Twerking: Είναι ορολογία του 1800;

Η λέξη που θυμίζει Miley Cyrus προστέθηκε (επιτέλους;) στο λεξικό της Οξφόρδης.
Twerking: Είναι ορολογία του 1800;



Είναι γεγονός. Πλέον, η αγγλική γλώσσα είναι πιο πλούσια μιας και επίσημα πια η λέξη «twerking» προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης. Τι; Δεν ξέρεις τι είναι το twerking;

Είναι η λέξη που προσδιορίζει τη Miley Cyrus και την εμφάνισή της στα MTV Awards το 2013. Η Miley την έκανε trend και της δίνουμε τα εύσημα. 

Η ακριβής απόδοσή του στο λεξικό είναι η εξής: Χορός με σεξουαλικό και προκλητικό τρόπο και την παράλληλη ενθουσιώδη κίνηση των οπισθίων σε χαμηλή στάση. 

Το νέο λεξικό έχει 500 καινούργιες καταχωρίσεις μεταξύ των οποίων τις λέξεις «twitterati» (που περιγράφει τους χρήστες του twitter), καθώς επίσης και τις λέξεις «fo» και «shizzle» (που σημαίνουν «στα σίγουρα») αλλά και το επιφώνημα «meh» που δείχνει την έλλειψη ενθουσιασμού (ερμηνεύεται και ως «μπα»). Επιπλέον, προστέθηκε η λέξη «e-cigarette» που είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το ακρώνυμο FLOTUS (First Lady of the United States) που χαρακτηρίζει αυτή τη στιγμή την Michelle Obama, την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

To λεξικό, επίσης, αναφέρει ότι οι ρίζες της χρονολογούνται στις αρχές των 90s και τη Νέα Ορλεάνη.  Οι ερευνητές όμως του λεξικού της Οξφόρδης αναφέρουν ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1820 σαν ουσιαστικό. «Twirk» ή «twitch» σήμαινε η σπασμωδική κίνηση χορού. Το 1848 χρησιμοποιήθηκε σαν ρήμα. 

Η υπεύθυνη σύνταξης του λεξικού ανέφερε: «Είμαστε σίγουροι ότι έχει την ίδια ρίζα. Χρησιμοποιούνταν από τότε μέχρι σήμερα και σήμαινε το ίδιο πράγμα. Οι ρίζες του είναι εντυπωσιακές και είμαστε αρκετά έκπληκτοι».

 

Δες ΕΔΩ το twerking της Rita Ora και ΕΔΩ της Madonna.