Το μυστικό ομορφιάς της Πέμπτης:Lips for a kiss!

Φλογερό κόκκινο για φιλιά που θα μείνουν αξέχαστα!
Το μυστικό ομορφιάς της Πέμπτης:Lips for a kiss!



Είναι το μακιγιάζ που από μικρές μας μαγνήτιζε, είναι το πρώτο πράγμα που «κλέψαμε» από την τσάντα της μαμάς μας και προσπαθήσαμε να βαφτούμε πριν ακόμα μάθουμε την αλφαβήτα. Κι όταν πιο μετά μεγαλώσαμε δεν σταματήσαμε λεπτό να χαζεύουμε τη Μέριλιν Μονρόε και τη Ρίτα Χέιγουορθ με το σήμα κατατεθέν τους: Τα κόκκινα χείλη.
Το κόκκινο κραγιόν δεν είναι απλά μια δυνατή τάση. Είναι πολύ περισσότερα. Στα είκοσι σε κάνει να νιώθεις γυναίκα. Στα τριάντα εκφράζει ακόμα πιο έντονα τη θηλυκότητά σου, σε μια ηλικία που πια ξέρεις τι θέλεις και τι σε αντιπροσωπεύει. Από τα σαράντα και μετά είναι σαν τρόπος ζωής, σαν συνήθεια που όμως δεν θέλεις με τίποτα να την αποχωριστείς. Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, το κόκκινο κραγιόν δεν θα είναι ποτέ ντεμοντέ. Θα είναι πάντα η πιο safe και αγαπημένη μας επιλογή.
Όμως η εφαρμογή του δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που πρέπει να ξέρεις κι εγώ είμαι εδώ για να τα μοιραστώ μαζί σου.
Πρώτον, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο σου, μια ελαφριά βάση. Για το πρωινό μακιγιάζ σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια BB Cream με χρώμα χωρίς όμως μετά να ταμπόναρεις με πούδρα, ώστε να αποκτήσεις φυσικές τις γυαλάδες. Για το βράδυ βάζεις κανονικά το make up σου.
Στη συνέχεια περνάμε στα μάτια. Απλώνεις μια nude σκιά σε όλο το πάνω βλέφαρο. Αν θέλεις πιο φωτεινό το βλέμμα σου βάζεις λίγο άσπρο μολύβι μέσα στο μάτι διαφορετικά μπορείς και να τολμήσεις ένα τελείως «γυμνό» μάτι. Ολοκληρώνεις με πολλή μάσκαρα!
Αν τα χείλη σου έχουν αφυδατωθεί, φρόντισε μία ώρα πριν βαφτείς να βάλεις ένα lip balm, ώστε να μαλακώσουν. Επιπλέον προτίμησε ένα glossy κόκκινο κραγιόν και απόφυγε κάποιο ματ, αφού θα τα κάνει ακόμη πιο ξηρά.
Καλό θα είναι να έχεις ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν που έχεις επιλέξει. Κάνοντας προσεκτικά το περίγραμμα των χειλιών σου με το μολύβι, αφενός θα διορθώσεις το σχήμα τους αφετέρου δεν θα «τρέξει» το κραγιόν, αφού όταν το απλώσεις θα ακολουθείς ακριβώς το περίγραμμα. Ένα έξυπνο τρικ είναι, αφού ολοκληρώσεις το περίγραμμα, να γεμίσεις με το μολύβι τα χείλη σου. Με αυτό τον τρόπο το κραγιόν σου θα είναι πιο σταθερό και δεν θα αγχώνεσαι για το αν θα πρέπει να το ανανεώσεις. Και επειδή το περίγραμμα πολλές φορές μας αγχώνει, αν σου ξεφύγει πάρε με μια μπατονέτα λίγο concealer και αποχρωμάτισε τη… λάθος περιοχή.
Bonus tip: Για το πρωινό μακιγιάζ σου προτίμησε glossy κόκκινα κραγιόν, και για το βραδινό πιο ματ αποχρώσεις. Αν δεν έχεις ματ, πέρνα λίγη διάφανη πούδρα ταμποναριστά πάνω από το glossy lipstick σου και είσαι έτοιμη!

Και μην ξεχνάς, μόλις ετοιμαστείς, χαμογέλα στον καθρέφτη σου. Άλλωστε, όταν χαμογελάς είσαι πάντα πιο όμορφη!

ΥΓ: Το κόκκινο κραγιόν πολλές φορές αφήνει σημάδια στα δόντια μας. Υπάρχει λύση και θα σου την πω αμέσως: Αφού απλώσεις τον κραγιόν σου, βάζεις το δείκτη ανάμεσα στα χείλη σου και τον τραβάς γρήγορα προς τα έξω. Έτσι η περιττή ποσότητα του κραγιόν θα μείνει στο δάχτυλό σου και το χαμόγελό σου θα είναι αψεγάδιαστο!

See you soon, gilrs!