Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Barbara Bowman για τον Bill Cosby: Με βίαζε και σωματικά και ψυχολογικά

Η ηθοποιός σε συνέντευξη της στη MailOnline μιλάει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον επανειλημμένο βιασμό της από τον σταρ, της δεκαετίας του '80.
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Barbara Bowman για τον Bill Cosby: Με βίαζε και σωματικά και ψυχολογικά



Τον γνωρίσαμε τη δεκαετία του '80 μέσα από την πρωτοποριακή για την εποχή σειρά “The Cosby show” ως τον πατέρα μιας αφρικανικής οικογένειας μεσαίας τάξης. Το show είχε την απόλυτη επιτυχία με κύριο χαρακτηριστικό της το χιούμορ. Ποιος θα περίμενε πως δεκαετίες αργότερα ο σταρ της εποχής Cosby θα κατηγορούνταν από 14 γυναίκες για βιασμό. Μία από αυτές η Barbara Bowman δήλωσε πως κακοποιήθηκε συναισθηματικά και σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη. Μάλιστα σε αποκλειστική της συνέντευξη στη MailOnline, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως τη χειραγώγησε ώστε να πιστέψει πως ήταν μια πατρική φιγούρα.“Ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν βιάστηκα από αυτόν τον άνθρωπο. Είναι ένα τέρας. Η μοναδική μου ελπίδα είναι πως και άλλες γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από ένα διάσημο ή πλούσιο άντρα θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να σιωπούμε. Αν μιλώντας γι αυτό μπορώ να βοηθήσω έστω και ένα θύμα τότε έχω κάνει τη δουλειά μου” εξομολογείται στην MailOnline.

Μεγαλωμένη στο Ντένβερ η Barbara Bowman από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στα 13 της ανήκε σε ένα από τα κορυφαία για την εποχή πρακτορεία το J.F. Images. Οτι ξεκίνησε με όνειρα και ελπίδες το 1985 σε μια οντισιόν που έκανε για το Cosby, τελείωσε δύο χρόνια αργότερα με τον χειρότερο τρόπο. Φωνές για βοήθεια. Τώρα είναι 47 ετών και αποφασισμένη να σπάσει τη σιωπή της τρεις δεκαετίες μετά. Ακολούθησαν 13 ακόμα θύματα. “Τελικά απελευθερώθηκα λέγοντας όλη την ιστορία μου με την ελπίδα ότι θα μάθει ο κόσμος να αναγνωρίζει τα σημάδια της κακοποίησης. Κανείς δε με πίστευε για χρόνια. Όλοι έλεγαν ότι ο Bill, δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Πως ήταν παράλογο”.

Ο διάσημος Αμερικανός κωμικός Hannibal Burress , σε ένα stand up comedy show χαρακτήρισε τον Cosby “serial rape”. Ευχαριστώ τον Hannibal που μίλησε ξανά και ξανά παρά τις απειλές που δέχτηκε που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την καριέρα του” λέει η 44χρονη ηθοποιός και συνεχίζει τις αποκαλύψεις.“Μου έλεγε πως ήταν η πατρική φιγούρα που δεν είχα και πως μπορούσα να τον εμπιστευτώ εκατό τοις εκατό. Πρώτα με νάρκωνε και μετά μου έκανε επίθεση. Μου έλεγε ξανά και ξανά, πίστεψέ με σαν να είμαι ο πατέρας σου”. Ενώ άλλα θύματα κρατούσαν το στόμα τους κλειστό παίρνοντας χρήματα από τον 77χρονο πλέον ηθοποιό, στόχος της Barbara Bowman ήταν μόνο να δημοσιοποιήσει όλα όσα έζησε. “Ποτέ δεν πήρα χρήματα. Το κίνητρό μου ήταν να μιλήσει και πω στον κόσμο ότι είναι ένα ζώο.”

