Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος;

Η απάντηση σε ένα μακάβριο ερώτημα...
Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος;



Μπορεί να μην είναι και τόσο κομψό το ερώτημα, όμως όταν ένας άνθρωπος φτάνει στα 94 του χρόνια είναι λογικό να διερωτάται κανείς πόσο καιρό έχει ακόμα μπροστά του. 

Ο λόγος για τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισσάβετ που έχει πια συνηθίσει να ακούει φήμες που τον θέλουν να πλησιάζει κοντά στο θάνατο. 
Και ενώ τα πάντα είναι κανονισμένα σε περίπτωση που πεθάνει η Βασίλισσα Ελισσάβετ (μάλιστα από τη στιγμή της στέψης της), ο τρόπος που θα διαχειριστεί το παλάτι έναν ενδεχόμενο θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι λιγότερο διαδεδομένος. 

Ωστόσο, χάρη στο dailybeast καταφέραμε να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι όταν ο πρίγκιπας καταλήξει. 
Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι ο άνθρωπος δεν έχει σκοπό να πεθάνει μιας και είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει τους περιπάτους του στο καταφύγιό του στην Σκωτία. Επειδή, όμως, δεν είναι ο Χαιλάντερ έχουμε τα παρακάτω δεδομένα. 

Ο πρίγκιπας Edward θα κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του και τα media δεν θα μπορούν να γράφουν πια για τις προκλητικές δηλώσεις και τα σχόλια του Φιλίππου για τους φοιτητές, τους αγρότες, τους φωτογράφους, τους Ασιάτες, τους αναπήρους, τις γυναίκες κλπ. 

Αν ο Φίλιππος πεθάνει το βράδυ, το παλάτι του Buckingham δεν θα ανακοινώσει τα νέα πριν τις 8:00 το πρωί. Το πρώτο μέσο που θα ενημερωθεί και θα πρέπει να κάνει την επίσημη ανακοίνωση είναι το BBC. 

Όλο το προσωπικό του παλατιού θα πρέπει να πενθεί για 8 μέρες. Όλες οι σημαίες στα ιδρύματα, στις στρατιωτικές και τις ναυτικές εγκαταστάσεις θα κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους, εκτός από την παραδοσιακή βασιλική σημαία του παλατιού. Αυτή η κίνηση συμβολίζει τη συνέχεια της μοναρχίας. 

Όσο για την κηδεία του, μάλλον δεν θα είναι δημόσια σαν της Margaret Thatcher ή της Ελισάβετ Β’, μιας και είναι το τελευταίο πράγμα που ο Φίλιππος επιθυμεί. Αν και η βασίλισσα θα ήθελε μία δημόσια κηδεία, δεν θα πήγαινε ενάντια στην επιθυμία του συζύγου της. 

Τέλος, προβλέπεται να ταφεί στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου στο ίδιο μέρος δηλαδή όπου βρισκόταν και ο τάφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.  

Δες ΕΔΩ 8 κοινές θνητές που παντρεύτηκαν γαλαζοαίματους.