζελίνη ή κρέμα ποδιών σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, να φορέσεις παλιές βαμβακερές κάλτσες και να τα αφήσεις έτσι μέχρι το επόμενο πρωί. Θα ξυπνήσεις με πόδια μωρού!