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν η νεαρή ηθοποιός ήταν μόλις 17 χρονών. “Σπούδαζα υποκριτική όταν ο ατζέντης μου, μου είπε πως ο Cosby ψάχνει για νέα πρόσωπα. Το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν με συνάντησε στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν να πάω στο μπάνιο και να βρέξω τα μαλλιά μου. Στη συνέχεια να καθίσω στην καρέκλα, να κλείσω τα μάτια και να αυτοσχεδιάσω μαζί του. Ήθελε να υποδυθώ τη μεθυσμένη. Στεκόταν πίσω μου, μου χάιδευε το λαιμό και το στήθος. Ήξερα πως έπρεπε να πάρω μια κατεύθυνση. Ήμουν μπροστά σε ένα από τους πιο ισχυρούς άντρες της Αμερικής.Τελικά με επέλεξε. Η barbara παραδέχεται πως ήταν φοβισμένη, ωστόσο δεν αρνήθηκε όταν της είπε πως θα της κάνει μαθήματα υποκριτικής. “Οποτε ερχόταν στο Ντένβερ για δουλειά, πάντα με συναντούσε μέχρι που έφτασα σε σημείο να ταξιδεύω μαζί του σε όλη τη χώρα. Με πήγε στη λίμνη Tahoe να παρακολουθήσω τον Jonh Denver στο Ski Classic. Κανόνισε να πάω στη Νέα Υόρκη και να δω παραστάσεις στο Broadway. Είπε πως όλα ήταν μέρος της αξιολόγησής μου. Ήθελε να δει τη συμπεριφορά μου ανάμεσα σε διασημότητες”. Ο Cosby υποσχέθηκε στη Barbara ότι θα την κάνει αστέρι και θα περάσει από οντισιόν για το “The Cosby Show”.

Η Barbara λέει πως πολλές φορές προσπαθούσε να τον απομακρύνει αλλά δεν μπορούσε. Ήταν στη Νεβάδα το 1986 στη σουίτα του. “Έκλεισε όλα τα φώτα. Με ξάπλωσε στον καναπέ και άρχισε να με χαϊδεύει. Στη συνέχεια έβαλε το χέρι μου πάνω στο πέος του καλύπτοντάς το με το δικό του. Με έβαλε να τον ικανοποιήσω. Δεν ήξερα τι γινόταν μέχρι που ολοκλήρωσε. Έτρεξα έξω από το δωμάτιο και ξέρασα. Ήταν τόσο εξευτελιστικό. Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου πω ήταν της φαντασίας μου, αλλά συνέβη ξανά. Ήμουν ντροπιασμένη και φοβισμένη, αλλά το μυαλό μου, μου έλεγε ότι βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου και απολαμβάνω κάτι μοναδικό που άλλοι ηθοποιοί δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή. Ήμασταν στη Νέα Υόρκη όταν ο Bill με κάλεσε στο δωμάτιό του. Μου μίλησε πολύ άσχημα. Ήταν μεθυσμένος. Προσπαθούσε να ξεκουμπώσει τη ζώνη του και να βγάλει το παντελόνι. Με έριξε στο κρεβάτι και ανέβηκε πάνω μου. Άρχισα να φωνάζω και όταν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να σταματήσω με άφησε.

Αν και έπαιξε σε κάποιες σειρές αλλά και διαφημιστικά, η Barbara  δεν έκανε ποτέ την καριέρα που ήθελε. Τελικά μια φίλης της έπεισε να συναντηθεί με έναν δικηγόρο το 1987. “Γέλασε μαζί μου και μου είπε πως όλες αυτές οι ιστορίες είναι αστείες. Κανείς δεν θα άκουγε. Νόμιζαν ότι τα έβγαζα όλα από το μυαλό μου για να πάρω χρήματα. Το 2004 όταν ένα ακόμα θύμα του η Andrea Constand δημοσιοποίησε τη δική της ιστορία, αποφάσισα να την υποστηρίξω. Ηξερα ότι έλεγε την αλήθεια”. Η Barbara ήταν ένα από τα 13 θύματά του και κλήθηκε μάρτυρας στην αγωγή της Andrea. Τελικά την ενημέρωσαν πως οι δικηγόροι του Bill Cosby τα βρήκαν με την μηνύτρια Constand με αποτέλεσμα να συνεχιστεί αυτός ο κώδικας σιωπής. Αν και πλέον είναι μια επιτυχημένη εξπρεσιονιστική καλλιτέχνιδα στην Αριζόνα, παντρεμένη με δύο παιδιά, παραδέχεται πως ακόμα τη στοιχειώνουν όλα όσα έζησε στην ηλικία των 19.