Ο Νίκος Μαστοράκης στο Join Us: Όταν οι Rolling Stones έβαζαν τα χιλιάρικα στη βαλίτσα

Μιλάει επίσης για τη μέρα που μπήκε κρυφά στον Σκορπιό καιγια τα 5 όμορφα χρόνια με τη Μπέτυ Λιβανού.
Ο Νίκος Μαστοράκης στο Join Us: Όταν οι Rolling Stones έβαζαν τα χιλιάρικα στη βαλίτσα



Γλαφυρότατος όπως πάντα ήταν ο Νίκος Μαστοράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και την εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ. Ο 73χρονος δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός εξήγησε πώς η γνωριμία του με τον Ωνάση έγινε εφόδιο ενώ μίλησε και για την ημέρα που μπήκε κρυφά στον Σκορπιό και στο σκάφος του Ωνάση. Είπε χαρακτηριστικά:   

«Αν δεν πας στον τόπο του δυστυχήματος δεν μπορείς να περιγράψεις το αίμα. Έτσι πήγα στον Σκορπιό. Ο Ωνάσης φρόντισε να μου δώσει όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ και κυρίως ότι ο Τεντ Κένεντι, ο μόνος επιζών  της οικογένειας ήταν στο σκάφος με γκόμενα την οποία μάλιστα του την είχε φέρει ο Ωνάσης από τη Σουηδία. Ήταν δηλαδή call girl». Ο Νίκος Μαστοράκης, επίσης, μίλησε για τη σύλληψή του την επόμενη μέρα, για την αποκλειστικότητά του σχετικά με το γάμο του Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι και για το αν η πρώτη κυρία του Σκορπιού ήταν «bitch».

Ο Μαστοράκης στάθηκε ακόμα και στην επί ANT1 εποχή αποκαλύπτοντας ότι η Πόπη Χατζηδημητρίου είχε πει το μεγάλο «ή εκείνη ή εγώ» όταν το κανάλι της έφερε τη Μενεγάκη για συμπαρουσιάστρια. «Εγώ που συμπαθώ την Πόπη θα μπορούσα να σε συμβουλέψω ότι όποιος πει τη φράση “ή εκείνος ή εγώ” θα είναι εκείνος που θα μείνει και θα φύγει το εγώ» σχολίασε σχετικά.

Επίσης, μίλησε για τη σχέση του με την τότε 18χρονη ηθοποιό Μπέτυ Λιβανού την οποία γνώρισε όταν χώρισε. «Τα 5 χρόνια που ήμασταν μαζί ήταν πιθανόν από τα ωραιότερα χρόνια της τότε ζωής μου, ήταν χρόνια αγάπης ευτυχίας, συνεργασίας» είπε. Εξήγησε ακόμα γιατί ο γάμος δεν τους έλειψε ποτέ ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα δύο του εγγόνια, την 24χρονη κασκαντέρ και τον 26χρονο επαγγελματία water polo, τον οποίο ο Πανιώνιος «φέσωσε» με 16.000 ευρώ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον νέο του συνεργάτη, τον Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Αργά» στο Action24. H επιλογή του, μεταξύ άλλων, είχε να κάνει και με το γεγονός ότι «ο Θοδωρής έχει νιάτα, τη Σμαράγδα Καρύδη, έχει πυκνότερο παρελθόν και είναι πολυεπίπεδος σε ψυχοσύνθεση».

Τέλος, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος δεν θα μπορούσε να μην τον ρωτήσει για τη συναυλία των Rolling Stones που διοργάνωσε ο Μαστοράκης, η οποία έγινε το 1967 αλλά ακυρώθηκε λόγω επεισοδίων. 

Χαρακτηριστικά είπε:

«Επέλεξα να κάνω τη συναυλία των Rolling Stones 4 μέρες πριν τη χούντα και επομένως η Αθήνα έβραζε. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αστυφύλακες με τα γκλομπ βαράγανε τους υποψήφιους θεατές που πήγαιναν να αγοράσουν εισιτήρια. Είχαμε στο γήπεδο 15.000 πιτσιρικάδες θεατές και 1500 αστυφύλακες έτοιμους να δείρουν αυτούς που θα σηκώνονταν στο κάθισμά τους. Κάποια στιγμή ένα μπουκέτο με κόκκινα γαρύφαλλα έφτασε στον Μικ Τζάγκερ, εκείνος τα έδωσε στον floor manager, και επειδή το κόκκινο ερχόταν σε αντίθεση με την αντικομουνιστική διάθεση, οι αστυφύλακες έσπευσαν να τον πιάσουν. Εγώ να φωνάζω στον διευθυντή της ασφάλειας “Τασιγιώργο πάρε τους μπάτσους σου και φύγε” και να με τραβάνε γιατί πίστευαν ότι θα συλληφθώ. Κανείς δεν κατέβασε το γενικό. Αποφάσισα ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει η ιστορία, το είπα στον Μικ και αποφασίσαμε να φύγουμε. Τελικά, ο ένας έμεινε στην Ελλάδα για διακοπές και αποκλείστηκε λόγω χούντας. Οι άλλοι που φύγαν άρον άρον ήρθαν με μια τεράστια καφετιά βαλίτσα και βάλαν μέσα χιλιάρικα και πεντακοσάρικα που είχαμε πάρει από εισπράξεις, αντί να περιμένουν να τους στείλουμε την αμοιβή τους».

«JOIN US» κάθε Σάββατο και Κυριακή (ΣΚΑΪ, 17:00 – 19:00).

Ο Νίκος Μαστοράκης στο Join Us from join us on Vimeo.