Μάρω Κοντού στο FollowMe: Γερνάω επιτυχώς!

Θες να φτάσεις τα 80 και να σου λένε «φτου σου κοπελάρα μου»;
Μάρω Κοντού στο FollowMe: Γερνάω επιτυχώς!



Αυτό το πρόσωπο, εδώ και δύο ημέρες μου έχει γίνει εμμονή. Από τότε που η Μάρω Κοντού εμφανίστηκε στα «Καρντάσιανς» δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την όμορφη και ξεκούραστη επιδερμίδα της. «Υπάρχει γυναίκα σε αυτό τον κόσμο που δεν θέλει να μεγαλώσει όπως εκείνη;» αναρωτήθηκα και η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν ότι κρατάει κάποιο beauty tip σαν επτασφράγιστο μυστικό. 

Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι η Μάρω Κοντού μοιράστηκε τα μυστικά της στο FollowMe, παραδέχτηκε ότι «γερνάει επιτυχώς» και ότι οι άντρες ακόμα και σήμερα την πειράζουν στο δρόμο. Διάβασε τη συνέντευξή της για να μάθεις πώς θα σου λένε «φτου σου κοπελάρα μου» όταν πατήσεις τα 80. 

Κυρία Κοντού μετά την πρόσφατη εμφάνισή σας στα «Καρντάσιανς» όλες συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουμε να σας μοιάσουμε. Τι πρέπει να κάνουμε τελικά για να δείχνουμε σαν σταρ του σινεμά; 

Καταρχήν, νομίζω ότι κάνω πολύ σωστή διατροφή. Δηλαδή, δεν τρώω τηγανιτά, ούτε πάρα πολύ κρέας. Το πολύ μια φορά την εβδομάδα. Δεν το αγαπώ κι όλας. Το πρόγραμμα έχει πολλά λαχανικά, φρούτα και οπωσδήποτε όσπρια το χειμώνα. Δεν ασκούμαι ιδιαιτέρως, αλλά περπατάω πάρα πολύ. Καθημερινά βρίσκω τον τρόπο και περπατάω τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο. Κάνω όσες δουλειές μπορώ εδώ γύρω με τα πόδια. 

Μήπως η λάμψη είναι και θέμα ψυχολογίας; 

Φυσικά και το πιο βασικό πράγμα για την εμφάνιση είναι η διάθεση. Να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να έχεις αυτογνωσία και κατανόηση. Έπειτα, σαν χαρακτήρας είμαι τρομερά αισιόδοξη. Πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και ποτέ μισοάδειο. Και αυτό δεν έχει σχέση με το αν κάποιος είναι επώνυμος και υποτίθεται ότι έχει χρήματα. Δεν έχω καθόλου. Ένα σπίτι έχω. Ούτε αυτοκίνητο έχω, ούτε οικόπεδα, ούτε εξοχικό, ούτε καταθέσεις στο εσωτερικό, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό. Ζω λιτά, ευχαριστιέμαι το στρίμωγμα που έχουμε αυτό τον καιρό και από μία άποψη το βλέπω θετικό γιατί βάζουμε μυαλό. 

Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε ειδικό; 

Ό,τι έχω κάνει το έχω πει. Έχω κάνει διορθωτική βλεφάρων και διορθωτική διπλοσάγονου. Από εκεί και πέρα ξέρω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου. Δύο φορές την εβδομάδα πλένω πάρα πολύ καλά το πρόσωπό μου με ειδικό σαπούνι φαρμακείου. Από κρέμες βάζω ό,τι τύχει. Όλες τις μάρκες, δείγματα που μου χαρίζουν. Το θέμα είναι να φοράς κάποια κρέμα, να μη στεγνώνει το πρόσωπο. Κρέμα νυκτός δεν βάζω ποτέ γιατί έχω παρατηρήσει ότι μου πρήζει τα μάτια. 

Είναι αλήθεια ότι τρώτε γλυκά σε καθημερινή βάση; 

Τα γλυκά είναι στην ημερήσια διάταξη. Δυστυχώς, είμαι πολύ γλυκατζού. Χθες το βράδυ κοιτώντας τηλεόραση έφαγα ένα τεράστιο παγωτό. 

Τι βλέπατε και παρασυρθήκατε; 

Γενικώς, βλέπω τα πάντα. Σημασία έχει πόσο θα μείνω. Θέλω να είμαι ενήμερη για όλα. Αλλού μένω και αλλού φεύγω αμέσως. Πάντως, μου αρέσει πάρα πολύ το «Κάτω Παρτάλι» και η «Εθνική Ελλάδος».

Το κάπνισμα το έχετε κόψει; 

Δυστυχώς, ακόμα καπνίζω πάρα πολύ. 

Είναι, πάντως, εντυπωσιακό που παρόλα αυτά έχετε τέτοια επιδερμίδα. 

Τα πάντα είναι DNA. Και μη φανταστείς ότι το δέρμα μου είναι τέλειο. Έχω ευρυαγγεία από μικρό παιδί γιατί ήμουν κοκκινόξανθη. 

Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς που δεν θα μας πει κανένας ειδικός;

Πολύ ύπνος. Όλη μου τη ζωή είμαι υπναρού. Κοιμάμαι 9 με 10 ώρες. Τώρα που έχω και χρόνο... Παλιότερα που γυρίζαμε ταινίες ο ύπνος ήταν με το σταγονόμετρο.

Τελικά, πόσο χρονών αισθάνεστε; 

Έρχονται στιγμές που αισθάνομαι και 45 χρονών. Παραπάνω δεν νιώθω ακόμα. 

Ο κόσμος σας μιλάει στο δρόμο; Τι σας λένε για την εμφάνισή σας; 

Μου λένε «κυρία Κοντού πώς διατηρείστε έτσι;». Σε πληροφορώ ότι ένα βράδυ βγήκα από την πόρτα μου για να βρω ταξί. Και πέρασε ένας 35άρης και μου είπε «φτου σου κοπελάρα μου!». Ακούω και πειράγματα... (γέλια)

Το πιο ευχάριστο είναι ότι ξέρω πως μ’ αγαπάει ο κόσμος. Και αυτή είναι μια ευτυχία. Μ’ αγαπάνε, με σέβονται. Δόξα τω Θεώ τελειώνοντας θα σου πω ότι γερνάω επιτυχώς. Με κεφαλαία να το γράψεις αυτό. 

*Η Μάρω Κοντού από τον Οκτώβρη θα εμφανίζεται στο θέατρο Πάνθεον, σε ένα μιούζικαλ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα.