Sacha Baron Cohen: Πώς θα ξεχωρίζεις στο πλήθος (μαθήματα από τον μεγάλο κωμικό)

Ο Borat, o Bruno και ο Aladeen έχουν σήμερα γενέθλια!
Sacha Baron Cohen: Πώς θα ξεχωρίζεις στο πλήθος (μαθήματα από τον μεγάλο κωμικό)



Ήξερες ότι ο Sacha Baron Cohen κλείνει σήμερα τα 44 του χρόνια; Ο αγαπημένος μας ηθοποιός, είτε ως Ali G, είτε ως Borat, είτε ως Bruno, είτε ως ο δικτάτορας Aladeen μας έκανε πάντα να γελάμε με την καρδιά μας και γι’ αυτό θα τον ευγνωμονούμε μια ζωή. Πέρα όμως από τις εύστοχες και ακραίες ερμηνείες του, ο κωμικός μας χάρισε και μερικά μαθήματα ζωής. Μαθήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά αν θέλουμε να πετύχουμε σε αυτή τη ζωή. 

Να είσαι ειλικρινής

Ο Sacha είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι ένας άνθρωπος που με το έργο του έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Δεν πάει με τα νερά των άλλων αλλά κάνει αυτό που πιστεύει και θέλει χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το ψέμα δεν έχει θέση στη ζωή ενός πραγματικά πετυχημένου ανθρώπου, ενός ανθρώπου που θέλει να τον σέβονται οι συνάδελφοι/συνεργάτες/πελάτες του. 

Να κάνεις αίσθηση

Αν κάποιος ξέρει να ξεχωρίζει αυτός είναι ο Sacha. Δεν θέλει να περνάει απαρατήρητος, αλλά αφήνει το στίγμα του στο πέρασμά του. Γιατί, τι νόημα έχει αν κάνεις μια υπερπροσπάθεια χωρίς να τη βλέπει κανείς; Το ίδιο ισχύει και στη δουλειά. Όταν πετυχαίνεις κάτι, μην το αφήνεις να περάσει στα ψιλά. Κάνε την παρουσία σου αισθητή γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είσαι ικανό άτομο. Κοινώς, πούλησε τον εαυτό σου σωστά. 

Να παίρνεις ρίσκα και να έχεις τόλμη

Όταν ο Sacha αποφάσισε να υποδυθεί τους χαρακτήρες του ήξερε πολύ καλά ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Όμως το ρίσκαρε και πολύ καλά έκανε. Ξέρεις εσύ κάποιον που να έχει ανέβει επαγγελματικά ή να έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα χωρίς να έχει πάρει κάποιου είδους ρίσκο; 

Να αποζητάς την αναγνώριση

Ένας από τους στόχους σου, φυσικά, θα πρέπει να είναι η επιβράβευση. Ο Sacha έχει πάρει ένα σκασμό βραβεία και εννοείται ότι απολαμβάνει κάθε νίκη του. 

Να καινοτομείς

Μην ακολουθείς τη μάζα. Ξεχώρισε. Κάνε κάτι που θα γράψει ιστορία. Ο Sacha ποτέ δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει καινούργια πράγματα, να πειραματιστεί και να καινοτομήσει. Γι’ αυτό και όταν βρήκε την πετυχημένη φόρμουλα, δεν την άφησε να ξεφύγει. 

Να δείχνεις αφοσίωση 

Πόσες φορές έχεις δει τον Sacha να εμφανίζεται δημόσια σαν Ali G ή Δικτάτορας ή Borat; Ο ηθοποιός είναι τόσο τρελαμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει που κάνει κάθε του εμφάνιση – συνέντευξη σκέτη απόλαυση. Και φυσικά, η αφοσίωση είναι από τα πρώτα πράγματα που θα εκτιμήσει κανείς σε έναν εργασιακό χώρο. 

Να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου

Ποτέ δεν θα ακούσεις ότι ο Sacha απέφυγε μία σύγκρουση ή κάποια σκληρή κριτική. Δεν δείλιασε και δεν κρύφτηκε ποτέ. Πάντα έπαιρνε την ευθύνη των πράξεών του και φυσικά το ίδιο οφείλει να κάνει και ένας άνθρωπος που θέλει να λέγεται πετυχημένος. 

Να εμβαθύνεις

Μην είσαι επιφανειακό άτομο. Νόμιζες ότι ο Sacha έπαιζε τυχαία τους ρόλους του; Μελέτησε σε βάθος την κουλτούρα, την ιστορία και το background του κάθε χαρακτήρα του. Η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας. 

Ήξερες ότι o Sacha Baron Cohen θα υποδυθεί τον Freddie Mercury; Δες ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες.