Τα 10 καλά κρυμμένα μυστικά του Hollywood!

Παράνομες σχέσεις, καταχρήσεις ουσιών, παιχνίδια εξουσίας και δωροδοκίες!Αλήθεια ή ψέμματα;



Ο δρόμος προς τη δόξα δεν είναι ποτέ σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ειδικά, όταν τεράστια οικονομικά συμφέροντα διακυβεύονται. Έτσι, στο μονοπάτι της δόξας καλλιτέχνες, πολιτικοί κι επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο έχουν ανάγει το Los Angeles στο δικό τους πεδίο μάχης με έπαθλα το σεξ και την εξουσία.

Το παραμύθι του Hollywood είναι μια ιστορία γεμάτη με παρασκηνιακές συμφωνίες και μυστικές υποθέσεις τόσο δελεαστικές όσο ελάχιστα θέματα συζήτησης. Ωστόσο, τα κινηματογραφικά στούντιο για να αποφύγουν τη δυσφήμιση, τα διαφυλάσσουν σαν επτασφράγιστα μυστικά.

Παρακάτω ακολουθούν τα 10 καλύτερα κρυμμένα μυστικά του πλανήτη Hollywood μέχρι σήμερα!

1. Πολλοί αγαπημένες αστέρες και σύμβολα του σεξ απέκρυπταν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό!

Στις μέρες μας επικροτούμε όταν ανερχόμενες περσόνες της τηλεόρασης και του σινεμά κάνουν το δικό τους outing, δηλώνοντας στο κοινό ότι είναι gay. Όμως, παλιότερα το ταμπού της ομοφυλοφιλίας ισοδυναμούσε με μια ενδεχόμενη θανατική ποινή για την καριέρα των καλλιτεχνών, που έπρεπε πάση θυσία να κρατήσουν την ιδιωτική τους ζωή κρυφή, αν ήθελαν να κάνουν το μεγάλο άλμα στη μεγάλη οθόνη και την A-List του Hollywood.

Για παράδειγμα, o ηθοποιός Rock Hudson ήταν γνωστό ότι ήταν gay στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Hollywood, κι έτσι πάντοτε παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ζήλο όλα όσα έλεγαν ή έγραφαν τα μέσα γι αυτόν. Αν και ποτέ δεν αποκαλύφθηκε η σεξουαλικότητα του, ήταν μια από τις πρώτες διασημότητες που πέθαναν από τις επιπλοκές του AIDS το 1985.

Ο Randolph Scott και ο Cary Grant ως γνωστόν ζούσαν μαζί για πάνω από δέκα χρόνια, οδηγώντας σε φήμες περί  ομοφυλοφιλίας που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ακόμη, υπάρχουν φήμες ότι οι θεοί του σινεμά Marlon Brando, Alec Guinness και Lawrence Olivier ήταν αμφιφυλόφιλοι -τουλάχιστον.

Ο Brando είχε παραδεχτεί ότι είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε διάφορες εποχές της ζωής του, αν και ποτέ δεν είπε με ποιους, αλλά και πάλι μόνο οι φήμες και οι μαρτυρίες τρίτων για το ποιος ήταν gay και ποιος ήταν straight είναι τα μόνα που έχουμε πια!

2. O σκηνοθέτης της Casablanca ενδεχομένως σκότωσε πολλούς κομπάρσους!

Το κλασικό Hollywood δεν ήταν γνωστό για τα πρότυπα ασφαλείας του. Τότε, πολύ πριν τα συνδικάτα τεχνικών κι ηθοποιών, οι κανονισμοί ασφαλείας και οι υπηρεσίες φύλαξης δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να έρχονται πραγματικά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο .

Τα stunt ήταν πραγματικά και τα ειδικά εφέ ανύπαρκτα. Αυτός ήταν ο λόγος που ο σκηνοθέτης της Casablanca, Michael Curtiz, φημολογείται ότι έπρεπε λόγω έλλειψης χρημάτων να αυτοσχεδιάσει στο βιβλικό έπος του Noah’s Ark. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά φοβερό.

Το σενάριο ήθελε σε μια σκηνή ένα πλήθος να παρασύρεται από τις τεράστιες πλυμμήρες στον βυθό. Το κινηματογραφικό στούντιο επέμεινε ότι η χρήση μικρογραφιών θα φαινόταν εξίσου ρεαλιστική, αλλά ο Curtiz διαφωνούσε. Συγκέντρωσε, έτσι, τους κομπάρσους κι άρχισε να τους ρίχνει κατά ρυπάς τόνους παγωμένου νερού μέχρι το στούντιο να έχει πλυμμηρίσει εντελώς.

