Δέσποινα Βανδή: Έχει γενέθλια! Δες 46 πράγματα που δεν ήξερες για εκείνη!

Βίντεο, δηλώσεις, εξώφυλλα, στιλάτες εμφανίσεις και λεπτομέρειες θα σε εκπλήξουν!
Δέσποινα Βανδή: Έχει γενέθλια! Δες 46 πράγματα που δεν ήξερες για εκείνη!



Χρόνια πολλά, Δέσποινα!

Σήμερα, 22 Ιουλίου η Δέσποινα Βανδή έχει γενέθλια και γίνεται 46 χρονών. Δημιουργώντας τη δική της εκδοχή του ονείρου, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Τα διαχρονικά hit και τα ρεκόρ πωλήσεων που έχει κάνει δεν είναι τα μόνα που την προσδιορίζουν. Είναι μητέρα δύο παιδιών, εργαζόμενη επιχειρηματίας, style icon και ερωτευμένη σύζυγος.

Με αφορμή, τα σημερινά της γενέθλια ανατρέχουμε σε 46 μικρά πραγματάκια που την κάνουν μια από τις μεγάλες star της ελληνικής showbiz!

1. Από τα πρώτα της βήματα, φαινόταν ότι από αυτό το κορίτσι θα είχαμε να περιμένουμε πολλά. Γλυκιά με σπινθηροβόλο βλέμμα, δεν γινόταν να τραγουδάει στο πλευρό του Βασίλη Καρρά «Γέλα μου» και να μην σκας έστω ένα χαμόγελο.

2. Το 1996 κυκλοφορεί το άλμπουμ της «Εσένα Περιμένω» με το ομώνυμο τραγούδι να παραμένει ένας από τους ύμνους των ερωτευμένων!

3. Δέσποινα Βανδή + Φοίβος = Επιτυχίες! Τα ρεκόρ πωλήσεων διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως και τα hit ορόσημα των 90s.

4. Το CD με τον προβοκατόρικο τίτλο «Δέκα Εντολές» την εκτοξεύει στην A list της showbiz, προκαλώντας αίσθηση!

5. Μόνο και μόνο για να μας χαρίσει δύο ακόμα τραγούδια που μέχρι σήμερα παίζουν στο repeat: «Σπάνια» και το «Ούτε ένα Ευχαριστώ».

6. Η εμφάνιση της στο επικό πλέον σήριαλ «Δύο Ξένοι» έγραψε ιστορία, επαληθεύοντας τη μετέπειτα δήλωση της «Από παιδί έλεγα ‘όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός η τραγουδίστρια’. Τελικά κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δυο με κάποιο τρόπο. Με το τραγούδι υποδύεσαι ρόλους, ανακαλείς πράγματα από την μνήμη σου».

7. Οι «Προφητείες» αποδεικνύονται όντως προφητικές -το λιγότερο- για το μέλλον της, ενώ γίνονται χρυσές την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους!

8. Στις αρχές του 2000, οι αντίπαλοι της υποφέρουν από ζήλια. Το «Υποφέρω» γίνεται 6 φορές πλατινένιο και βραβεύεται ως το πιο πετυχημένο όλων των εποχών στην Ελλάδα από τον Richard Branson της Virgin.

9. Η Δέσποινα μας γνέφει «Γεια» κι επικρατεί πανικός! Από το εξώφυλλο…

10.…μέχρι το κλιπ που ακούγεται δυνατά παντού…

11.…χαρίζοντας της  το βραβείο «Ελληνίδα Καλλιτέχνις με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002» στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο.

12. Τα τραγούδια της κάνουν θραύση σε Τουρκία και Λίβανο!

13. Tο πρώτο της DVD με τίτλο «Δέσποινα Βανδή: The Video Collection '97-'03» είναι το πρώτο στην Ελλάδα που διακρίθηκε με χρυσή απονομή.

14. Όταν η Δέσποινα έδωσε την τελευταία συναυλία της στον Λυκαβηττό, όταν ετοιμαζόταν να αφήσει την Ελλάδα για χάρη των επαγγελματικών υποχρεώσεων του Ντέμη, νιώσαμε ότι κάτι αλλάζει.

15. Αλλά ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, παρά μόνο εκείνη προς το καλύτερο, κάνοντας δυναμική επιστροφή μετά τη γέννηση της κόρης της Μελίνας με το δίσκο «Στην αυλή του παραδείσου».

16. Τα «Κάλαντα» της στοιχειώνουν κάθε Χριστούγεννα τα αυτιά μας, αλλά άνετα σε μια κρίση νοσταλγίας μπορείς να το ακούσεις και μέσα στον καύσωνα!

17. Δέσποινα και Φοίβος «Δέκα χρόνια μαζί»… και γίνεται το αδιαχώρητο την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του σε κεντρικό κατάστημα όπου το παρουσίασε κι υπέγραφε αυτόγραφα.

