I am Cait: Λέει άραγε τίποτα το ριάλιτι της Caitlyn Jenner;

Τι λέει η μαμά της πιο διάσημης trans του κόσμου;
I am Cait: Λέει άραγε τίποτα το ριάλιτι της Caitlyn Jenner;



Η αναγνωρισιμότητα φέρνει μεγάλη εξουσία. Και η εξουσία φέρνει μεγάλη ευθύνη. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει τη νέα ηρωίδα της LGBT κοινότητας που ακούει στο όνομα Caitlyn Jenner και την απόπειρά της να μεταφέρει τα βιώματά της στο ριάλιτι με τίτλο «I Am Cait».

Η πρεμιέρα του ριάλιτι θα γίνει την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο στο dailybeast βρήκαμε το πρώτο review του πολυαναμενόμενου project από τον δημοοσιογράφο Kevin Fallon. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, λοιπόν, το «I am Cait» διακρίνεται από υπευθυνότητα και όχι μεγαλομανία, όπως θα υπέθετε κανείς. Είναι ευχάριστο, συναισθηματικό και δείχνει την προσπάθεια μιας γυναίκας να ζήσει όπως ακριβώς θέλει. Με τον αληθινό της εαυτό.

«Πόσο μεγάλη ευθύνη έχω» λέει η Jenner τα πρώτα δευτερόλεπτα. «Είμαι το σωστό πρότυπο; Ελπίζω να είναι το σωστό». Η σειρά είναι τόσο συγκινητική όσο θα ήθελες να είναι και τόσο σοβαρή και εκπαιδευτική όσο χρειάζεται.

Εξηγεί με έναν ιδιαίτερα ισορροπημένο τρόπο τι σημαίνει να είναι κάποιος transgender το 2015 και ποιο είναι το ταξίδι της Caitlyn.  

Ανεκτίμητη αξία, επίσης, έχει το γεγονός ότι η Caitlyn Jenner δεν παραδίδει απλά on-camera μαθήματα ζωής με ύφος διδακτικό αλλά απολαμβάνει τη ζωή της σε κάθε επίπεδο. Αυτό που πετυχαίνει τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της είναι να δείξει με τρόπο φυσικό και φυσιολογικό μία κοινότητα που είναι ξένη σε πολύ κόσμο.  

Αμέσως μετά τον ελαφρώς πανικόβλητο μονόλογο της Caitlyn στον οποίο μιλάει για την ευθύνη που φέρει ένα τέτοιο εγχείρημα,  προβάλλονται οι πανηγυρισμοί της ομάδας του Vanity Fair για το πρωτοσέλιδο. 

Τη μέρα που κυκλοφόρησε το πρωτοσέλιδο, η Kim Kardashian πήρε τηλέφωνο την Caitlyn. «Δεν μου είπες ότι έχεις λογαριασμό στο Twitter!» ήταν η πρώτη κουβέντα που της είπε η Kim. 

Όμως η αντιμετώπιση της Kim στην αλλαγή φύλου του πατριού της δεν είναι αυτή που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο στόρι. Τα άγνωστα μέλη της οικογένειας της Caitlyn Jenner είναι στο επίκεντρο. Οι αδερφές της Caitlyn, Lisa και Pam αλλά και η μητέρα της Esther έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, η Esther και η αποδοχή στο παιδί της είναι η γυναίκα που ίσως αλλάξει τα μυαλά των Αμερικανών για την transgender κοινότητα. 

Η Esther αγκάλιασε τον γιο της όταν τον είδε για πρώτη φορά σα γυναίκα, ενώ η αδερφή του η Pam δακρυσμένη είπε ότι είναι «πανέμορφη». Δεν ήταν όμως όλα μέλι γάλα μιας και η Caitlyn παραδέχτηκε ότι η αντίδραση της οικογένειάς της ήταν θετική επειδή λόγω της τηλεόρασης. Όταν δηλαδή θα γυρίσουν στα σπίτια τους θα σκέφτονται σοκαρισμένοι τι έπαθε ο Bruce. «Θα είναι πολύ δύσκολο να σου μιλάω σαν γυναίκα και να σε σκέφτομαι ως Caitlyn» της είπε, άλλωστε η μητέρα της κάτι που ακούγεται λογικό. 

Στη πορεία, η Jenner επισκέπτεται την Katharine Prescott, τη μητέρα της Kyler, μίας trans έφηβης που αυτοκτόνησε πρόσφατα. 

Η συνέχεια; Μετά την πρεμιέρα! 

Δες ΕΔΩ όλες τις εμφανίσεις της Caitlyn Jenner.