TBT: Δέσποινα Βανδή: Τι έλεγε πριν από 13 χρόνια;

Δεν είναι τυχαίο που δήλωνε πως ο Ντέμης Νικολαίδης είναι ο ωραιότερος άντρας της Ελλάδας...
TBT: Δέσποινα Βανδή: Τι έλεγε πριν από 13 χρόνια;



Ποιος δεν έχει άποψη πια για τη Δέσποινα Βανδή; Ποιος δεν έχει να πει ένα καλό λόγο για εκείνη; Άλλωστε, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο «The Voice» όλοι νιώθουμε ότι είναι μια γυναίκα που θα παίρναμε μαζί για καφέ και θα περνούσαμε καλά. Κάτι που δεν είχαμε αντιληφθεί 13 χρόνια πριν, μία εποχή που ναι μεν ήταν διάσημη, όμως διατηρούσε μια άλφα απόσταση από τα media. Γι’ αυτό και σήμερα, που κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν, εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο τη συνέντευξη που έφτασε στα χέρια μας. Στο Nitro του 2002, η 32χρονη τότε Δέσποινα Βανδή, μιλούσε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τη δημοσιότητα, τα πρώτα χρήματα που έφτασαν στα χέρια της και τον φρέσκο έρωτά της για τον Ντέμη Νικολαίδη. 

Δες μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της απολαυστικής συνέντευξης. 

Ισχύει ότι προσπαθείτε να γίνετε διάσημοι και μετά φοράτε μαύρα γυαλιά για να μη σας αναγνωρίζουν;

Ναι, ισχύει.

Γιατί όμως; Προφανώς το να θέλεις να γίνεις τραγουδίστρια εμπεριέχει και ματαιοδοξία. Εντάξει, σου αρέσει να τραγουδάς, αλλά θα μπορούσες να τραγουδάς σαν τη Βουγιουκλάκη, πουλώντας ψάρια. Άρα, λοιπόν, σου αρέσει να τραγουδάς, αλλά θέλεις να το κάνεις μπροστά σε κόσμο. 

Μπορεί να είναι έτσι.Πάντως η διασημότητα είναι στην ουσία η απόδειξη ότι έχει πετύχει το έργο σου, άρα έχεις πετύχει κι εσύ. 

Όμως τα μαύρα γυαλιά τι νόημα έχουν; 

Γιατί θέλεις να πας κάπου και δεν αντέχεις τα βλέμματα των άλλων. Εγώ προσωπικά μέσα από τα μαύρα γυαλιά προσπαθώ να αποφύγω τα έντονα βλέμματα. Άσε που καμιά φορά φοράω γυαλιά για να κρύψω τους μαύρους κύκλους από το ξενύχτι. Όταν επέστρεψα από το Μόντε Κάρλο φορούσα κάτι τεράστια γυαλιά, και μακάρι να έβρισκα μεγαλύτερα, να φορούσα κράνος, για να μη βλέπουν ότι είχα να κοιμηθώ τρεις μέρες. 

Πώς ήταν όταν έβγαλες τα πρώτα πολλά χρήματα; 

Θα σου πω. Εγώ ως φοιτήτρια θυμάμαι ότι την περνούσα με τέσσερα χιλιάρικα όλη την εβδομάδα. Όταν άρχισα να δουλεύω, έπαιρνα δέκα χιλιάρικα την ημέρα, που το 1991 ήταν πολλά λεφτά. Σε πληροφορώ ότι μέχρι το 1993 δεν είχα καταφέρει να μαζέψω ούτε 90 χιλιάδες, νομίζω τόσα είχα στην τράπεζα. Όσα βγάζεις τόσα ξοδεύεις κι εγώ όχι μόνο τα ξόδευα, τα ξέσκιζα. 

Τι τα έκανες τα λεφτά σου όταν άρχισες να παίρνεις 10 χιλιάδες την ημέρα; 

Αγόραζα δώρα στους δικούς μου, πάρα πολλά ρούχα για μένα και για την κολλητή μου. Και δεν χρειαζόταν πια να κλέβουμε. 

Γιατί, τι κλέβατε; 

Τα πάντα, εκτός από τράπεζες (γέλια). Για παράδειγμα, όταν έμπαινε η άνοιξη και θέλαμε μαγιό, τα κλέβαμε. Μεγάλο σύστημα. Το μεγαλύτερο όνειρό μου, όμως, που δεν το πραγματοποίησα ποτέ, ήταν να κλέψω ένα ψυγείο με παγωτά. 

