Kατερίνα Καινούργιου: Αν ήμουν άνδρας θα ερωτευόμουν άλλες γυναίκες από αυτό που είμαι εγώ

Όσα αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιουστο Down Town που κυκλοφόρησε σήμερα.
Kατερίνα Καινούργιου: Αν ήμουν άνδρας θα ερωτευόμουν άλλες γυναίκες από αυτό που είμαι εγώ



Της αρέσει η «συγγνώμη» ακόμα ως λέξη. Μπορεί να την τσακίσει, να την κάνει λιώμα μια συγγνώμη. Η Κατερίνα Καινούργιου έχει ένα σκυλάκι, τον Κούκι. Κοιμούνται αγκαλιά και δίνουν φιλάκια όποτε μισοξυπνάνε. Η καλύτερή της φίλη είναι η Βιβή. Κάποτε είχε πολλούς ψυχαναγκασμούς και πολλές εμμονές. Με ανθρώπους, με κιλά, με την εμφάνισή της. «Τώρα, είμαι πιο χαλαρή», λέει. Έχει κάνει ψυχανάλυση χρόνια και θα αρχίσει ξανά γιατί το ’χει ανάγκη. Βλέπει εφιάλτες ότι πέφτει στο κενό και ξυπνά με κομμένη ανάσα. Βλέπει άκρες γκρεμών. Βλέπει και ωραία χρωματιστά όνειρα και ιδανικά τοπία. Ζητάει, τα πρωινά, απ’ τη γιαγιά της να της τα ερμηνεύσει. Έχει φυλαχτά από μοναστήρια και πιστεύει στον Θεό. Προσεύχεται κάθε βράδυ. Και πριν από την εκπομπή της και το πρωί που ξυπνά. Πηγαίνει και εκκλησία. «Έχω νιώσει προστασία στα δύσκολα και τον ευχαριστώ». Έχει μπλε μάτια ηλεκτρικά. Είναι όμορφη. Πιο ωραία ακόμη όταν δεν τη νοιάζει. Καλομεγαλωμένη. 
 
Είσαι θλιμμένη αυτό τον καιρό; Σε ενοχλεί που ο χωρισμός σου συζητείται, αναλύεται και σχολιάζεται;
Έχω περάσει πολύ δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Και συνεχίζω να περνάω δύσκολα μέσα μου. Καταλαβαίνω και τις συζητήσεις, και τα σχόλια. Εγώ φταίω. Εγώ, που μίλησα απ’ την αρχή με ενθουσιασμό γι’ αυτή τη σχέση. Εγώ φταίω, που έδωσα δικαιώματα. Τώρα τι να κάνω; Υστερίες; Να βγω να πω «τότε μίλαγα από μόνη μου, τώρα εσείς μη μιλάτε καθόλου»; Μέσα μου πονώ! Και δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν έχω και παράπονα. Καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Το έχουν σεβαστεί. Έτσι είναι δομημένες οι εκπομπές και κάποιες στήλες μ’ αυτά ασχολούνται. Θα περάσει κι αυτό. Και ούτε οι εκπομπές, που τη δουλειά τους κάνουν, το έχουν καούρα, ούτε ο κόσμος αν χώρισε η Καινούργιου. Εγώ μπορώ να το δεχτώ. Στην οικογένειά μου, όμως, που ίσως δεν μπορούν να το διαχειριστούν, τους λέω: Θα περάσει.

 

Δεν υπάρχει, λες, μια μικρή έστω χαραμάδα για επανασύνδεση με τον άντρα που ήσουν καιρό μαζί και έμοιαζες πολύ ευτυχισμένη;
Ποτέ δεν λέω ποτέ. Ο συγκεκριμένος είναι η πιο σοβαρή σχέση της ζωής μου. Έχω αγαπήσει και ερωτευτεί ειλικρινά και βαθιά και ήταν πολύ αυθεντικό αυτό που ζήσαμε. Ό,τι τελειώνει δύσκολα, μπορεί να αρχίσει και εύκολα, κι ας μοιάζει αδύνατον αυτή τη στιγμή με την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση. Πάντως, είμαι πιο ώριμη κι εγώ. Είτε είναι ο Βασίλης είτε κάτι καινούργιο, δεν θα το πω παρά μόνο αν ετοιμάζω οικογένεια. Θα μετριάσω τον ενθουσιασμό, τη χαρά και τη λύπη. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και ο Θεός έχει τα δικά του σχέδια. Στην έντονη μελαγχολία μου, εκείνες τις στιγμές του πέφτω στα πατώματα, θεωρώ πως πρέπει να σκεφτώ πως για κάποιο λόγο πρέπει να το περάσω κι αυτό.

Τελικά η εμφάνιση είναι εισιτήριο για επιτυχία ή σου κολλάει ταμπέλα και σε ορίζει ως «μπίμπο», όπως είχε πει κάποτε ο Μπογδάνος για σένα; Γιατί τους κάνεις το χατίρι;
Λοιπόν, θα σου πω πως υπήρξε εισιτήριο, αλλά γύρισε μπούμερανγκ και έχω κριθεί πολύ άσχημα και μοχθηρά και δη από γυναίκες. Έχω ακούσει πολύ υποτιμητικά λόγια. Αν άλλος άνθρωπος στη θέση μου άκουγε κάποια απ’ αυτά, θα τα παρατούσε. Αν ήμουν άνδρας, θα ερωτευόμουν άλλες γυναίκες από αυτό που είμαι εγώ. Για μένα οι γυναίκες με προσωπικότητα, με πάθος, με διαφορετικότητα, οι γενναίες και οι κυρίαρχες είναι οι ερωτεύσιμες. Πάρ’ ότι με έλκουν ερωτικά οι άντρες, ερωτεύομαι γυναικείες προσωπικότητες έντονες. Και τις θαυμάζω! Η μάνα μου, για παράδειγμα, είναι μια γυναίκα πολύ διαφορετική από μένα, αλλά με τόσο δυνατή προσωπικότητα! Δεν φορά ούτε ενυδατική κρέμα και είναι 57. Δεν τη νοιάζει να δείχνει κάπως. Όσο για τον Μπογδάνο, τον εκτιμώ. Τα ’χουμε βρει και τον θεωρώ ωραία προσωπικότητα τηλεοπτικά. Θα ’θελα να συνεργαστώ και μαζί του. Νομίζω θα ’χε ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί, από σήμερα και κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.