Coco Chanel: Διέρρευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες της

Ένα ταξίδι στο παρελθόν με την διάσημη ντίβα της υψηλής ραπτικής σε μια σειρά από σπάνιες φωτογραφίες...
Coco Chanel: Διέρρευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες της



Σίγουρα δεν θα έχεις ξαναδεί την Coco Chanel με τσιγάρο στο στόμα την ώρα που δημιουργούσε μοναδικές δημιουργίες μέσα στο ατελιέ της. Μια σειρά από σπάνιες φωτογραφίες της διάσημης ντίβας θα συμπεριληφθούν σε μια συλλεκτική έκδοση ενός βιβλίου αποκλειστικά για την ζωή της με τίτλο, "Coco Chanel: Three Weeks/1962". 

Τα περισσότερα στιγμιότυπα έλαβαν χώρα στο Παρίσι στο πολυτελές σπίτι της αλλά και στο ατελιέ της, ενώ φωτογράφος ήταν ο τότε 27χρονος Douglas Kirkland, ο οποίος είχε πάει για αποστολή εκεί για λογαριασμό του Look magazine τον Αύγουστο του 1962. 

Ο Kirkland τώρα στα 80 του χρόνια, θυμάται: "H Coco ποτέ δεν αποχωριζόταν το καπέλο της, ενώ μετά βίας φαινόντουσαν τα έντονα μαύρα μαλλιά της. Ήταν μια γυναίκα κάπως απότομη και αποφασιστική. Σε αυτές τις φωτογραφίες ήταν περίπου 79 ετών κι όμως ακόμα και τότε έμοιαζε με μπαλαρίνα. Ήταν πολύ αδύνατη, γεμάτη ενέργεια και όλοι της έδειχναν απόλυτο σεβασμό. Δεν θυμάμαι ποτέ κανέναν να διαφώνησε μαζί της".

Kαι αν θυμηθούμε μερικές συμβουλές της Coco για το στυλ, τότε σίγουρα θα ανέβει η αυτοπεποίθησή μας! "Δεν δημιουργώ μόδα, είμαι η μόδα", "Μία γυναίκα πρέπει να είναι κομψή, υπέροχη και να γνωρίζει δύο πράγματα: ποια είναι και τι θέλει", "Η απλότητα είναι το κλειδί για την πραγματική κομψότητα" είναι μόνο ελάχιστα απ΄όσα έχει πει κατά καιρούς.

Η συνέχεια στις παρακάτω φωτογραφίες

Μάθε 5 στιλιστικά tips για να τονώσεις έξυπνα την αυτοπεποίθηση σου ΕΔΩ