Οι κομπάρσοι δεν είχαν ενημερωθεί για αυτό εκ των προτέρων, και δεν είχαν κανένα σωστικό μέσο, ενώ φορούσαν βαριά κοστούμια. Αναγκάστηκαν να μείνουν στο νερό για ώρες, ενώ ο Curtiz συνέχιζε το γύρισμα.

Σύμφωνα με έναν κασκαντέρ που είδε το όλο θέμα, τρεις έξτρα πνίγηκαν πραγματικά, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες στο σκηνοθέτη. Εμείς ποτέ δεν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αφού το πρώιμο Hollywood κρατούσε δεξιοτεχνικά κρυμμένα αυτά τα πράγματα από τη δημοσιότητα.

3. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Howard Hughes προκάλεσε το θάνατο 3 πιλότων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου!

Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, ο Howard Hughes έκανε μερικές από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες του πρώιμου Hollywood. Πάσχιζε για το ρεαλισμό σε ό, τι έκανε, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τα μέλη του cast του σε αυτή τη διαδικασία.

Οι Άγγελοι της Κόλασης (Hell’s Angels) του 1930 θεωρείται από πολλούς ως η μεγαλύτερη και καλύτερη προσπάθειά του. Όμως, η ιστορία της ταινίας είναι περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί πιλότοι έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση εξαιρετικά επικίνδυνων εναέριων ακροβατικών.

Ο Hughes είχε προσλάβει πραγματικούς πιλότους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου να πετούν στην ταινία του. Όμως, καθώς τα γυρίσματα γινόταν όλο και πιο κοστοβόρα, απαιτούσε όλο και πιο περίπλοκους ελιγμούς και φιγούρες.

Πολλοί πιλότοι αρνήθηκαν και εγκαταλείψαν την ταινία. Αυτοί που έμειναν αναγκάστηκαν να πετάξουν σε μια μαζική εναέρια σκηνή μάχης που περιελάμβανε πολλά κοντινά πλάνα.

Τρεις πιλότοι και ένας μηχανικός σκοτώθηκαν τότε. Πολλά από τα μέλη του πληρώματος του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν μετά από αυτό, με αποτέλεσμα ο Hughes προσωπικά να κάνει ο ίδιος το πιο επικίνδυνο κόλπο της ταινίας, μια απότομη αποχώρηση λίγη απόσταση από το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, επιδή απέτυχε να συγχρονιστεί υπέστη κάταγμα στο κρανίο.

Η ταινία υποβαθμίστηκε λόγω των τραγικών συνθηκών στα γυρίσματα της, παρόλο που σήμερα θεωρείται ο πρόδρομος των σύγχρονων Blockbuster. Βέβαια, οι εκκεντρικότητες του Hughes κατά τα επόμενα χρόνια δεν σταμάτησαν, κι έτσι ήρθαν στο φως οι τραγωδίες που εκτυλίσσονταν στα παρασκήνια.

4. O Frank Sinatra ήταν μπλεγμένος με τη μαφία.

Γνωστός ως "Ol 'Blue Eyes" ή απλά "The Voice" είναι ένα αληθινό παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου.

Γεννημένος από μετανάστες γονείς στο ιταλικό γκέτο Hoboken, του New Jersey, εκδιώχθηκε από το σχολείο λόγω των συνεχών παραβατικών συμπεριφορών του του, με αποτέλεσμα να γίνει αυτοδίδακτος τραγουδιστής κατά την εφηβεία του για χαρτζιλίκι στα τοπικά μπαρ.

Έτσι, τις επόμενες δεκαετίες που ακολούθησαν εντυπωσίαζε εκατομμύρια θεατών, παίζοντας σε sold out παραστάσεις και στάδια, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την ελίτ της Washington και του Hollywood.

Κέρδισε ένα Όσκαρ, και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών, χάρη στο ταλέντο του, την αποφασιστικότητα και τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Κι ενδεχομένως, φυσικά, των συναλλαγών του με τη μαφία.

