Lana Del Rey: Κάτι ήξερε όταν είπε το Summertime Sadness

Tην επιβεβαίωσε η επιστήμη!Εσύ όμως ξέρεις τι είναιτο SAD;
Lana Del Rey: Κάτι ήξερε όταν είπε το Summertime Sadness



Το 2012, η πολυαγαπημένη Lana Del Rey κυκλοφόρησε με το άλμπουμ της Born to Die, ένα κομμάτι που το ακούσαμε πολλές φορές στο repeat. Summertime Sadness το είχε ονομάσει η Lana και κάτι ήξερε.

Τρία χρόνια μετά η επιστήμη την επιβεβαιώνει. Το καλοκαίρι τελικά δεν μας κάνει όλους χαρούμενους. Αντιθέτως σε όσους έχει παρατηρηθεί summer SAD (seasonal affective disorder), πάσχουν από κάποιον τύπο κατάθλιψης, με κυριότερα συμπτώματα την αϋπνία και την μείωση της όρεξης για φαγητό.

Παρότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση (σε αντίθεση με το winter SAD που είναι σύνηθες), αφού παρατηρείται μόλις στο 4-6% του πληθυσμού,, υφίσταται, και η θεραπεία που προτείνεται δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι (δηλαδή έξοδος και έκθεση στο φως της ημέρας, κλπ).

Επειδή το καλοκαίρι, ο εγκέφαλος έρχεται "αντιμέτωπος" με πολύ φως, η λύση που προτείνεται είναι (χωρίς ακόμα να ξέρουμε τα ακριβή αποτελέσματα), το άτομο που πάσχει, να παραμένει σπίτι, σε δροσερό και σκοτεινό δωμάτιο. Και  να ακούει Lana (αυτό το τελευταίο, όχι απαραίτητα).

Δες εδώ με ποια τραγούδια διασκεδάζαμε το 2000. Για να σου φτιάξουμε τη διάθεση, να το δυναμώσεις και να χορέψεις!