Jasmin Grace Grimaldi: Η εγγονή της Grace Kelly βαδίζει στα χνάρια της γιαγιάς της!

Οι καθηλωτικές ομοιότητες τους, η περίεργη γνωριμία μετη γιαγιά της και η ταραχώδης σχέση με τονπατέρα της, Πρίγκιπα Αλβέρτο!
Jasmin Grace Grimaldi: Η εγγονή της Grace Kelly βαδίζει στα χνάρια της γιαγιάς της!



Η Jasmin Grace Grimaldi είναι η νέα πιο καυτή άφιξη των γαλαζοαίματων του Μονακό. Κάνει το ντεμπούτο και μας συστήνεται, δίνοντας την πρώτη της συνέντευξη στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Harper's Bazaar και φωτογραφίζεται όπως η διάσημη γιαγιά της, Grace Kelly!

«Όταν ήμουν μικρή, η μητέρα μου μου έδειχνε φωτογραφίες της, αλλά δεν καταλάβαινα πόσο τεράστιο είδωλο ήταν» λέει η Jazmin για τη γιαγιά της, Grace Kelly.

H μεγαλύτερη κόρη του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, Jazmin, είναι 23 ετών, ζει στην Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Fordham και τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της σαν τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Η Jazmin ανακάλυψε το μεγαλείο που περιέβαλε τη γιαγιά της –σεμνή ενζενί του Hollywood, κομψή σύζυγος του Ρενιέ, και μούσα των μεγαλύτερων οίκων μόδας από τον Hermes μέχρι τον Christian- κατά την πρώτη της επίσκεψη στο παλάτι για τη βάφτιση των δίδυμων αδερφιών της από το γάμο του Αλβέρτου με την Charlene.

Ένα άλλο αγαπημένο μέρος της Jazmin στο Μονακό βρίσκεται στο ιστορικό κάστρο με τα 235 δωμάτια στην Γαλλική Ριβιέρα, και δεν είναι άλλο από τα δωμάτια με τις ντουλάπες της γιαγιάς της. Η Jazmin, που έχει τον ίδιο τόνο επιδερμίδας με τη γιαγιά της, αλλά και τα ίδια μαλλιά, έμαθε ποια είναι η Grace Kelly μέσα από τις ταινίες της.  «Μια από τις πρώτες και πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις από εκείνη είναι όταν έβλεπα το High Society» λέει για το μιούζικαλ του 1956 στο οποίο πρωταγωνιστούσε με τον Bing Crosby και τον Frank Sinatra. «Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι είχαμε κάποια σύνδεση. Είμαι παθιασμένη με την υποκριτική, το τραγούδι και τον χορό» προσθέτει, εξηγώντας «Είδα τα ίδια πράγματα σε εκείνη σε αυτήν της την ταινία. Ήταν πραγματικά μια πολύ ανατριχιαστική στιγμή για μένα».

Το μεγάλο μυστήριο της Grace οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά της να επιβιώνει και να κινείται σε ανόμοιους μεταξύ τους κόσμους και πραγματικότητες, κάτι που και η Jazmin έχει αναγκαστεί να κάνει στη ζωή της. Όσο η Jazmin προσπαθεί να κατανοήσει όλα εκείνα που συνέθεταν την πραγματικότητα της γιαγιάς της, προσπαθεί, επίσης, για να δημιουργήσει μια σχέση με τον πατέρα της.

Η μητέρα της Jazmin, Tamara Rotolo, συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο το 1991, ενώ έκαναν διακοπές στην Κυανή Ακτή. Το ζευγάρι είχε μια σύντομη σχέση, αλλά ποτέ δεν παντρεύτηκε, και μετά η Rotolo έμεινε έγκυος στην Jazmin. Αποφάσισε να μεγαλώσει την κόρη της μακριά από το έντονο φως των προβολέων της βασιλικής ζωής.

Οι μεταξύ τους ομοιότητες είναι καθηλωτικές! Όπως η Grace, έτσι κι η Jazmin μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Γεννήθηκε στο Palm Springs και μεγάλωσε στην περιφέρεια της Καλιφόρνια, είχε μια παιδική ηλικία όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Δηλαδή, ήταν αριστούχα σε όλα τα μαθήματα στο Καθολικό Σχολείο όπου πήγαινε, έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ, και επίσης όπως η γιαγιά της, έδειξε από νωρίς την έφεση της στα καλλιτεχνικά, συμμετέχοντας σε έργα της χορωδίας της εκκλησίας και του σχολείου.

Ωστόσο, τον πατέρα της τον συνάντησε για πρώτη φορά περίπου μια δεκαετία πριν, όταν εκείνη ήταν 11 χρονών, και επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μονακό.

Το ταξίδι αυτό ήταν όχι απλά ένα όροσημο, αλλά ένα σημείο καμπής για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους. Η Jazmin λέει «Ήθελα τότε να έχω μια σχέση με τον πατέρα μου, να τον μάθω, και εκείνος να με μάθει με τη σειρά του. Όσο δεν είχα αυτήν την ευκαιρία, ένιωθα μεγάλα κενά. Είναι υπέροχο που συνέβη τη χρονική στιγμή που συνέβη. Από τότε απολαμβάνουμε μια υπέροχη σχέση και σύνδεση».