Ναι, δυστυχώς, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι είχε φίλους στην μαφία. Φίλους που μπορεί να του έκαναν μερικές χάρες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Θυμάσαι τη μικρή υποστηρικτική ιστορία στην ταινία The Godfather, όπου οι προσπάθειες του τολμηρού τραγουδιστή Johnny Fontane να εξασφαλίσει έναν κινηματογραφικό ρόλο έχουν αποτέλεσμα μόνο μετά από τη φρικιαστική σκηνή που περιλαμβάνει ένα κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι του παραγωγού;

Ο Mario Puzo την έγραψε ως μια κεκαλυμμένη απεικόνιση του τρόπου ανόδου του Sinatra στο Hollywood, ειδικά σε ό,τι αφορά το ρόλο του στο From here to Eternity, τοn οποίο o Sinatra κέρδισε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην επιρροή των φίλων του στη μαφία παρά την ύπαρξη πιο έμπειρων ηθοποιών.

Ήταν γνωστό ότι ήταν συνεργάτες με το αφεντικό της μαφίας Sam Giancana, και ότι είχε γνωριστεί με τον Charles "Lucky" Luciano στην Αβάνα λίγο πριν ο γκάνγκστερ απελαθεί στην Ιταλία.

Ο Sinatra επισκέφθηκε τον Luciano δύο φορές μετά από αυτό, δίνοντας του μια επιχρυσωμένη ταμπακιέρα τη δεύτερη φορά. Ήταν ο Sinatra ταλαντούχος; Απολύτως. Αλλά υπήρχε περισσότερο παρασκήνιο από ό,τι θα μάθουμε ποτέ.

5. Η Marilyn και τα αδέρφια Kennedy!

Αν και έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια μια θέση ως ένα φεμινιστικό icon και διαρκές σύμβολο του σεξ, η Marilyn Monroe κάθε άλλο παρά αγία ήταν!

Οι σκανδαλώδεις συμπεριφορές της περιελάμβαναν καταχρήσεις ναρκωτικών κι αλκοόλ, καθώς κι αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που έκανε πολλούς διευθυντές παραγωγής να αρνούνται να συνεργαστούν μαζί της.

Πολλοί έχουν σκεφτεί ότι ίσως να έπασχε από διπολική διαταραχή και κατάθλιψη.

Όλη αυτή η ασταθής συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την απέραντη ομορφιά της, ήταν το τέλειο άλλοθι για να την κατηγορήσουν για τη σύναψη ερωτικών σχέσεων με εξαιρετικά ισχυρούς ανθρώπους.

Ήταν παντρεμένη με τον νικητή του βραβείου Πούλιτζερ, Άρθουρ Μίλερ και το διάσημο παίκτη μπέιζμπολ, Joe DiMaggio, αλλά ήταν ακόμη πιο διάφημη για τις σχέσεις της με τα αδέλφια Kennedy, John και Robert.

Η οικογένεια Kennedy δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ τις φήμες αυτές, αλλά είναι δεδομένο ευρέως για σχεδόν μισό αιώνα τώρα ότι οι John και Robert Kennedy ήταν ξετρελαμένοι μαζί της. Η περίφημη σαγηνευτική ερμηνεία της στο τραγούδι "Happy Birthday, Mr. President" στο 45ο έτος της ηλικίας του Προέδρου ρίχνει απλά λάδι στη φωτιά.

Ενώ, ο μυστικός ντετέκτιβ του Hollywood, Fred Otash, ισχυρίστηκε ότι είχε ηχογραφήσεις από το FBI –προϊόν υποκλοπών- του ζεύγους να κάνει σεξ. Όποια και αν είναι η αλήθεια, και οι δύο ήταν ισχυροί άνθρωποι και ως γνωστό επιπόλαιοι, με τους πρόωρους θανάτους τους να κρατάνε αναμένη τη φλόγα των συνωμοσιολόγων.

6. O Alfred Hitchcock κατασκόπευε τις πρωταγωνίστριες του!

Ήταν ο Alfred Hitchcock μια ιδιοφυΐα; Αναμφίβολα. Οι ταινίες του ανέβασαν την τέχνη του κινηματογράφου σε δυσθεώρητα ύψη. Έθεσε τις βάσεις για τις σύγχρονες ταινίες τρόμου, θρίλερ κατασκοπείας και δράσης, κι όλα αυτά με σήμα κατατεθέν του την ξεδιάντροπη αυτοπροβολή.

Ήταν επίσης γνωστός δράστης σεξουαλικών παραβάσεων, και τα αντικείμενα του πάθους του δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά εκείνη την εποχή.

