Joaquin Phoenix happy birthday! To στόρι της ζωής του

10 πράγματα που δεν ήξερες για τον πιο ερωτικό ηθοποιό του κόσμου.
Joaquin Phoenix happy birthday! To στόρι της ζωής του



Τον Joaquin άργησα να τον ερωτευτώ αλλά όταν συνέβη ήταν τόσο δυνατό που μας στιγμάτισε για όλη μου τη ζωή. Αυτό συνέβη το 2005 με το Walk the Line, την ταινία για τη ζωή του Johnny Cash, όπου ο 40χρονος ηθοποιός με έκανε να θέλω στο πλευρό μου αυτό το κακό αγόρι με την ιδιαίτερη φωνή και το βαθύ βλέμμα που ιδρώνει τόσο εύκολα όσο εγώ που έχω να γυμναστώ από πέρυσι. 

Αυτό το αγόρι σήμερα, στην εθνική μας εορτή κλείνει τα 41 του χρόνια και γι' αυτό αποφάσισα να σου παρουσιάσω τα  πιο συναρπαστικά αλλά και ενδιαφέροντα facts της ζωής του. 

1. Γεννήθηκε με μία ήπια μορφή λυκοστόματος, κάτι που του άφησε αυτή τη μικρή ουλή στα χείλια του.

2. Από την παιδική του ηλικία είναι χορτοφάγος και αρνείται να φορέσει δερμάτινα ρούχα ακόμα και για τις ανάγκες ρόλων του. Αρνήθηκε, επίσης, να φορέσει δερμάτινα παπούτσια για μία φωτογράφιση της Prada. 

3. Είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας και έχει 3 ακόμα αδέρφια. Ο 4ος αδερφός του River ήταν επίσης ηθοποιός και πέθανε το 1993 στα 23 του χρόνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών έξω από το μαγαζί «The Viper Room» στο Λος Άντζελες. Ο Joaquin κάλεσε το 911 ενώ η τραγική κλήση του καταγράφηκε και διέρρευσε στο YouTube. Σου προτείνουμε καλύτερα να μην την αναζητήσεις. Ο Joaquin και ο River Phoenix ήταν τα πρώτα αδέρφια που ήταν υποψήφια για Όσκαρ στις κατηγορίες των ερμηνειών.   

4. Ήταν υποψήφιος για τρία Όσκαρ. Το 2006 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο Walk the Line. Αξιοσημείωτο είναι ότι τραγούδησε ο ίδιος για την ταινία (και μας έπεισε ότι είναι ο Johnny Cash). 

5. Ο Phoenix είχε σχέση με την ηθοποιό Liv Tyler για περίπου τρία χρόνια από το 1995 μέχρι το 1998. 

6. Η τελευταία του σχέση ήρθε στη δημοσιότητα το 2013 με την τότε 19χρονη dj Allie Teilz. 

7.  Το 2009, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ηθοποιία και ότι θα ασχοληθεί με το hip-hop. Τελικά, ήταν μια τρελή φάρσα που κατασκεύασε με τον κουνιάδο του Casey Affleck για το mokumentary του 2010 με τίτλο «I am still here».  

8. Έχει συνυπάρξει με την Miley Cyrus σε διαφήμιση για φιλανθρωπικό σκοπό. 
 

9. Έχει σκηνοθετήσει video clip για τους She Wants Revenge, τον Albert Hammond Jr., τους Silversun Pickups κ.α.

10. Το Ιανουάριο του 2006 είχε τροχαίο ατύχημα, με το αυτοκίνητό του να αναποδογυρίζει. Στη διάσωσή του βοήθησε ο διάσημος σκηνοθέτης Werner Herzog, ο οποίος έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του και τον έσυρε προς τα έξω. 

Δες ΕΔΩ πώς απέκτησαν τις διάσημες ουλές τους οι celebrity.