Mark Zuckerberg: Περιμένει το πρώτο του παιδί

Και μοιράζεται την συγκινητική ιστορία του για τις αποβολές της γυναίκας του μέχρι σήμερα.
Mark Zuckerberg: Περιμένει το πρώτο του παιδί



Κι έτσι όπως έκανα scroll down, είδα τα μαντάτα (κι ας μην τον έχω φίλο μου). Ο 31χρονος ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε απλά και όμορφα, ότι θα γίνει πατέρας. Ιδού το status του, που μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει 1,3 εκατομμύρια like και 35.000 κοινοποιήσεις.

"Η Priscilla κι εγώ έχουμε ένα εκπληκτικό νέο: Περιμένουμε κοριτσάκι!

Αυτό θα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Ήμασταν ήδη τόσο τυχεροί με την ευκαιρία που είχαμε να αγγίξουμε τις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο- η Cilla ως γιατρός και εκπαιδεύτρια και εγώ μέσω αυτής της social κοινότητας και της φιλανθρωπίας. Τώρα ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για το παιδί μας αλλά και την επόμενη γενιά.

Θέλουμε για αρχή να μοιραστούμε μια εμπειρία μας. Προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε τρεις αποβολές.

Νιώθεις τόσο χαρούμενος όταν μαθαίνεις ότι θα γίνεις γονιός. Αρχίζεις και κάνεις σχέδια, τα οποία μετά χάνονται. Είναι μια μοναχική διαδικασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συζητούν τις "αποτυχημένες εγκυμοσύνες" γιατί πιστεύουν ότι το πρόβλημά τους θα τους αποστασιοποιήσει ή θα τους χαρακτηρίζει πια- σαν να το προκάλεσαν οι ίδιοι. Κι έτσι το αντιμετωπίζουν μόνοι.

Στον σημερινό "ανοιχτό" και "συνδεδεμένο" κόσμο, το να συζητάμε τέτοια θέματα δεν μας απομακρύνει. Μας φέρνει κοντά. Δημιουργεί κατανόηση, ανοχή και μας δίνει ελπίδα.

Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε στους φίλους μας , συνειδητοποιήσαμε πόσο συχνά συμβαίνει αυτό- πολλοί άνθρωποι που ξέραμε είχαν τέτοια θέματα, αλλά τελικά απέκτησαν υγιέστατα παιδάκια.

Ελπίζουμε ότι αυτή η εμπειρία που μοιραζόμαστε, θα δώσει σε περισσότερους ανθρώπους την ίδια ελπίδα που νιώσαμε κι εμείς και θα βοηθήσει να νιώσουν άνετα να μοιραστούν την δική τους ιστορία.

Τα καλά μας νέα είναι ότι η εγκυμοσύνη βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο πια, όπου το ρίσκο κάποιας απώλειας είναι πολύ χαμηλό και έχουμε ελπίδα.

Η Cilla και το παιδί μας είναι υγιείς και περιμένουμε με αγωνία να γνωρίσουμε το κοριτσάκι μας. Ο σκύλος μας Beast, δεν έχει ιδέα τι έρχεται. Στον υπέρηχο, μου έκανε μάλιστα thumbs up "like" με το χεράκι της, οπότε είμαι ήδη πεπεισμένος ότι θα μου μοιάζει.

Ανυπομονούμε να την καλωσορίσουμε στον κόσμο και να σας τη συστήσουμε όταν θα είναι έτοιμη να γνωρίσει κόσμο!".

Μας συγκίνησες Μark!

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις για αν ζεις κι εσύ σαν τον ιδρυτή του Facebook.