George Michael: 20 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρεις για αυτόν

Με αφορμή τον θάνατό του, στα 53 του μόλις χρόνια.
George Michael: 20 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρεις για αυτόν



Γκουγκλάροντας το όνομα του George Michael, οι πρώτες ειδήσεις που εμφανίζονταν στα ελληνικά, είναι αυτές με τίτλους "Η συμπεριφορά του προκαλεί ανησυχίες", "Ξανά σε κλινική αποτοξίνωσης", "Σε άσχημη κατάσταση ο George Michael", "Η μυστηριώδης αρρώστια του" και άλλες τέτοιες. Ούτε ένας τίτλος "Ο George Michael των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων παγκοσμίως" ή "Μichael εσύ superstar των 90's".

Γιατί εκτός του ότι ήταν ένας άνθρωπος επιρρεπής στις καταχρήσεις, ήταν και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη μουσική. Πέθαν στα 53 του όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του "ειρηνικά στο σπίτι του". Τα τελευταία χρόνια μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία με προβλήαματ υγείας.

Όπως και να έχει ο George ήταν "μεγάλος και τρανός" και αυτές είναι κάποιες αλήθειες για τη ζωή του, που (ίσως) δεν ξέρεις.

1. Το πραγματικό του όνομα ήταν Georgios Kyriacos Panayiotou.

2. Ήταν αριστερόχειρας.

3. Το δώρο του για τον γάμο του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton, ήταν ένα cover του τραγουδιού του Stevie Wonder, “You and I”.

4. Είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι είχε τηλεφωνήσει στον Justin Timberlake και του πρότεινε να μιμηθούν επί σκηνής το φιλί της Madonna και της Britney Spears.

5. Τα υπόλοιπα μέλη των Queen σκέφτονταν να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Freddie Mercury.

6. Η απόφασή του να τραγουδήσει το “White Light” στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012, ήταν εμπνευσμένη από το γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά παραλίγο να πεθάνει από πνευμονία.

7. Χρησιμοποιούσε αρκετά το Twitter του και θα τον έβρισκες με το όνομα @GeorgeMichael.

8. Η μια και μοναδική εμφάνισή του στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone ήταν στο τεύχος του Ιανουαρίου 1988.

9. Το video για το τραγούδι του Freedom σκηνοθετήθηκε από τον David Fincher.

10. Το τραγούδι του “Careless Whisper”, έχει 53.748.329 views στο YouTube.

11. Κάποια από τα αμερικανικά ραδιόφωνα αρνήθηκαν να παίξουν το “I Want Your Sex”, εξαιτίας του "ακατάλληλου" περιεχομένου του.

12. Το 2000 αγόρασε το πιάνο του John Lennon που χρησιμοποιήθηκε στο "Imagine" και το δώρισε στο Μουσείο Liverpool’s Beatles Story.

13. Το ντουέτο του με την Aretha Franklin "I Knew You Were Waiting" έδωσε στην Aretha για μία και μοναδική φορά, την πρώτη θέση στα UK chart.

14. Έχουν συντεθεί περίπου 400 covers του "Last Christmas" από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1984.

15. Το 2007 πήρε £1.5 εκατομμύριο λίρες για να τραγουδήσει για μία ώρα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του ρώσου μεγιστάνα Vladimir Potanin.

16. Το τραγούδι "Fastlove" (1996), γράφτηκε για τη σύντομη σχέση του Michael με τον τραπεζίτη  Brett Charles τον οποίο γνώρισε στο Kazakhstan.

17. Σε συνέντευξη του το 2009  στον "The Guardian", δήλωσε ότι έχει καπνίσει 25 τσιγάρα κάνναβης, σε μία ημέρα.

18. Το "Faith" έχει πουλήσει περίπου 20 εκατομμύρια αντίτυπα. 

19. Στα 19 του αποκάλυψε στους κοντινούς του φίλους ότι είναι bisexual.

20. "Πήγαινα με γυναίκες όσο συμμετείχα στους Wham! αλλά δεν μπορούσα να κάνω σχέση μαζί τους, γιατί κατά βάθος ήξερα ότι είμαι gay", δήλωσε σε συνέντευξή του το 2007.

Διάβασε εδώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον (τόσο sexy) Robbie Williams.