Μαθήματα ζωής από τον Johnny Cash

Υπήρχε λόγος που ο «άντρας με τα μαύρα» ντυνόταν έτσι.
Μαθήματα ζωής από τον Johnny Cash



Ήξερες ότι σαν σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003 πέθανε ο Johnny Cash; Ο σπουδαίος Αμερικανός τραγουδιστής και θρύλος της country μουσικής μέχρι και σήμερα παραμένει σύμβολο για τον επαναστατικό του τρόπο ζωής. 

Για να τον τιμήσουμε, καταγράψαμε τα μαθήματα ζωή που μας χάρισε. 

1. Να μαθαίνεις από τις αποτυχίες σου. 

«Χτίζεις πάνω στην αποτυχία. Τη χρησιμοποιείς σαν σκαλοπάτι. Κλείσε την πόρτα στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να το ξεχνάς αλλά ούτε να ζεις σε αυτό. Δεν χρειάζεται να σου  τρώει την ενέργεια, ή το χρόνο ή το χώρο σου». 

2. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου.

«Όλοι φορούσαν φανταχτερά ρούχα και καουμπόικες μπότες. Αποφάσισα να φορέσω ένα μαύρο μπλουζάκι και παντελόνι για να δω αν θα μπορούσα να επιβιώσω στο χώρο. Επιβίωσα και από τότε φορούσα μαύρα ρούχα σε όλη μου τη ζωή». 

3. Να ζεις τη ζωή σου με τον τρόπο που θέλεις να τη ζεις.

«Πρέπει να ξέρεις τους περιορισμούς σου. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι περιορισμοί σου. Τους δικούς μου τους ανακάλυψα όταν ήμουν δώδεκα χρονών. Και συνειδητοποίησα ότι αν έκανα τα πάντα με τον δικό μου τρόπο, οι περιορισμοί δεν θα ήταν πολλοί». 

4. Να έχεις πίστη σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου.

«Ο θεός ήταν καλός μαζί μου. Μου έδωσε τη δύναμη να αντιμετωπίσω αρρώστιες, να δω τη νίκη αντί για την ήττα. Μου έδωσε ζωή και χαρά εκεί που οι άλλοι είδαν την λήθη. Μου έδωσε σκοπό για να ζω, να θέλω να προσφέρω και να γιατρεύω τις πληγές μου». 

5. Να κάνεις λάθη στη ζωή, είναι ο μόνος τρόπος να μαθαίνεις.

«Έμαθα από τα λάθη μου. Ήταν ένας πολύ επώδυνος τρόπος. Όμως χωρίς πόνο δεν υπάρχει κέρδος. Αυτή είναι η αλήθεια. Χάνεις πολλές ευκαιρίες κάνοντας λάθη αλλά είναι κομμάτι της ζωής. Ξέρεις ότι δεν έκλεισες σαν άνθρωπος και ότι υπάρχει ένας στόχος που ακόμα μπορείς να φτάσεις». 

6. Δες με χιούμορ και θετική σκέψη τα πάντα. 

«Ο Έλβις ήταν τόσο ωραίος τύπος, τόσο χαρισματικός και ταλαντούχος. Λάτρευε τα cheeseburger, τα κορίτσια και τη μαμά του, όχι απαραίτητα σε αυτή τη σειρά». 

7. Να συμπάσχεις με τους άλλους. 

«Όταν τραγουδάω με την ψυχή μου, θέλω να αγγίζει την ψυχή του κοινού. Πρέπει να τους κάνεις να νιώθουν ότι είσαι εκεί μαζί τους. Θα πρέπει να σχετίζεσαι με αυτό που κάνουν». 

8. Βρες κάποιον να αγαπάς. 

«Η σάρκα και το αίμα χρειάζονται σάρκα και αίμα και εσύ είσαι αυτό που χρειάζομαι». 

9. Να είσαι διαφορετικός. 

«Φορούσα μαύρα επειδή μου άρεσαν. Ακόμα φοράω και αυτό σημαίνει κάτι για μένα. Είναι ένα σύμβολο επανάστασης ενάντια σε μία στάσιμη κατάσταση». 

10. Να κάνεις αυτό που αγαπάς. 

«Επιτυχία είναι να ανησυχείς για οτιδήποτε σε αυτό τον κόσμο, εκτός από τα χρήματα». 

Δες ΕΔΩ την επιστολή που έγραψε ο Johnny Cash στην June Carter. Θεωρείται το πιο ερωτικό γράμμα στον κόσμο.