Brook Shields: Η αιώνια παρθένα της showbiz δεν ήταν και τόσο παρθένα τελικά!

Τι λέει η ίδια για την πρώτη της φορά, γιατί δεν μπορούσε να ευχαριστηθεί το σεξ, τι ρόλο έπαιζε σε όλα αυτά η μαμά της, πώς όλοι την νόμιζαν παρθένα ενώ δεν ήταν και γιατί μας τα λέει όλα αυτά σήμερα.
Brook Shields: Η αιώνια παρθένα της showbiz δεν ήταν και τόσο παρθένα τελικά!



Ο κόσμος της showbiz την ήξερε σαν την πρωταγωνίστρια που δεν απαντούσε σε ερωτήσεις για το σεξ, δεν επέτρεπε σε κανέναν να αμφισβητήσει την παρθενιά της και είχε για μάνατζερ την μαμά της, μια αυστηρή, σκληρή γυναίκα η οποία ήταν απολύτως αποφασισμένη να κάνει την κόρη της λαμπερή πρωταγωνίστρια (και να την κρατήσει όσο περισσότερο μπορούσε παρθένα). Το 1985 μάλιστα η κόρη -διάσημη πια- Brook Shields "χάιδεψε" τον αμερικανικό συντηρητισμό της κοινής γνώμης και εξόργισε τη νεολαία (κυρίως) εκδίδοντας ένα βιβλίο με το οποίο παρότρυνε τα κορίτσια να απέχουν από το σεξ μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Η ίδια ήταν τότε 20 ετών και παρθένα. 
 
Σήμερα μας αποκαλύπτει μέσα από το καινούριο της βιβλίο ότι η ίδια δεν τήρησε την υπόσχεση που ζητούσε από τις αναγνώστριές της. Έκανε για πρώτη φορά σεξ όταν ήταν 22 ετών, δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια πριν τον γάμο της με τον εκκεντρικό πρωταθλητή -και σούπερ σταρ- του τένις, Andre Agassi. Δεν είναι, όμως, αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ιστορία της. 
 
"Μόλις τελειώσαμε ένιωθα τέτοια ένταση που πήδηξα έξω από το κρεβάτι και άρχισα να τρέχω γυμνή έξω στη λεωφόρο. Έτρεχα σαν να είχα μόλις κλέψει το πορτοφόλι κάποιου", γράφει στις σελίδες του "There Was A Little Girl" (σε ελεύθερη μετάφραση: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό κορίτσι) και αποκαλύπτει ότι ο πρώτος της εραστής ήταν ο ηθοποιός και συμμαθητής της στο Princeton, Dean Cain.
 
"Ο Dean πετάχτηκε πάνω κι άρχισε να τρέχει πίσω μου με το πάπλωμα στα χέρια. Με αγκάλιασε σφιχτά και με ρώτησε πού πήγαινα. Εγώ φοβόμουν πως έφευγα από τη μαμά μου! Δεν μπορούσα να καταλάβω τότε που άρχιζα εγώ στη ζωή μου και πού τελείωνε η μαμά μου. Κι αυτό σήμαινε πως δεν ήξερα πώς να εντάξω τον Dean μέσα σε αυτήν", περιγράφει και αποκαλύπτει πως εξαιτίας της μαμάς της, Teri, "έτρεμα από τον φόβο μου την σεξουαλική επαφή με τα αγόρια. Πίστευα πως η μαμά μου ήθελε να μείνω παρθένα όσο γινόταν περισσότερο"! 
 
Η ηθοποιός που έπαιξε την πιτσιρίκα πόρνη στην ταινία του 1978 "Pretty Baby" (σε ηλικία 13 ετών) και την έφηβη Emmeline που ναυάγησε το 1980 στην θρυλική πλέον Γαλάζια Λίμνη, ένιωθε την μαμά της να κυβερνά τη ζωή της, ειδικά την περίοδο που έβγαινε με τον Cain, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά Lois & Clark: The New Adventures of Superman και θεωρούταν τότε ένας από τους πιο σέξι ηθοποιούς του Χόλυγουντ. "Ήταν απίστευτα και επίπονα υπομονετικός μαζί μου όσο αφορά στο σεξ. Ακόμα όμως κι όταν δεν μας έβλεπε η μαμά μου εγώ την ένιωθα πάντα εκεί να με κοιτάει. Κρατούσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε για να φιληθούμε αλλά τον καημένο τον άνθρωπο τον έκανα να περιμένει, και να περιμένει", λέει σήμερα η Brook Shields η οποία όταν τελικά χώρισε τον Dean, τα έφτιαξε με τον Liam Neeson και στη συνέχεια με τον JFK Jr και τον John Travolta
 
Στο βιβλίο της μιλάει και για την αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Michael Jackson τον οποίο γνώρισε όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, 13 ετών: "Νιώθαμε ασφαλείς όταν ήμασταν μαζί. Δεν ήθελα τίποτε από εκείνον. Βλέπαμε ταινίες, τρώγαμε γλυκά και γελούσαμε με την τρέλα που επικρατούσε στις ζωές μας. Δεν ήθελε να κάνουμε σχέση. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλο χωρίς να υπάρχει ρομαντισμός σε όλο αυτό. Ήταν σαν ένα μικρό αγόρι που έκανε ερωτήσεις για τις σχέσεις. Κανείς δεν του είχε μιλήσει για αυτά τα πράγματα. Ήταν τρομοκρατημένος". Ο αείμνηστος σταρ ήταν τότε 20 ετών.  
 
Ακολούθησε μια θυελλώδης σχέση με τον Agassi η οποία κατέληξε σε ένα ηχηρό διαζύγιο (έπειτα από 2 χρόνια γάμου) και το 2001 ήρθε ο επόμενος γάμος, με τον σεναριογράφο Chris Henchy με τον οποίο απέκτησε δύο κοριτσάκι (την 10χρονη σήμερα Rowan και την 7χρονη Grier). Η 49χρονη πλέον Brooke στο βιβλίο της -που θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου- περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες την μάχη της μητέρας της με το αλκοόλ και την "απόρριψη της κοινής γνώμης" λόγω της οποίας υποχρέωνε την κόρη της να παίξει ρόλους που καθόλου δεν της άρεσαν. Η ηθοποιός ήταν στο πλευρό της μητέρας της τον Οκτώβριο του 2012 όταν πέθανε, βαθιά χαμένη πλέον μέσα στην άνοια που την είχε χτυπήσει από χρόνια.