Γιατί ο Μάρκος Σεφερλής θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι δεύτερης κατηγορίας ηθοποιός

Αυτό που ξέραμε μέχρι πρόσφατα και το ήξερε και ο ίδιος ο Μάρκος, είναι ότι το πιο κοντά που θα μπορούσε να φτάσει στο Mega θα ήταν το πολύ πολύ να πάει καλεσμένος στο πρωινό του.
Γιατί ο Μάρκος Σεφερλής θέλει να αποδείξει  ότι δεν είναι δεύτερης κατηγορίας ηθοποιός



Αυτό που ξέραμε όλοι μας μέχρι πρόσφατα είναι ότι ο Μάρκος Σεφερλής είναι ο μοναδικός έλληνας ηθοποιός που κάνει ακόμη επιθεώρηση  με τόση μεγάλη επιτυχία, που γεμίζει θέατρα –μεγαθήρια, που είχε χιλιάδες πιστούς θαυμαστές να τον ακολουθούν παντού και να γελούν με τα αστεία του με τις καφρίλες του (γιατί ναι, η σάτιρα έτσι είναι καλώς ή κακώς. Είναι υπερβολική, δεν είναι politically correct  και κάνει χιούμορ ακόμη και με τις μειονότητες). Αυτό που ξέραμε μέχρι πρόσφατα και το ήξερε και ο ίδιος ο Μάρκος, είναι ότι το πιο κοντά που θα μπορούσε να φτάσει στο Mega θα ήταν το πολύ πολύ να πάει καλεσμένος στο πρωινό του καναλιού.
 
Από τον Θανάση Ρούσσο
 
Δεν ξέρουμε αν ο ίδιος φανταζόταν ποτέ όλο αυτό που το συμβαίνει σήμερα,  που θεωρείται το καλό χαρτί του καναλιού και που πηγαίνει καλεσμένος στην εκπομπή του Πρετεντέρη και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες. Πάντως ο Μάρκος το επιθυμούσε. Όντως, το είπε άλλωστε και ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν το πρωινό ήταν μια απάντηση σε όσους τον αμφισβητούσαν. Γιατί ο Μάρκος μπορεί να είχε όλο τον κόσμο μαζί του, μπορεί να είχε κερδίσει τη δύσκολη πλειοψηφία στο Mega Με Μία, όμως εκείνος ζητούσε την αναγνώριση της μικρής μειοψηφίας των Media.
 
Αυτή την αποδοχή επιζητούσε. Ένας τόσο καταξιωμένος κωμικός, ήθελε να καταξιωθεί και στα μάτια των λίγων που τον αμφισβητούσαν. Γι αυτό άλλωστε θέλησε να αναλάβει ένα δύσκολο, ζωντανό, ανταγωνιστικό και καθημερινό  πρωινό πολύωρο πρόγραμμα, αν και μπορούσε να έχει παρουσία στην τηλεόραση  με μια εβδομαδιαία και ίσως μια βραδινή εκπομπή στα μέτρα του. Ο Μάρκος ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πρωινό που να μην θυμίζει επιθεώρηση στο Δελφινάριο και τα κατάφερε.
 
Ήθελε να δείξει ότι μπορεί να προσαρμόσει το χιούμορ του ανάλογα με τον ακροατή του, την ώρα και τον χώρο. Και το πέτυχε. Ήθελε να αποδείξει ότι άδικα θεωρείται ηθοποιός δεύτερης κατηγορίας και ότι δεν είναι η ένοχη απόλαυση, την οποία οι περισσότεροι ντρέπονταν να παραδεχτούν δημόσια. Ήθελε το σεβασμό των συναδέλφων του. Για ποιο λόγο τα ήθελε όλα αυτά μόνο ο ίδιος ξέρει, αλλά τα ήθελε και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να τα διεκδικήσει. Λένε ότι αν δεν κερδίσεις αυτούς που σε αμφισβητούν, ακόμη και αν είναι ελάχιστοι, δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη η επιτυχία σου.
Όσοι ξέρουν καλά τον Μάρκο ισχυρίζονται ότι είναι ο ηθοποιός που έκανε το trash επάγγελμα του και το χοντροκομμένο χιούμορ δουλειά.
 
Ο ίδιος δεν ταυτίζεται με όλο αυτό. Είναι ένας ευφυής, ετοιμόλογος και αξιοπρεπής άνθρωπος που ζει από αυτή τη δουλειά και διαχειρίζεται την καριέρα του με πολύ σοβαρότητα και συνέπεια, άσχετα αν ζει μέσα σ’ ένα παλαβό τσίρκο που λέγεται ελληνική τηλεόραση.