Barack Obama: Σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 54!

Στην άκρη Βαρουφάκη! Ο Barack Obama είναι ο μόνος αυθεντικός rock star της πολιτικής!
Barack Obama: Σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 54!



Μόνο ως φαινόμενο, και μάλιστα πρωτόγνωρο, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Barack Obama. Εκτός της πολιτική του δράση, η δημοφηλία του ξεπερνάει ακόμα αυτήν της Beyonce και της Madonna, ενώ κάθε του νεύμα, ομιλία ή ακόμα και γκριμάτσα προκαλεί αίσθηση και σωρεία αντιδράσεων στα social media. Με φανατικούς θαυμαστές, αλλά και πολέμιους όπως είναι φυσικό, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μόνο σε μεγάλους ροκ σταρ θα βρεις: το κοινό παραλυρεί, ενώ κρέμεται από τα χείλη του, ταξιδεύει με τζετ, βραβεύτηκε με Grammy –εκτός του Νόμπελ Ειρήνης, η οικογενειακή του ζωή είναι ένα από τα αγαπημένα μας θέματα, το στιλ και τα ρούχα του αναλύονται συνέχεια, ενώ η ράτσα των σκυλιών του έγινε viral!

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι τι κοινό έχει ο Barack με τον Bono, την Kim Kardashian, τον Kanye, τους Beatles ή τους Rolling Stones, ένας από τους λόγους που το κοινό τον αποθεώνει είναι γιατί μοιάζει τόσο κανονικός, όπως κάθε άλλος οικογενειάρχης, τη στιγμή που είναι ένας χαρισματικός ακομπλεξάριστος ηγέτης!

Ναι, οι γυναίκες θα ήθελαν να απατήσουν τον άντρα τους μαζί του (Ε, Κατερίνα;), οι άντρες θα ήθελαν να ντύνονται σαν αυτόν, οι νέοι να τον είχαν πατέρα, οι φοιτητές δάσκαλο κι εμείς (εγώ δηλαδή) κολλητό!

Τι κι αν γκρίζαρε μετά από δύο θητείες στον Λευκό Οίκο! Τι κι αν η Michelle τον έκανε φιγουρίνι κόβοντας του μέχρι και την κακή συνήθεια του καπνίσματος! Τι κι αν οι κόρες του μεγάλωσαν και κάνουν του κεφαλιού τους (πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των μυστικών υπηρεσιών). Τι κι αν τα exit poll κάθε τρεις και λίγο ανεβοκατεβάζουν τα ποσοστά δημοφιλίας του, ο Obama είναι ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής που είναι τόσο αγαπητός κι αναγνωρίσιμος σε κάθε ήπειρο.

Έτσι, σήμερα με αφορμή τα γενέθλια του, συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους εκείνους για τους οποίους είναι ένας πραγματικός ροκ σταρ της πολιτικής χωρίς να χρειάζεται πουκαμίσες με λαχούρια!

  • Αποδεδειγμένα είναι ένας χαρισματικός ρήτορας. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι η μοντέρνα εκδοχή του ρήτορα Κικέρωνα!

  • Και βασιζόμενοι σε αυτό: δεν φοβάται να εκτεθεί. Είναι τόσο ανθρώπινος και συναισθηματικός όσο ποτέ κανένας άλλος πρόεδρος δεν υπήρξε μέχρι στιγμής. Δεν υιοθετεί το ίματζ ενός σκληρού τύπου!

  • Τα έσοδα του είναι κυρίως από τα βιβλία που έχει εκδώσει, ενώ έχει περιορίσει κατά πολύ τις απολαβές του από τον Λευκό Οίκο.
  • Είναι αυτοδημιούργητος, μορφωμένος και έχει ζήσει κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι του. Φοιτητικά δάνεια, εύρεση εργασίας, τρελά ωράρια, μετακομίσεις, αποχωρισμοί και το φόβο της αβεβαιότητας για το αύριο. Και παρ’ όλα αυτά, τα κατάφερε! Είναι να μην τον θεωρείς πηγή έμπνευσης;
  • Ο θεούλης Barack δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Έχει πει για τις ρίζες του ότι θυμίζουν Βαβέλ, διαβάζει αρνητικά σχόλια από το τουίτερ διακωμωδώντας τα, κάνει γκριμάτσες, έχει χιούμορ και σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση -είτε στην Όπρα είτε σε βραδινά show- γίνεται πανικός!

  • Τέλος, είναι ο μόνος και ο απόλυτος ροκ σταρ της πολιτικής γιατί τα περισσότερα από όσα υποσχέθηκε τα έκανε. Είναι γεμάτος αντιθέσεις που τις έχει δαμάσει, κάνοντας τον το πιο λαμπρό αστέρι της εποχής των social media κι έναν από τους influential ανθρώπους της σύγχρονης κουλτούρας!

Πρόεδρε, σου βγάζουμε το καπέλο! Πολύχρονος!