18.Τα μουσικά βραβεία MAD στο πρόσωπο της βρίσκουν την απόλυτη ντίβα της μουσικής με performances επιπέδου που μόνο με καλλιτεχνών του εξωτερικού μπορούν να συγκριθούν.

19. Όπως και τα MadWalk που κάνει θραύση!

20. Το δεύτερο φλέρτ της με την τηλεόραση είναι γεγονός, και παρουσιάζει το διαγωνισμό της Eurovision μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη το 2013.

21. Για να υπάρξει και συνέχεια, αμέσως την επόμενη χρονιά!

23. Στο The Voice είδαμε μια άλλη πλευρά της. Εκτός τις σικάτες εμφανίσεις της, όλοι συμφωνούν πως μάλλον ήρθε η ώρα η Δέσποινα να σκεφτεί καλά το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής καριέρας! 

23. Και τώρα κάτι που σίγουρα δεν θυμόσουν…H Δέσποινα χαρίζει τη φωνή της στη Mulan!

24. Ποτέ δεν μιλούσε σε περιοδικά και εκπομπές αλλά όταν το κάνειτο κάνει-και μάλιστα πολύ καλά! Όπως για παράδειγμα στην εκπομπή Join Us σε συνέντευξη που έδωσε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου!

Δες περισσότερες δηλώσεις της από αυτήν την συνέντευξη ΕΔΩ.

25. Ειλικρινής κι αληθινή!

Τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής μου ήταν αλλιώς. Είχαν στέρηση, ανάγκη. Εγώ έχω νιώσει τη διαφορά.Έχω νιώσει ένα είδος ρατσισμού. Βλέπεις στην Καβάλα, όπου μεγάλωσα, ζούσαμε σε ένα σπίτι… χωρίς ανέσεις, θέρμανση αυτό που είχαν τα άλλα σπίτια. Κι εγώ δεν ήμουν κόρη δικηγόρου, γιατρού, υπαλλήλου. Ο πατέρας μου αγωνιζόταν, ζούσε και υπήρχε μόνο για τα τρία του παιδιά. Μάθαμε σε ένα σύστημα αξιών. Ίσως για αυτό με τα πρώτα μου λεφτά αγόρασα ένα κανονικό σπίτι για τους γονείς μου. Με θέρμανση, με μπάνια, με βεράντα.

26. Η σχέση της με τον Ντέμη ήταν ένα από τα πιο hot θέματα, παρόλο που εκείνη είχε πει...

"Δεν ήμουν ο τύπος της κοπέλας που ήθελε να παντρευτεί, να κάνει παιδιά και όλα αυτά. Με τίποτα όμως. Με ένοιαζε να γνωρίσω τον κόσμο."

27. Φυσικά ό,τι είχε προσπαθήσει να αποφύγει, εν τέλει της συνέβη...Όπως από αγοροκόριτσο, να γίνει style icon!

"Μέχρι το δεύτερο έτος του Πανεπιστημίου δεν είχα ανακαλύψει τη γυναίκα μέσα μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω γόβα και γελοίες φουστίτσες. Ήμουν με μποτάκια, τζιν, ξεχειλωμένα πουλόβερ μέχρι κάτω και μαλλί άναρχο."

28. H αγάπη για την οικογένεια της είναι συγκινητική, αναδεικνύοντας την σε ένα από τα πιο υγιή πρότυπα για τις νέες κοπέλες!

"Θέλω να έχω υγεία και να είναι ευτυχισμένη η οικογένεια μου, θέλω να βλέπω γύρω μου πρόσωπα χαμογελαστά, θέλω να είναι πάντα καλά οι άνθρωποι που με αγαπούν και αγαπώ."

29. Την λατρέψαμε για τη δήλωση της για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια...

"Όλοι ξέρουμε ποιο είναι το ιδανικό για ένα παιδί. Είναι ωραίο να έχει μαμά και μπαμπά. Πιο ωραίο, όμως, είναι να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που, είτε παίζει τον ρόλο της μάνας, είτε του πατέρα, να το αγαπάει και να μπορεί να του προσφέρει. Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση που έχει ο κάθε ένας. Από το να μεγαλώνει ένα παιδί σε μια οικογένεια διαλυμένη, όπου ο πατέρας μισεί την μάνα, προτιμώ να μεγαλώνει με έναν gay. Και σίγουρα όχι σε ορφανοτροφείο."

30. Ομώς, εκεί που της βγάλαμε το καπέλο ήταν όταν διέλυσε τη συνεργασία της με τον Νότη Σφακιανάκη σε μια πολύ ομολογουμένως δύσκολη οικονομική -και κοινωνική- συγκυρία για τη χώρα, που θα μπορούσε απλά να μην σχολιάσει τίποτα και να συνεχίσει κανονικά! Τότε, με μια απλή, αλλά από καρδιάς ανάρτηση της στο Facebook, είχε εξηγήσει την αντίθεση της για τις δηλώσεις του Νότη σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και γιατί έπραξε όπως έπραξε.

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες... Αυτό».