Ο Τιτανικός σαλπάρει ξανά! Τολμάς να κλείσεις εισιτήρια; (photos)

Θα κοιμηθείς σε ίδιο κρεβάτι, θα κατέβεις την ίδια επιβλητική σκάλα της αίθουσας χορού και θα παραγγείλεις το ίδιο μενού. Ψήνεσαι;
Ο Τιτανικός σαλπάρει ξανά! Τολμάς να κλείσεις εισιτήρια; (photos)



Το RMS Titanic βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό στις 15 Απριλίου 1912 έπειτα από πρόσκρουση σε παγόβουνο, στο παρθενικό του ταξίδι από το Southampton στη Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 1500 άνθρωποι πέθαναν όταν το πλοίο όπου επέβαιναν συνολικά 2224 επιβάτες και πλήρωμα βυθίστηκε. Καπετάνιος ήταν ο Edward Smith. Η τραγωδία ενέπνευσε καλλιτέχνες, έγινε βιβλία, ταινίες, αντικείμενο μελέτης επισημόνων και κοινών θνητών. Σε δύο χρόνια από σήμερα, το 2018 το Titanic II, πιστό αντίγραφο του Βρετανικού επιβατηγού υπερωκεάνιου, θα σαλπάρει ξανά. Είναι αρκετά creepy η είδηση αυτή για να τρέξεις να κλείσεις εισιτήριο; Ή σε στοιχειώνουν οι κινηματογραφικές εικόνες και τα ντοκουμέντα εκείνης της καταστροφής; 

Όποια κι αν είναι η απάντησή του, η Blue Star Line, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια λίρες στην πιο πολυσυζητημένη -όπως αναμένεται- ρέπλικα όλων των εποχών και σύντομα θα αρχίσει να κάνει κρατήσεις για το πρώτο ταξίδι: από το Jiangsu της China ως το Dubai. 

Όπως ο Τιτανικός, έτσι και αυτό το κρουαζιερόπλοιο θα έχει καμπίνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης, μεγάλη σκάλα, σάλα χορού, εστιατόρια, καπνιστήρια, Café Parisien και Marconi Room που θα μοιάζουν στα αντίστοιχα δωμάτια του αυθεντικού σε όλες τους τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Θα διατίθενται ακόμα και ρούχα όμοια με εκείνα που φορούσαν εκείνοι οι επιβάτες, σχεδόν 100 χρόνια πριν. 

Η μόνη διαφορά θα είναι πως το Titanic II θα διαθέτει καλύτερο σύστημα αντιμετώπισης κρίσεων και θα έχει βάρκες για όλους τους επιβάτες (ανατρίχιασες;). 

Ο πίνακας με τις συγκρίσεις των δύο πλοίων, όπως τον δημοσίευσε η DailyMail, θα σε φρικάρει ακόμα περισσότερο: 

Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως λέω να το ρισκάρω! 

Αν σου αρέσουν οι ρετρό ιστορίες δες οπωσδήποτε αυτό