Το γεγονός ότι ήταν η κόρη του Πρίγκιπα ποτέ δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Jazmin. Η μητέρα της, με την οποία έχουν μια πολύ στενή σχέση, ήταν πάντα ειλικρινής για την καταγωγή της και διατηρούσε επικοινωνία με τον πατέρα της ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στα χρόνια. Από μικρή ήταν πολύ κλειστή σε σχέση με την καταγωγή της, τη στιγμή που οι φήμες στην Ευρώπη οργίαζαν και μέχρι να φτάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχαν ξεθυμάνει. Μόνο μια φορά τα μέσα έκαναν θέμα την ιστορία της, και τότε ο ίδιος ο Πρίγκιπας την αναγνώρισε ως παιδί του το 2006.

«Τότε ήμουν 14 ετών, μόλις στην εφηβεία, όταν έγινε γνωστό σε όλην την υφήλιο ότι ο πατέρας μου είχε μια κορή κι αυτή ήμουν εγώ!» θυμάται η Jazmin. «Είναι μια δύσκολη στιγμή για οποιοδήποτε νέο, αλλά ήταν μια προσαρμογή όλη αυτή η προσοχή. Ήξερα ότι κάποια μέρα θα συνέβαινε»και συνεχίζει, προσθέτοντας ειλικρινά «Αυτή είναι η πρώτη μου συνέντευξη, η πρώτη φορά που μιλάω δημόσια. Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, αλλά νομίζω ότι είμαι έτοιμη να προχωρήσω και να μοιραστώ λίγα περισσότερα στοιχεία από την ιστορία μου».

Από τότε, η Jazmin καλωσορίστηκε θερμά στη βασιλική οικογένεια από τον Πρίγκιπα και τη σύζυγό του, Πριγκίπισσα Charlene (πρώην Wittstock), κι έχει ταξιδέψει στο Μονακό πολλές φορές, κάποιες από τις οποίες συνοδευόμενη από την μητέρα της Rotolo.

Σε αυτό το πρόσφατο ταξίδι της στο Μονακό, η Jazmin σχεδιάζει να παρακολουθήσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα ετήσια event, το Grand Prix, αλλά το κύριο μέλημα της είναι να περάσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τα νέα της αδερφάκια, την Gabriella και τον Jacques, που είναι ο διάδοχος του θρόνου. «Ανυπομονώ να τα δω να μεγαλώνουν. Έχουν αυτά τα υπέροχα τεράστια γαλάζια μάτια, και έχουν και τα δύο τόσο καλούς τρόπους» λέει ενθουσιασμένη. Παράλληλα, η Jazmin προσπαθεί να χτίσει τη σχέση της με τον εντεκάχρονο αδερφό της από άλλη μητέρα, τον Alexandre Coste, και περιγράφει μια τυπική της επίσκεψη στο παλάτι «Μας αρέσει να μοιραζόμαστε οικογενειακά γέυματα, να κάνουμε μπάρμπεκιου, να πηγαίνουμε στη θάλασσα, όλα όσα μια κανονική οικογένεια κάνει. Με μοναδική εξαίρεση, τον έντονο προγραμματισμό όλων μας».

Ο βασιλικός οικογενειακός κύκλος της Jazmin έχει πλέον μεγαλώσει, και οι ξαδέρφες της είναι οι νέες της φίλες! Συγκεκριμένα, έχει έρθει πολύ κοντά με την ξαδέρφη της Pauline Ducruet, 21 ετών, που επίσης μένει στην Νέα Υόρκη (φωτογραφία πάνω). Στο Μονακό πρόσφατα, έμειναν μαζί με την μητέρα της Pauline, Πριγκίπισσα Stéphanie, και τα άλλα ξαδέρφια της, Louis και Camille. Στην Νέα Υόρκη, τα κορίτσια πάνε μαζί σε πρεμιέρες, για ψώνια, ενώ μοιράζονται το κοινό τους πάθος για το καλό φαγητό με εξορμήσεις τους σε εστιατόρια ή hot spot με έθνικ φαγητά όσο πιο συχνά γίνεται.  

Η Jazmin περνάει τον περισσότερο χρόνο της βυθισμένη στον κόσμο των τεχνών, είτε πρόκειται για προβολές της Ένωσης Κινηματογράφου είτε για μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε μέρη αρτιστίκ όπως στο Le Poisson Rouge και το Village Vanguard. Ακόμα, κάνει μαθήματα φωνητικής για να βελτιώσει τις ικανότητες και την έκταση της φωνής της στην κλασική μουσική. Μετά τις εμφανίσεις της με το συγκρότημα ενός φίλου της στο πανεπιστήμιο (πρώτο βίντεο), ξεκίνησε την σόλο καριέρα σε μια εμφάνιση τύπου παλιό καμπαρέ, την Fall in Love With Jaz, στο Θέατρο Duplex του Μανχάταν τον περασμένο Φεβρουάριο (δεύτερο βίντεο).

Μέχρι στιγμής, οι ομοιότητες με την αδικοχαμένη γιαγιά της, είναι πολλές. Μουσική, τέχνες, υποκριτική, πάθος για τη δουλειά, περίεργες οικογενειακές σχέσεις, σεμνότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια σαν παράλληλοι ζωές σε διαφορετιούς χρόνους. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν η Jazmin, θα ακολουθήσει τα χνάρια της τόσο επιτυχημένα ή αν τελικά θα ισχύσει η λεγόμενη κατάρα των παιδιών και των εγγονιών των διάσημων που τα θέλουν για πάντα στη σκιά τους.