Κardashians: Πως απέκτησαν την αυτοκρατορία των εκατομμυρίων

Πως έφτασε να είναι πάμπλουτη και πανίσχυρη;
Κardashians: Πως απέκτησαν την αυτοκρατορία των εκατομμυρίων



Η οικογένεια Kαρντάσιαν είναι γνωστή για τρία πράγματα: Για την εμφάνιση της, για την ικανότητα να πουλάει την εμφάνιση και να αποφέρει χρήματα και φυσικά για τους τρόπους που καταφέρνει να φουσκώνει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Και δεν εννοούμε τις σειρές παπουτσιών, καλλυντικών και αρωμάτων. Γιατί Καρντάσιανς σημαίνει εφευρετικότητα. Και πολύ gossip…

Πίσω από την μηχανή χρημάτων που λέγεται Καρντάσιανς κρύβεται η Κρις Τζένερ. Η γυναίκα που εκτός από μητέρα είναι και μάνατζερ των 5 κορών της. Κάπως έτσι η… μάματζερ, Κρις, κατάφερε να πείσει την Kim και την Kόρντι να λανσάρουν τις δικές τους σειρές με ρούχα για μωρά. Τα οποία έγιναν και ανάρπαστα. Δεν είναι και λίγο πράγμα για την Αμερικανική κοινωνία η έγκριση της βασιλικής οικογένειας του reality σε ένα προϊόν.

Και το καταλάβαμε όλοι όταν βγήκε στην αγορά το 2012 και το λάδι μασάζ που αυξάνει την ερωτική διάθεση. Η Κρις το λάνσαρε με καμάρι, οι πωλήσεις έφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια και ζευγάρια έτρεξαν να λύσουν το πρόβλημα τους. Η Τζένερ πάντως κατάφερε να γίνει ακόμη πιο πλούσια.

Από τα πιο περίεργα προϊόντα που βγήκαν στην αγορά από τις Καρντάσιανς ήταν η… πιστωτική κάρτα με τα πρόσωπα τους. Οι τράπεζες έκαναν χρυσές δουλειές μέχρι που το 2010 δικηγόρος από το Κονέκτικατ κινήθηκε νομικά καθώς οι χρεώσεις και οι τόκοι ήταν μεγαλύτεροι από κάθε άλλη πιστωτική. Κάπως έτσι η πιστωτική κάρτα με την Κρις, την Κιμ και την Κλόε αποσύρθηκε ωστόσο στο ebay είναι συλλεκτική…

Το 2014 η Κιμ κυκλοφόρησε το δικό της video παιχνίδι μέσα από το App Store. Ναι, παιχνίδι. Οι πωλήσεις του το έστειλαν στην κορυφή της λίστας της Google, οι γονείς έκανα παράπονα, τα παιδάκια χάλασαν το χαρτζιλίκι τους και η Κιμ πλούτισε και άλλο. Κάπως έτσι δικαιολογούνται και τα 85 εκατομμύρια δολάρια ετήσιου εισοδήματος, σύμφωνα με το Forbes.

H λίστα δεν τελειώνει εδώ όμως. Το 2012 η Κλόε και η Κιμ (υπαρχηγός στην οικογένεια) λάνσαραν την δική τους σειρά χαπιών αδυνατίσματος. Η υπόσχεση για αδυνάτισμα σε 14 μέρες δεν ήρθε ποτέ, ήρθαν όμως μηνύσεις. Το ότι δεν τα χρησιμοποιούσαν ούτε οι ίδιες πάντως δεν παραξένεψε τους καταναλωτές που έτρεξαν να τα αγοράσουν.

Και όπως κάθε celebrity που σέβεται τον εαυτό του, κυκλοφορεί μια αυτοβιογραφία, έτσι έκαναν και οι Καρντάσιανς. Όλες! Η Κιμ έκανε την αρχή, την ακολούθησε η μητέρα της και οι αδερφές της και τελευταίες προστέθηκαν οι μικρότερες της οικογένειας. Η Κένταλ και η Κάιλι Τζένερ. Ετών 19 και 17 αντίστοιχα. Η πρώτη μάλιστα φέρεται να κάνει καριέρα μοντέλου με την βοήθεια της Κιμ…

Η Κιμ κυκλοφόρησε και δική της σειρά λικέρ με γεύση πεπόνι, η οποία άντεξε μόλις δυο χρόνια, ενώ μαζί με την 60χρονη μητέρα της είχαν λανσάρει και παπούτσια εκγύμνασης!

Όσο για τo τρικ; Οι ίντριγκες στο reality τους Keeping Up With The Kardashians είναι το κλειδί για τα αμύθητα κέρδη. Σε κάθε επεισόδιο μια νέα αποκάλυψη φέρνει ανατροπές και τις ΗΠΑ στα μαγαζιά για να αγοράσουν οτιδήποτε έχει σχέση με την τηλεοικογένεια.

Τι θα σκαρφιστεί ακόμη η δαιμόνια Κρις δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι που θα γεμίσει τα ταμεία των Καρντάσιανς για ακόμη μια φορά…

CELEBRITY 39 JoinUs S1 from join us on Vimeo.