Πώς μου φάνηκε η πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι το μοναδικό πρόσωπο φέτος που άλλαξε μια συνταγή 24 χρόνων και την πήγε δέκα βήματα παραπέρα.
Πώς μου φάνηκε η πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή



O Μάρκος Σεφερλής το είπε και το έκανε. Θα έκανε ένα πρωινό με το δικό του διαφορετικό τρόπο. Όπως ακριβώς κάνει και στις παραστάσεις του. Δηλαδή αυτός θα είναι το κεντρικό πρόσωπο, θα κάνει παρλάτες, θα χορεύει, θα τραγουδάει και οι ηθοποιοί – συγκεκριμένα οι συμπαρουσιαστές-θα είναι κομπάρσοι να σιγοντάρουν τον σταρ.

 Από τον Πάνο Ταβουλάρη 

Το «Mega με μία» είναι «εγώ ο Μάρκος και οι άλλοι» που κάθονται σε άβολες καρέκλες, σε ένα σκηνικό που θυμίζει έπαυλη των Βορείων προαστίων και τον χειροκροτούν σε κάθε ατάκα που λέει. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Είναι διαφορετικό με την καλή έννοια. Δεν υπάρχει πάνελ με αναπαραγωγές κουτσομπολιών και κάφρικα σχόλια, γυμνά μοντέλα να κάνουν αποτρίχωση, συνεντεύξεις αγιογραφίες και περιττά ρεπορτάζ. Ο Μάρκος κάνει μια ζωντανή παράσταση επί τρεις ώρες και αν καταφέρει να κρατήσει αυτό το format σίγουρα θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες. Επίσης δείχνει σεβασμό και ευγένεια απέναντι σε όσους έχει απέναντί του και όσους φιλοξενεί στην εκπομπή του. Σεμνός, ταπεινός, μαζεμένος ή μάλλον μετρημένος. Ακόμη και στα ζώδια που οι άντρες παρουσιαστές αποχωρούν ήταν εκεί σιγοντάροντας τη Βίκυ Παγιατάκη.

Η εκπομπή είναι γεμάτη από καλά συναισθήματα και γέλιο αβίαστο, σαν μια παρέα που βρέθηκαν όλοι μαζί για να κάνουν χαβαλέ και να περάσουν καλά. Ο Μάρκος, μετά από τόσα αρνητικά σχόλια, χλευασμό, απαξίωση, ειρωνεία και αμφισβήτηση, κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετικό πρωινό πρόγραμμα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στον φετινό ταραγμένο κόσμο της τηλεοπτικής ψύχωσης, όπου το ωραίο έγινε εναλλακτικά ωραίο, το καλό εναλλακτικά καλό, οι σταρ εναλλακτικοί σταρ, και κάναμε την ανάγκη φιλότιμο, ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε (τουλάχιστον) τις πρώτες εντυπώσεις κλείνοντας τα στόματα όλων όσων- και ήταν πολλοί- που τον περίμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Υπερ-κινητικός, γρήγορος, άμεσος καταφέρνοντας να μην γίνει καρικατούρα του εαυτού του άλλαξε την πρωινή συνταγή. Πήρε όλη την εκπομπή επάνω του ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός είναι ο σταρ. Επίσης είπε ότι θα έκανε μια διαφορετική πρόταση και την έκανε. Ναι, ο Μάρκος Σεφερλής είναι το μοναδικό πρόσωπο φέτος που άλλαξε μια συνταγή 24 χρόνων και την πήγε δέκα βήματα παραπέρα. Από εκεί και πέρα το στοίχημα θα κριθεί για το αν σου αρέσει ο Μάρκος Σεφερλής ή όχι. Γιατί η εκπομπή χωρίς τον Μάρκο δεν μπορεί να υπάρξει.

Στα μείον; Τα υπερβολικά σκετσάκια της τελευταίας ώρας που πολλές φορές άγγιζαν τα όρια της επιθεώρησης. Η συνέντευξη στον εαυτό του που ήταν έξυπνο σαν σύλληψη αλλά στην πράξη δεν λειτούργησε. Η συνέντευξη του καλεσμένου Χρήστου Χολίδη που έγινε πάνω σε δυο ποδήλατα γυμναστικής ήταν ένα ακόμη φλύαρο γκανγκ που δεν χρειαζόταν. Σαν ξαφνικά να αγχώθηκαν να εκβιάσουν το έξυπνο εύρημα. Όσο για τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως είπα και στην αρχή απλά τον πλαισίωναν. Τώρα για το αν αρέσει η όχι αυτή η νέα πρόταση θα κριθεί αύριο στα νούμερα.