Dirty Dancing: To στόρι πίσω από την ταινία που δεν είχες ακούσει ποτέ

Ήξερες ότι οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν την ταινία τη βρήκαν άθλια;
Dirty Dancing: To στόρι πίσω από την ταινία που δεν είχες ακούσει ποτέ



Ήξερες ότι σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια (2009) πέθανε ο Patrick Swayze; Και κάθε φορά που τον σκεφτόμαστε, δεν μπορεί παρά να έρχεται στο νου μας η εικόνα του να κρατάει ψηλά στον αέρα την Jennifer Grey (ή να φτιάχνει γλυπτά μαζί με την Demi Moore). Αλλά ας μείνουμε στο θρυλικό «Dirty Dancing», μία ταινία για την οποία ανακαλύπτουμε συνεχώς πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε. 

Σήμερα, λοιπόν, θα σου παρουσιάσουμε τις μικρές χολιγουντιανές ιστορίες που δεν γνώριζες για την ταινία που σε έκανε να περιμένεις την υπόλοιπη ζωή σου τον μυώδη χορευτή που θα σε αποπλανήσει. 

Το κοινό που είδε για πρώτη φορά το «Dirty Dancing» το μίσησε τόσο πολύ που παραλίγο να μη βγει ποτέ στους κινηματογράφους. Δηλαδή, ενδεχομένως να κυκλοφορούσε κατευθείαν σε βιντεοκασέτα. Η Jennifer Grey, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Όταν προβλήθηκε η ταινία, ένιωσα ότι κανείς δεν θα την έβλεπε και ότι βασανίζαμε τους εαυτούς μας για το τίποτα». 

Επίσης, ο τίτλος δημιουργήθηκε πριν από την ιστορία. Για την ακρίβεια, προέκυψε όταν η παραγωγός Linda Gottlieb προσκάλεσε τη συγγραφέα Eleanor Bergstein να συζητήσουν την ιδέα. H Bergstein, λοιπόν ρώτησε την Gottlieb «Ποια είναι η ιστορία;» η Gottlieb απάντησε ως εξής: «Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα πρέπει να έχει σχέση με το latin χορό. Μεγάλωσα στο Μπρούκλιν, ο πατέρας μου ήταν γιατρός και ήμουν από εκείνα τα παιδιά που το έσκαγαν για να κάνουν dirty dancing». Και ως δια μαγείας, η συγγραφέας ξεστόμισε ότι πρόκειται για τίτλο πολλών εκατομμυρίων.   

Σίγουρα, ακόμη δεν ήξερες ότι τα γυρίσματα έγιναν το φθινόπωρο, στα μέσα του Οκτωβρίου. Που σημαίνει ότι τα φύλλα του background είχαν ψεκαστεί με πράσινο χρώμα.

 Και όπως φαντάζεσαι, η λίμνη που είχαν βουτήξει οι πρωταγωνιστές μας ήταν πάγος. Για να καταλάβεις, ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε να κάνει closeups στις σκηνές γιατί τα χείλια του ζευγαριού είχαν μπλαβιάσει. 

Και για τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Γνώριζες ότι ο Patrick Swayze έκανε τα πάντα προκειμένου να «κοπεί» η πιο θρυλική ατάκα; «Nobody puts baby in a corner» ήταν τα λόγια που μισούσε. Και τελικά, αυτή ήταν η ατάκα που χρησιμοποιούσε μέχρι το τέλος της ζωής του. Όπως έλεγαν οι φίλοι του ο Swayze δεν έχανε το χιούμορ του όταν πάλευε με τον καρκίνο και συνήθιζε να λέει: «Nobody puts Patrick's pancreas in a corner».

Bonus: Η Jennifer Grey φοβόταν να εκτελέσει την τελευταία φιγούρα, οπότε η πρώτη της απόπειρα έγινε on camera. 

Δες ΕΔΩ τα καυτά παρασκήνια από την ταινία ο Αόρατος Εραστής.