Blake Lively έχεις δίκιο για το Gossip Girl! Όταν ταινίες και σειρές περνούν λάθος μηνύματα

Γιατί δεν θα ήταν περήφανη αν ζούσε όπως η Serena;
Blake Lively έχεις δίκιο για το Gossip Girl! Όταν ταινίες και σειρές περνούν λάθος μηνύματα



Πολύ σωστά μίλησε η Blake Lively στο περιοδικό «Allure». Είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η σειρά «Gossip Girl» δεν περνούσε και τα καλύτερα μηνύματα. Η δήλωσή της συγκεκριμένα ήταν η εξής: Ο κόσμος αγάπησε τη σειρά αλλά πάντα ένιωθα ότι συμβιβαζόμουν σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί πάντα θέλεις να περνάς ένα καλύτερο μήνυμα εκεί έξω. Και είναι περίεργο όταν ο κόσμος αισθάνεται ότι σε γνωρίζει πολύ καλά, αλλά ουσιαστικά δεν σε γνωρίζει καθόλου. Δεν θα ήμουν περήφανη αν ήμουν η κοπέλα που προσέφερε σε κάποιον υπερβολική δόση κοκαΐνης ή κοιμόταν με το αγόρι της φίλης της.

Και κάπως έτσι ήταν τα πράγματα μιας και η Serena van der Woodsen ήταν όντως ένα λάθος πρότυπο για τα κορίτσια αυτού του πλανήτη.

Τουλάχιστον, όμως, η ηθοποιός μας θύμισε τις ταινίες και τις σειρές που μας έκαναν να απορήσουμε με τα λάθος ηθικά διδάγματα και μηνύματα που διαδίδουν.

Grease

Ηθικό δίδαγμα: Για να κατακτήσεις το αγόρι που σου αρέσει πρέπει να γίνεις κάποια άλλη

Πρέπει, δηλαδή, να κάνεις το μαλλί άφρο, να μασάς τσίχλα, να δείξεις λίγο παραπάνω δέρμα και να αποκτήσεις υφάκι. Τι και αν το πρόσωπο και το σώμα σου έχουν μείνει ίδια; Μόνο φορώντας στενά και δερμάτινα ρούχα θα σε προσέξει το αγόρι που αγαπάς. Οπότε, αν ο έρωτάς σου είναι αλήτης πρέπει να γίνει αλήτισσα, αν είναι nerd πρέπει να γίνεις και εσύ nerd, αν είναι σοφιστικέ πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τα κοκάλινα γυαλιά σου, αν είναι αθλητικός τύπος πρέπει να φοράς μόνο μπουστάκι και κολάν. Το Grease, βέβαια, χάραξε το δρόμο για τα λεγόμενα extreme make over των ρομαντικών κομεντί. Από πού να πρωτοξεκινήσουμε; Από το «Miss Congeniality»; Το «She’ s All That»; Από το παράδειγμα της Χλόης Λιάσκου που μόλις έλυνε τα μαλλιά και έβγαζε τα γυαλιά έβρισκε άντρα; Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση είναι υπεράνω πάντων και το πιο καθοριστικό κριτήριο για να συναντήσεις τον έρωτα.

Pretty Woman

Ηθικό δίδαγμα: Κάποια μέρα θα έρθει ένας πλούσιος επιχειρηματίας να σε σώσει από τη δυστυχία σου

Τι και αν είσαι ιερόδουλη και οι συγκυρίες σε ώθησαν στην πορνεία; Ίσως κάποια μέρα στο δρόμο σου βρεθεί ένας πλούσιος επιχειρηματίας που θα σου αγοράσει ακριβά συνολάκια, κοσμήματα, θα σε βάλει στο τζακούζι του και θα σε πείσει ότι οι κόκκινές σου μπούκλες είναι καλύτερες από την ξανθιά περούκα. Και θα ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα. Αλλιώς, μην περιμένεις να πάρεις τον ίσιο δρόμο. Παρεμπιπτόντως, δες ΕΔΩ το εναλλακτικό τέλος του Pretty Woman. 

Sex and the City

Ηθικό δίδαγμα: Δεν πειράζει που δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι σου, αρκεί να φοράς Manolo Blahnik

Μπορεί να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου, να μην έχεις βάλει στην άκρη ούτε 100 ευρώ, όμως τι πειράζει; Όταν φοράς τα Manolo Blahnik των 1000 ευρώ όλα δείχνουν λιγότερα θλιβερά. Και γιατί να μην είναι φυσιολογικό να αγοράζεις την Vogue ενώ δεν έχεις λεφτά ούτε για φαγητό;

Home Alone

Ηθικό δίδαγμα: Αν μπουν κλέφτες στο σπίτι σου μην μπεις στον κόπο να καλέσεις την αστυνομία

Ποια αστυνομία; Καλύτερα να φτιάξεις αυτοσχέδιες παγίδες με τα εργαλεία και τα παιχνίδια σου για να σπάσεις πλάκα με τους κλέφτες. Γιατί κατά βάθος θα έχουν καλή καρδιά.

Love Actually

Ηθικό δίδαγμα: Δεν πειράζει που είσαι ερωτευμένος με τη σύζυγο του κολλητού σου, αρκεί να υπάρχει αγάπη

Σιγά. Τι και αν ο κολλητός σου μόλις παντρεύτηκε; Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να εμφανίζεσαι στο σπίτι του Χριστουγεννιάτικα και να κάνεις ερωτική εξομολόγηση στη γυναίκα του κρατώντας τα αντίστοιχα χαρτόνια. Δεν πάει στο καλό και η φιλία και όλα. Πού θα ξαναβρείς ποιο ωραίο κορίτσι από την Keira; Δες ΕΔΩ περισσότερες αλήθειες για το Love Actually.

Σταχτοπούτα

Ηθικό δίδαγμα: Μόνο η μαγεία ή ένας άντρας θα σε σώσουν από τη μιζέρια σου

Αν σε έχουν δούλα οι ετεροθαλείς αδερφές σου και η μητριά σου, μόνο μία νεράιδα μπορεί να σε σώσει από τη δυστυχία σου. Και κατ’ επέκταση ένας άντρας και κατά προτίμηση πρίγκιπας. Αλλιώς θα μείνεις για πάντα στην κόλαση και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να διορθώσεις την κατάσταση. Το να πετάξεις, δηλαδή, την ποδιά και να πεις αντίο στην καταπιεστική οικογένεια δεν υπάρχει σαν επιλογή. 

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Ηθικό δίδαγμα: Το human trafficking δεν είναι κακό, φτάνει ο λαός να έχει σοκολάτες

Και τι έγινε που έχεις και 1000 Ούμπα-Λούμπα εσώκλειστους να εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν τους σκλάβους; Φτάνει ο κόσμος να τρώει τις σοκολάτες του Γουίλι Γουόνκα. Άσε που δεν φαίνεται να τους νοιάζει μιας και δείχνουν χαρούμενοι και έχουν διάθεση για τραγούδι. 

Δες ΕΔΩ ποια κλισέ των ρομαντικών κομεντί δεν συμβαίνουν ποτέ στην πραγματική ζωή.