Ο Hitchcock ήταν διαβόητος για το ότι ξετρελαινόταν με τις πρωταγωνίστριες του, επιδεικνύοντας την ισχυρή θέση του στη βιομηχανία του Hollywood για να τις ελέγχει καλύτερα. Οι Kim Novak, Janet Leigh και Grace Kelly, όλες περιγράφουν ακατάλληλες συμπεριφορές πίσω από τις σκηνές, αλλά οι πιο διάσημες επιθέσεις του ήταν στην Tippi Hedren, την πρωταγωνίστρια της ταινίας του "The Birds".

Είχε γίνει εμμονικός μαζί της μετά που την είδε σε μια διαφήμιση αναψυκτικού και προσφέρθηκε να την κάνει αστέρι. Όσο τα γυρίσματα για το "The Birds" συνέχιζαν, η εμμονή του Χίτσκοκ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Εκείνος άρχισε να πληρώνει τα μέλη του cast να την κατασκοπεύουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και ορκίστηκε να καταστρέψει την καριέρα της αν δεν ανταποκρινόταν στα συναισθήματα του!

Όταν εκείνη τον αρνήθηκε, εκείνος πραγματοποίησε την υπόσχεση του, παγιδεύοντας την σε ένα συμβόλαιο που της απαγόρευε να εργαστεί για χρόνια μετά το "The Birds" μέχρι να πάψει να έχει ζήτηση. Η καριέρα της δεν ανέκαμψεποτέ, και ακόμα καταγγέλλει τον Χίτσκοκ μέχρι σήμερα.

7. Η πρωταγωνίστρια του Μάγου του Οζ, Judy Garland, ήταν θύμα βίας και συνεχούς σεξουαλικής παρενόχλησης.

Είναι λυπηρό, αλλά αληθινό. Ένα μεγάλο μέρος της πρώτης περιόδου του Hollywood βασίστηκε στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση. Πολλές από τις πιο ευτυχισμένες σκηνές του κλασικού κινηματογράφου που θυμόμαστε, έγιναν πραγματικότητα μόνο και μόνο εξαιτίας της πίεσης των ηθοποιών και της κατάχρησης των ναρκωτικών ως μέσο αποσυμπίεσης από αυτήν!

Η ταλαντούχα Judy Garland ήταν ίσως η πιο τραγική υπόθεση στην ιστορία αυτή. Η πρωταγωνίστρια του "Μάγος του Οζ" φημολογείται ότι ως έφηβη ακόμα βίωσε την παρενόχληση άπληστων παραγωγών μέσω προσβολών και κακομεταχείρισης, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αυτοεκτίμηση της και οι επανειλλημένες κραυγές της για βοήθεια που έπεφταν στο κενό να την οδηγήσουν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η ίδια μίλησε μετά από χρόνια για τα βασανιστήρια που πέρασε όπως οι προσβολές για την εμφάνιση της, το βάρος της, τις φωνητικές κι υποκριτικές της ικανότητες

Αν και γρήγορα δυσαρεστήθηκε από τον τρόπο ζωής του Hollywood, είχε παγιδευτεί με συμβόλαια γεμάτα αθέμιτους όρους από την MGM αναγκάζοντας την να συνεχίσει να εργάζεται για πολλά χρόνια. Στα τέλη της δεκαετίας του 40 παθαίνει ένα νευρικό κλονισμό και εισάγεται σε σανατόριο.

Λίγο μετά κάνει απόπειρα αυτοκτονίας για πρώτη φορά. Αναζήτησε καταφύγιο στο ποτό και τα χάπια που την οδήγησαν τελικά στο θάνατό της το 1969, λειτουργώντας έτσι ωσ μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις μελλοντικές γενιές για τη σκοτεινή πλευρά του Hollywood.

8. Ο Corey Feldman υπόστηρίζει ότι η παιδοφιλία είναι αχαλίνωτη στο Hollywood.

 

Πίσω στα  80s, ο Corey Feldman ήταν στην κορυφή του κόσμου. Νέος, όμορφος, ταλαντούχος στη μουσική και την υποκριτική, ο Feldman γίνεται ο εφηβικός έρωτας πολλών κοριτσιών.

Οι ταινίες του «Τηει Goonies", "Stand By Me" και "Gremlins" ήταν όλα μεγάλα hits στο box office, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένα ταλέντο που σίγουρα θα το θυμόμασταν για τα επόμενα χρόνια.

Τα χρόνια προβλήματα κατάχρησης ουσιών και τα προσωπικά ζητήματα πίσω από τις σκηνές συνέτριψαν κάθε τέτοιες πιθανότητές, αφού μεγαλώνοντας άρχισε να εργάζεται ως επί το πλείστον σε ριάλιτι.

