Brad Pitt είσαι local hero! Πώς άλλαξε τη ζωή 109 κατοίκων από τη Νέα Ορλεάνη

Φουτουριστικά σπίτια στη θέση των ερειπίων 10 χρόνια μετά από τον τυφώνα Κατρίνα.
Brad Pitt είσαι local hero! Πώς άλλαξε τη ζωή 109 κατοίκων από τη Νέα Ορλεάνη



10 χρόνια πέρασαν από τον τυφώνα Κατρίνα που συνέτριψε την πόλη της Νέας Ορλεάνης και άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς. Με αφορμή αυτή την τραγική επέτειο, η dailymail παρουσίασε την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει ο Brad Pitt για τους πληγέντες του τυφώνα. 

Για την ακρίβεια, ο 51χρονος ηθοποιός έχει δημιουργήσει μία μικρή όαση στην περιοχή χτίζοντας τα τελευταία χρόνια τα σπίτια 109 κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους μετά την σφοδρή καταστροφή.  Το θέμα είναι ότι ο σταρ δεν αρκέστηκε σε μερικά μερεμέτια αλλά κάλεσε τους καλύτερους αρχιτέκτονες και έχτισαν από την αρχή τις πιο φουτουριστικές και eco friendly κατοικίες. 

«Ήμασταν πολύ αφελείς όταν ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με αυτό. Σκεφτόμασταν, πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις σπίτια; Πλέον νιώθω πολύ περήφανος κάθε φορά που βλέπω αυτή την όαση» είπε χαρακτηριστικά σε εφημερίδα της Νέας Ορλεάνης. 

Ο Pitt μέσω του ιδρύματος «Make It Right» δεν ήθελε να φτιάξει απλά μερικά σπίτια που να ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά καλοσχεδιασμένα και φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια που να παρέχουν χαμηλό κόστος διαβίωσης. 

«Όταν οδηγώ στη γειτονιά, βλέπω ανθρώπους στα πεζούλια και τους ρωτάω πόσο πλήρωσαν για τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Εκείνοι μου λένε ένα ποσό της τάξεως των 24 δολαρίων και νιώθω καταπληκτικά». 

Η περιοχή έχει αναδειχθεί σε τουριστική ατραξιόν λόγω της υπέροχης αρχιτεκτονικής των σπιτιών χάρη στη συμβολή μερικών από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου, όπως ο Shigeru Ban, ο Thom Mayne και ο Frank Gehry. 

Παρόλα αυτά, κάθε κάτοικος είχε την απόλυτη ελευθερία να βάλει τη δική του αισθητική στο σπίιτι του. Λογικό είναι μιας και θα μένει εκεί για όλη του τη ζωή. «Οι κτοικοι και οι οικογένειές τους σχεδίασαν αυτή την όμορφη γειτονιά. Είχαν πολλές επιλογές μπροστά τους» ανέφερε στη συνέντευξή του. 

Όσο για το κόστος της ανοικοδόμησης; Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 26.8 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο μέσος όρος για κάθε κατοικία στα 150.000 δολάρια. Πού βρέθηκαν; Από ομοσπονδιακά δάνεια και δωρεές, αλλά χάρη στο συντονισμό, την επιρροή και τον προσωπικό χρόνο που διέθεσε ο Brad Pitt. 

Μπράβο στον σταρ! 

Δες ΕΔΩ σε ποιο σημείο χτύπησε tattoo o Brad Pitt.