Jerry Lee Lewis: Το ρομάντζο με την 13χρονη ξαδέρφη του

Ο «Killer» κλείνει σήμερα τα 80!
Jerry Lee Lewis: Το ρομάντζο με την 13χρονη ξαδέρφη του



Τον Jerry Lee Lewis τον πρωτογνώρισα σαν παιδί μιας και το «Great Balls of Fire» ήταν σε κάθε playlist ενός πάρτι που θα ήθελε να λέγεται cool. Τη ζωή του όμως τη γνώρισα από τον Dennis Quaid και την Winona Ryder, από μία ταινία του 1989 που τότε στα μάτια μου έμοιαζε συγκλονιστική. Η κινηματογραφική απόδοση με είχε κάνει να κατανοήσω εν μέρει το ρομάντζο του με την 13χρονη ξαδέρφη του και να σκεφτώ με το αθώο μου μυαλό ότι τα παιδιά αγαπιόντουσαν. Όμως τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ για να μπορώ να ψάξω το αληθινό στόρι. 

Σήμερα, λοιπόν που ο λεγόμενος «Killer» έχει τα γενέθλιά του (και μάλιστα τα 80) βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία. 

Η πολυτάραχη ζωή του έμεινε κρυφή μέχρι το Μάιο του 1958, όταν ο Lewis έκανε περιοδεία στη Βρετανία. Παρόλο που η μουσική του θεωρούνταν «σατανική», ήταν στο απόγειο της καριέρας του. Όμως στο αεροδρόμιο του Λονδίνου συνάντησε τον δημοσιογράφο Ray Berry, ο οποίος έμαθε για την τρίτη σύζυγο του Lewis Myra Gale Brown. Ήταν πρώτη ξαδέρφη του και τότε ήταν μόνο 13 χρονών, παρόλο που ο 22χρονος Lewis ισχυριζόταν ότι ήταν 15 χρονών. 

Μόλις η ιστορία τους έγινε γνωστή, η περιοδεία ακυρώθηκε μετά από τρεις συναυλίες. Το σκάνδαλο έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα ραδιόφωνα, να εξαφανιστεί από το μουσικό προσκήνιο και να περιθωριοποιηθεί. Ο Lewis ένιωθε προδομένος από τους ανθρώπους που νόμιζε ότι τον υποστήριζαν. 

Παρόλα αυτά είχε ακόμα συμβόλαιο με την Sun Records, συνέχιζε να ηχογραφεί και να κυκλοφορεί singles. Όμως από εκεί που έβγαζε 10.000 δολάρια τη νύχτα, κατέληξε να βγάζει μόλις 250 δολάρια για να παίζει σε μικρά μαγαζιά. Είχε λίγους φίλους που μπορούσε να εμπιστευτεί. 

Η καριέρα του άρχισε να παίρνει πάλι ανοδική πορεία τη δεκαετία του ‘60 ενώ τη δεκαετία του ‘70 άρχισε να καθιερώνεται στο χώρο της country μουσικής. 

Στη ζωή του παντρεύτηκε 7 φορές. Μάλιστα, η τελευταία του σύζυγος (κατά 14 χρόνια μικρότερη), Judith Brown ήταν η πρώην σύζυγος του ξαδέρφου του Rusty Brown, δηλαδή κατά μία έννοια ξαδέρφη του. 

Δες ΕΔΩ τα διάσημα τελευταία λόγια 8 διασήμων.