Carine Roitfeld: Ο θρύλος της μόδας σου δείχνει πως κατακτάς τον κόσμο με το γοβάκι σου!

Γιατί η εξουσία των στιλέτο είναι πάντα αφροδισιακή!
Carine Roitfeld: Ο θρύλος της μόδας σου δείχνει πως κατακτάς τον κόσμο με το γοβάκι σου!



Η Carine Roitfeld, παγκόσμια διευθύντρια μόδας του Harper’s Bazaar και συγγραφέας του βιβλίου «CR Fashion Book», φαίνεται πως συμφωνεί με την ατάκα της Bette Midler «Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια, κι εκείνη μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο», και αναλύει την κρυφή δύναμη των στιλέτο, ενώ ευθαρσώς δηλώνει ότι πια δεν αγοράζει παπούτσια αφού είναι τυχερή και οι οίκοι σχεδιάζουν μόνο για εκείνη!

H 60άχρονη Roitfeld θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στιλ του 21ου αιώνα λόγω της προβοκατόρικης δουλειάς της και των προοδευτικών ιδεών της στο χώρο της μόδας ως πρώην διευθύντρια της Vogue. Πλέον, από τη θέση της παγκόσμιας διευθύντριας μόδας του Harper’s Bazaar, κάνει ένα σύντομο διάλλειμα από το πολυάσχολο πρόγραμμά της για να μιλήσει για το μεγάλο της φετίχ τα παπούτσια και τη δυναμική τους στη σύγχρονη γυναίκα.

Μεταξύ των συντακτικών υποχρεώσεων της και την καλλιτεχνική επιμέλεια μεγάλων οίκων όπως οι Givenchy, Tom Ford, Chanel και Louis Vuitton, η υπερδύναμη του στιλ, Roitfeld, δεν αμέλησε τις φιλανθρωπικές της ανησυχίες, βοηθώντας στην συγκέντρωση του ποσού ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων δολλαρίων για την έρευνα του AIDS στο γκαλά των Καννών amfAR φέτος, ενός από τα πιο hot γεγονότα της μόδας και της κοσμικής ζωής του διεθνούς jetset.

Τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με τη Uniqlo θα κυκλοφορήσει τη συλλογή Carine Roitfeld παγκοσμίως, ενώ οι φήμες θέλουν και την δημιουργία ενός νέου αρώματος, επίσης. Με το χαρακτηριστικό ενδυματολογικό της στιλ, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε να μας εντυπωσίασει -το λιγότερο! Εντωμεταξύ, ας ρίξουμε μια ματιά στο λαμπερό κόσμο των παπουτσιών της.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου ζευγάρι παπουτσιών και γιατί;

Τα παπούτσια μου από τον Alaia παπούτσια είναι τα αγαπημένα μου. Είναι μαύρα δερμάτινα με πολύ ψηλά τακούνια, 11 εκατοστά. Τα φοράω όλη την ώρα. Στον Alaia, τα αποκαλούν τα παπούτσια της Carine κι αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης για άλλους σχεδιαστές υποδημάτων.

Τι παπούτσια φόρεσες στην εκδήλωση amfAR στις Κάννες φέτος;

Φορούσα Gianvito Rossi, ταιριάζοντας εξαιρετικά με το φόρεμα Saint Laurent δια χειρός Hedi Slimane που φορούσα..

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής παπουτσιών και γιατί;

Ο Manolo Blahnik είναι μια εικονικός σχεδιαστής. Τα παπούτσια του είναι τόσο άνετα, και η μάρκα αποπνέει κομψότητα και δημιουργικότητα. Ήταν ο πρώτος που σχεδίασε παπούτσια για επιδείξεις μόδας.

Τι πιστεύεις ότι τα παπούτσια λένε για ένα άτομο;

Πάντα πρώτα κοιτάω το πρόσωπο και στη συνέχεια τα παπούτσια, όταν βλέπω ή συναντάω κάποιον. Τα παπούτσια σημαίνουν πολλά για μένα! Αποτελούν σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας.

Μπορούν τα flat να είναι sexy για μια βραδινή έξοδο;

Όλα έχουν να κάνουν με το πώς τα χειρίζεσαι. Άρχισα, για παράδειγμα, να φοράω ψηλοτάκουνα, όταν γνώρισα τον Mario Testino - ήμουν λίγο πιο ψηλή από αυτόν με τα τακούνια! Τα ψηλά τακούνια σου δίνουν μια κάποια ισχύ.

Συμφωνείτε με την πολιτική των Καννών που επιβάλλουν μόνο τακούνια στις εκδηλώσεις τους;

Όχι, είναι μια επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να μου πει τι πρόκειται να φορέσω, και ότι θα πρέπει να είναι το ίδιο για κάθε γυναίκα –είτε αυτό είναι οι Κάννες είτε η καθημερινή ζωή.

Τι είδος παπουτσιού σου αρέσει να βλέπεις στο αντίθετο φύλο;

Μισώ τις σαγιονάρες, ή τα εν λόγω τύπου άνετα παπούτσια. Ένας άνδρας φαίνεται ωραίος με τις μπότες, για παράδειγμα - είναι πιο κομψός. Μου αρέσει το στυλ Gainsbourg και μισώ να βλέπω κάλτσες.

Το αγαπημένο σου μέρος για να ψωνίζεις παπούτσια;

Συνήθως δεν αγοράζω παπούτσια. Αν το κάνω, θα πάω σε καταστήματα όπως ο Saint Laurent ή Celine και διάφοροι άλλοι. Αλλά συνήθως τα ζωγραφίζω, κι είμαι τυχερή που τα σχεδιαζεί για μένα ο Gianvito Rossi.