Σε πειράζει να σε ρωτήσω πώς γνωριστήκατε με τον Ντέμη; 

Όχι, καθόλου. Μου τηλεφώνησε. 

Βρήκε το τηλέφωνό σου από κάποιον γνωστό; 

Κάπως έτσι. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο πολύ καιρό.

Λουλούδια δεν έστειλε; Μη μου πεις ότι δεν έστειλε. 

Έστειλε και λουλούδια. ΟΚ.

Τον ήξερες; Εννοώ ήξερες ότι υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που τον λένε Νικολαίδη; 

Τον ήξερα από ένα εξώφυλλο που είχατε κάνει στο Active και από μία εκπομπή που είχε κάνει η Τζένη Μπαλατσινού. Δεν ήξερα όμως τι συμβολίζει ο Ντέμης για την ΑΕΚ κι όλα αυτά. Ήξερα μόνο ότι είναι ένα πολύ ωραίο παιδί. 

Πέρασε καιρός μέχρι να βγείτε για πρώτη φορά; 

Ναι, μιλούσαμε πολύ καιρό με τον Ντέμη, κι αυτό ήταν που με γοήτευσε. Δεν μου την έπεσε ποτέ. Μιλούσαμε χωρίς ποτέ να μου πει: «Θέλεις να βγούμε το βράδυ;». Θυμάμαι ότι μου ήταν εξαιρετικά ευχάριστο να μιλάω μαζί του στο τηλέφωνο.  

Υπάρχουν μερικοί άντρες που σε αναγκάζουν να τους ζητήσεις εσύ να βγείτε. 

Όχι, όχι, ήμουν σε μια περίεργη φάση τότε, τέλος πάντων κάποια στιγμή είπαμε να βγούμε. Αλλά μιλούσαμε και είχαμε πάντα πολλά να πούμε. Δεν ήταν κάποιος κενός άνθρωπος στην άλλη άκρη της γραμμής. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι ακριβώς τι λέγαμε, αλλά μιλούσαμε τόσο πολύ, που έφτανα στο Γκάζι και του έλεγα: «Ξέρεις, τώρα πρέπει να κλείσουμε γιατί δουλεύω». 

Είναι η στιγμή που αρχίζεις να ερωτεύεσαι; 

Ναι, αν και με γοήτευε από την αρχή το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος με άποψη, ένας άνθρωπος που σκέφτεται, γιατί συνήθως εοι ωραίοι είναι λίγο, ξέρεις...

Εξακολουθείς να τον βλέπεις ωραίο;

Ναι. Θεωρώ ότι είναι ο ωραιότερος Έλληνας, για να μη φύγω από τα σύνορα της χώρας. Μ’ αρέσει πολύ, και όχι μόνο εξωτερικά. Είναι σπάνιο είδος άντρα ο Ντέμης, είναι άντρας με την έννοια της λέξης που θέλουμε εμείς οι γυναίκες, είναι το αρσενικό στη σχέση και επίσης μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Ξέρεις, είχα παρεξηγήσει τους ποδοσφαιριστές. Πίστευα ότι, επειδή είναι οι άνθρωποι που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο μικροί, δεν έχουν χρόνο να αποκτήσουν ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο.

Με τον Ντέμη κατάλαβες ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αυτό που νόμιζες;

Με τον Ντέμη κατάλαβα ότι...

Ότι δεν έχουν μακρριά σγουρά μαλλιά; 

Και χαίτη ε; Όχι, με τον Ντέμη δεν είπα ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Είπα ότι πρέπει να είναι ξεχωριστό άτομο ο ίδιος. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω ότι έχω ουσιαστική σχέση με κάποιον άντρα. Είμαστε μαζί τρία χρόνια, πάμε για τέταρτο, και νιώθω ακόμα πολύ ερωτευμένη μαζί του. 

Αυτό είναι μαγικό όταν συμβαίνει.

Ναι, είναι και κάνω συνέχεια το σταυρό μου γι’ αυτό που μου έχει συμβεί. Είμαι ευτυχισμένη όταν είμαι δίπλα του και το θεϊκό είναι ότι δεν έχει τελειώσει ο ερωτισμός μεταξύ μας. Ούτε και ο θαυμασμός. Τον θαυμάζω τον Ντέμη, θαυμάζω ό,τι συμβολίζει, θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεται. 

Δες ΕΔΩ την εποχή που ο Κώστας Σόμμερ λεγόταν Conny.