Ο Feldman επιμένει ότι υπάρχει ένας λόγος που έπεσε σε έναν τέτοια αυτοκαταστροφικό τρόπο ζωής. Είχε κακοποιηθεί ως παιδί από τους παραγωγούς.

Όμως, ουδέποτε υπέβαλε μήνυση ή ονομάτισε δράστες, αλλά εκείνος επιμένει ότι του εξακολουθούν να εργάζονται στο Hollywood και ότι το πρόβλημα της παιδοφιλίας τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις σήμερα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν στα αρπακτικά ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να επιλέξουν τους στόχους τους, και ο Feldman επιμένει ότι πολλοί γονείς κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτές τις επιθέσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τη φήμη του παιδιού τους.

Η πρώην  πρωταγωνίστρια στο "Μικρό σπίτι στο λιβάδι", Allison Arngrin, επιβεβαιώνει την ιστορία του, λέγοντας ότι υπέστη σεξουαλικές επιθέσεις πίσω από τις κάμερες, όταν ήταν ακόμα παιδί. Επιμένει ότι αυτά τα αρπακτικά επιλέγουν παιδιά χωρισμένων οικογενειών ή άτομα με προβλήματα εθισμού για να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.

"Στο Hollywood, υπάρχουν γονείς που θα εκπόρνευαν σχεδόν τα παιδιά τους με την ελπίδα ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα και να πάνε μπροστά», λέει. Ας ελπίσουμε ότι αρκετά θύματα θα βρουν το θάρρος να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους, έτσι ώστε αυτό το άθλιο κεφάλαιο στην ιστορία Hollywood να έρθει σε ένα τέλος.

9. Tα ναρκωτικά έδιναν κι έπαιρναν στα γυσίσματα της ταινίας Caddyshack.

Πλέον δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι το Hollywood είναι γεμάτο ναρκωτικά, καθώς είναι μια εξαιρετικά στρεσογόνα βιομηχανία.

Είναι λογικό ότι οι άνθρωποι που έχουν κυριαρχήσει στην σκηνή και έκαναν τόσο μεγάλη επιτυχία μπορεί να είχαν χρειαστεί μια παραπάνω βοήθεια κάποια στιγμή για να χαλαρώσουν.

Η δεκαετία του '80 ήταν το αποκορύφωμα του υπερβολικού τρόπου ζωής στο Hollywood. Η κοκαΐνη ήταν ανεξέλεγκτη, με παραγωγές όπως η κλασική κωμωδία "Caddyshack" ουσιαστικά να μεριμνεί για τα ναρκωτικά στον προϋπολογισμό της.

Το cast ζήτησε να τους δωθούν μετρητά, προκειμένου να χρηματοδοτούν καλύτερα τις συνήθειές τους, και σχεδόν όλοι διασκέδαζαν σκληρά κάθε βράδυ.

Ο Rodney Dangerfield έκανε πραγματικές γραμμές κόκας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, και ο Bill Murray συχνά περιπλανιόταν μεθυσμένος κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. 

10. Η επιτροπή των βραβείων Golden Globes δωροδοκείται!

Οι κριτικοί και το κοινό ήταν έκπληκτοι όταν το "The Tourist" το 2010 κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Η ταινία ήταν μια καταστροφή, σκοράροντας 20% στο RottenTomatoes.com και 37 στα 100 στο Metacritic.

Ο Peter Travers το αποκάλεσε ως μια από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς και οι θεατές συμφωνούσαν. Η ταινία ήταν μια μέτρια επιτυχία στο box office, χλευάστηκε και ξεχάστηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία της.

Στη συνέχεια, ανεξήγητα, κέρδισε μια υποψηφιότητα για το "Καλύτερο Μιούζικαλ ή Κωμωδία» με τους πρωταγωνιστές του Angelina Jolie και Johnny Depp να κερδίζουν υποψηφιότητες για τους καλύτερους ηθοποιούς της χρονιάς.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς Ricky Gervais δεν έκρυψε την απογοήτευση και το θυμό του τόσο στη σκηνή όσο και στη συνέχεια στο πάρτι απονομής.

Οι ισχυρισμοί για δωροδοκία οργίασαν, καθώς στο παρελθόν και η Sharon Stone είχε κερδίσει την εύνοια της επιτροπής κάνοντας τους δώρα χρυσά ρολόγια.

Επιπλέον, το «Burlesque» είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου μιούζικαλ, όταν η Cher ναύλωσε τζετ και έδωσε μια prive συναυλία για την κριτική επιτροπή.