Βασίλισσα Ελισάβετ: Τηλεοπτική σειρά ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Μια πανάκριβη παραγωγή του Netflix που μας ταξιδεύει πίσω στο 1947…
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τηλεοπτική σειρά ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο



Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου του 1947 σε μια τελετή που μέχρι σήμερα θεωρείται ως ο «πραγματικός βασιλικός γάμος». Σήμερα, 68 χρόνια μετά, το κανάλι Netflix με μια πανάκριβη παραγωγή αποτυπώνει στην μικρή οθόνη όσα έγιναν με την σειρά «The Crown».

Τα γυρίσματα της φιλόδοξης παραγωγής, η οποία κόστισε 100 εκατομμύρια λίρες, συνεχίζονται και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε αυτό που όλοι περιμένουν να δουν με μεγάλη αγωνία στην τηλεόραση: Τον γάμο της βασίλισσας με τον Φίλιππο.

Τότε περισσότεροι από 2000 καλεσμένοι είχαν δώσει το «παρών» στο Αβαείο του Westminster ενώ ο γάμος είχε μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο, πράγμα απίστευτο για την τότε εποχή. Το γεγονός όμως ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσε να μην φτάσει στους δέκτες παγκοσμίως, παρακολουθώντας το 200 εκατομμύρια θεατές…

Οι παραγωγοί συγκέντρωσαν περισσότερους από 2000 κομπάρσους ενώ όλοι τους ήταν ντυμένοι ακριβώς με τα ρούχα της εποχής. Τον ρόλο της Ελισάβετ υποδύεται η Claire Foy, η οποία φορούσε ακριβές αντίγραφο του νυφικού που σχεδίασε ο Norman Hartnell, ενώ τον πρίγκιπα Φίλιππο ενσαρκώνει ο Matt Smith (θα τον θυμάστε από το Doctor Who).

Το νυφικό είχε ουρά 4 μέτρων ενώ ήταν όλο φτιαγμένο από σατέν ύφασμα, ενώ το κοσμούν (τώρα και τότε) περισσότερες από 10 χιλιάδες πραγματικές πέρλες! Γύρω από την Claire υπήρχαν 8 παρανυφάκια, όσα ακριβώς και στον γάμο της Ελισάβετ.

Για να καταλάβουμε τις λεπτομέρειες που έχουν αποτυπωθεί, ακόμη και οι ανθοδέσμες (τις είχε ετοιμάσει ο Moyses Stevens) που κρατούν οι παράνυφοι είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες που υπήρχαν στον βασιλικό γάμο. Αποτελούνταν από ορχιδέες, κρίνους, γαρδένιες και λευκά τριαντάφυλλα…

Ο τηλεοπτικός γάμος έγινε στο Cambridgeshire, καθώς το αβαείο του Westminster δεν ήταν διαθέσιμο για κάτι τέτοιο, με την σειρά να μεταδίδεται σε 10 επεισόδια, καλύπτοντας την γνωριμία του Φίλιππου με την Ελισάβετ και άλλες άγνωστες ιστορίες από το παλάτι του Buckingham.

Για την ιστορία, ο βασιλικός αρραβώνας ανακοινώθηκε στις 9 Ιουλίου του 1947 με το ζευγάρι να λαμβάνει περισσότερα από 2000 δώρα και 10000 συγχαρητήρια τηλεγραφήματα!

Η σειρά θα προβληθεί το 2016 στον αέρα ενώ είναι μια συμπαραγωγή της Sony Pictures TV και της Left Bank Pictures ενώ την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Daldry, Martin και Julian Jarold.

Πραγματική υπερπαραγωγή! Δείτε και την gallery από τον τηλεοπτικό βασιλικό γάμο…

Δες ΕΔΩ ανέκδοτες φωτογραφίες από έναν άλλο βασιλικό γάμο, εκείνο της Diana και του Κάρολου