Πλανητάρχης Obama: Οι πιο προσωπικές στιγμές του από το 2015 (photos)

Ο επίσημος φωτογράφος του Προέδρου Ομπάμα μοιράζεταιμαζί μας τις καλύτερες εικόνες του πλανητάρχη από τη χρονιά που πέρασε.
Πλανητάρχης Obama: Οι πιο προσωπικές στιγμές του από το 2015 (photos)



Ο Ιανουάριος του 2016 δεν είναι μόνο η αρχή για μία νέα χρονιά, αλλά και το τελευταίο έτος της προεδρίας του (Μπαράκ Ομπάμα) Barack Obama. Έτσι, ίσως αυτός είναι ο λόγος, που ο φωτογράφος του για τον Λευκού Οίκου (Πιτ Σόουζα) Pete Souza δυσκολεύτηκε να καταλήξει σε μία ετήσια λίστα με τις «καλύτερες φωτογραφίες» του.

Ο (Σόουζα) Souza, ο οποίος έχει φωτογραφίζει τον πρόεδρο σε όλη την διακυβέρνησή του, δημοσίευσε πρόσφατα την λίστα του «Έτους σε φωτογραφίες του 2015», και μάλιστα απέτυχε (και πάλι) στο να διατηρήσει το όριο των 100 εικόνων για το άλμπουμ.

«Η επεξεργασία φωτογραφιών, ειδικά για ένα τέτοιο έργο, είναι και υποκειμενική και προσωπική» έγραψε ο (Σόουζα) Souza σε σελίδα κοινωνικής δικτύοσης και πρόσθεσε: «Το κλειδί στην επιλογή ήταν όχι μόνο οι ιστορικές στιγμές από το χρόνο, που πέρασε αλλά και στιγμές που δίνουν στους ανθρώπους μια πιο προσωπική ματιά από τη ζωή του Προέδρου και της Πρώτης Κυρίας. Έχω επίσης συμπεριλάβει πολλές εικόνες που βασίζονται περισσότερο στην αισθητική πλευρά όπως το φως και η σύνθεση».

Οι φωτογραφικές επιλογές του (Σόουζα) Souza δίνουν μια εικόνα των γεγονότων που διαμόρφωσαν την Αμερική κατά το 2015, όπως:  Ο φωτισμός του Λευκού Οίκου, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν τον πρόεδρο σε περισσότερες ιδιωτικές στιγμές, όπως η περιποίηση και ξενάγηση στο μέγαρο των παιδιών επιτελικών στελεχών, η επίσκεψη σε ένα μουσείο με τη μεγαλύτερη κόρη του Malia (Μάλια) και την εικόνα με τη θέα από την κορυφή του κρατήρα ηφαιστείου στην πατρίδα του, Χαβάη, αυτή την εορταστική περίοδο.