Νάσος Γουμενίδης στο DownTown: Ο Λιάγκας κρατά τα σκοινιά από τις μαριονέτες που έχει κοντά του!

Γιατί πιστεύει ότι η Σπυροπούλου είναι "σημαιοφόρος των μετρίων" και γιατί χαρακτηρίζει τον Ουγγαρέζο «μπατλεράκο»;
Νάσος Γουμενίδης στο DownTown: Ο Λιάγκας κρατά τα σκοινιά από τις μαριονέτες που έχει κοντά του!



Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό DownTown παραχώρησε ο δημοσιογράφος και συνιδρυτής του gossip-tv.gr. Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

Γιατί τσακώθηκε η Μαρία Ηλιάκη με την Κατερίνα Καινούργιου;

Αυτή τη στιγμή μιλάμε για δύο τηλεοπτικές γλάστρες που ποτίζονται με το νερό της ματαιοδοξίας. Όταν, λοιπόν, αυτές οι γλάστρες βρεθούν στο ίδιο περβάζι είναι λίγο δύσκολο να μη ζητήσει λίγο περισσότερο νερό η μία από την άλλη. Οπότε, εκ των πραγμάτων έχουμε να κάνουμε με σύγκρουση ματαιοδοξιών. Και έχουμε να κάνουμε με το τηλεοπτικό παραμυθάκι που θέλει όλους όσοι κάνουν μαζί εκπομπή να είναι και φίλοι. Επειδή, λοιπόν, η Κατερίνα είναι η επιτομή της «αγαθομπίπ» θεώρησε ότι θα μπορούσε να γίνει κολλητή της Ηλιάκη. Και αυτή τη στιγμή νιώθει προδομένη, όχι σώνει και ντε επειδή η άλλη την πρόδωσε -η άλλη απλά έκανε τη δουλειά της- αλλά επειδή αισθάνθηκε ότι ήταν φίλη της, ενώ δεν ήταν ποτέ. 

Μπορείς όμως να πεις ότι κάποιος δεν έχει ικανότητες επειδή απλά είχε μια αποτυχία;

Μα φάνηκε ότι δεν έχει ικανότητες. Ο κόσμος δεν τη θέλει κεντρική. Κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί να είναι δεύτεροι τηλεοπτικά. Δεν είναι κακό. Και ο δεύτερος είναι σημαντικός. Προφανώς, η Μαρία είναι δεύτερη. Στον Λιάγκα χωροταξικά και ουσιαστικά είναι το πέμπτο βιολί. Δεν μιλάει σχεδόν καθόλου και φαίνεται πως βαριέται που βρίσκεται εκεί. Αντί να κάνει τον σταυρό της που άλλοι είναι απ’ έξω και έχουν να βρουν δουλειές πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που στον ANT1 δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή. 

Ισχύει ότι σε ήθελαν στα «Καλημερούδια»; 

Ευτυχώς που δεν πήγα. Ευχαριστώ ειλικρινά το Mega που δεν είχε να με πληρώσει για να πάω. Μου ζήτησαν να κάνω ένα δοκιμαστικό, το έκανα, τους άρεσε. Τελικά, δεν τα βρήκαμε σε πολλά πράγματα. Δεν τα βρήκαμε στα λεφτά, γενικότερα στις χημείες. 

Χαίρεσαι που δεν πήγες επειδή τα νούμερα είναι χαμηλά; 

Δεν με τρομάζουν τα χαμηλά νούμερα. Με τρομάζουν οι επιλογές των στελεχών σε απόλυτα μέτριους ανθρώπους. Και εγώ δεν κολλάω με την μετριότητα. 

Θεωρείς ότι ο Γιώργος Λιάγκας έχει ξεπεράσει τα όρια; 

Ο Λιάγκας με μαεστρία διαχειρίζεται όλη αυτή την αμετροέπεια των ισχνών γύρω του. Θεωρώ, δηλαδή, ότι όλοι αυτοί που είναι κοντά του είναι στημένοι έτσι, ώστε να μπορούν να φτιάχνουν τον κιμά που θέλει στην κρεατομηχανή του. Ο Λιάγκας κρατά τα σκοινιά από τις μαριονέτες που έχει κοντά του. Ό,τι δεν θέλει να πει ο Λιάγκας, το λέει κάποιος άλλος. 

Μεγάλοι άνθρωποι είναι και φαντάζομαι έχουν αυτογνωσία όσων λένε. 

Είναι μεγάλοι άνθρωποι αλλά πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά απολαμβάνουν τόσο μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Γιατί καλώς ή κακώς η κακία και η τηλεοπτική ηδονοβλεψία είναι αυτή που πουλάει πιο πολύ. Πάντως, ο Λιάγκας έπεσε πραγματικά στα μάτια μου με την υπόθεση της Σπυροπούλου. Όταν έβγαινε από εδώ και από εκεί και έλεγε στη Σπυροπούλου να πάρει την αγωγή πίσω. Θεωρώ πως όταν ένας δημοσιογράφος τρώει μια αγωγή πρέπει να την πηγαίνει μέχρι τέλους. Νομίζω πως ήταν τρελή κωλοτούμπα. 

Είσαι κυνικός και το σχόλιό σου είναι αιχμηρό. Σε τι διαφέρεις τότε από τον Γιώργο Λιάγκα;

Είναι δυσδιάκριτα τα όρια. Εγώ το γράφω και το παίρνω πάνω μου. Ο Λιάγκας το λέει και το παίρνουν άλλοι πάνω τους. 

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γιατί έχει εκπομπή; 

Έλα ντε. Γιατί έχει εκπομπή; Είναι σημεία των καιρών. Ζούμε την επανάσταση των μετρίων τηλεοπτικά. 

Δεν πιστεύεις ότι φέτος έχει βελτιωθεί; 

Νομίζω ότι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Θεωρώ ότι και το προϊόν και η ίδια είναι παρωχημένα. Είναι μια τηλεπερσόνα που έχουμε δει έντονα από τη δεκαετία  του ’90 μέχρι και το 2010. Το πρότυπο της ξανθιάς, εντυπωσιακής bimbo, πρώην μοντέλας που ξαφνικά είδε φως στον Alpha και μπήκε. Δεν ξέρω ποιος την είδε, ούτε με ενδιαφέρει, αλλά θεωρώ τηλεοπτικό έκτρωμα αυτό το προϊόν. Το προϊόν που πρεσβεύει η ίδια δεν βλέπεται. Κάποτε για να κάνεις τηλεόραση σου ζητούσαν να κάνεις μέχρι και μαθήματα ορθοφωνίας. Τώρα πλέον η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κρατάει το λάβαρο της επανάστασης των μετρίων. Αν υπήρχε σημαιοφόρος μετρίων σε μια παρέλαση αυτή θα ήταν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. 

Τον Ουγγαρέζο γιατί τον αποκαλείς μπάτλερ; Μήπως έχεις εμπάθεια μαζί του; 

Καμία εμπάθεια δεν έχω. Θεωρώ ότι έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα όταν είπε στον Μάρκο Σεφερλή την ατάκα: «Και για σένα ακούγεται ότι χωρίζεις με την Έλενα αλλά δεν το λέμε». 

Από άμυνα το είπε. 

Ο έξυπνος άνθρωπος δεν χτυπάει κάτω από τη μέση στον αέρα. Εκεί χτυπάει ο δεύτερος. Εκεί χτυπάει ο μπάτλερ. Γιατί ένας καλός μπάτλερ ξέρει τι ώρα πρέπει ν’ ανοίξει την πόρτα, να φέρει το πρωινό στον κύριό του, να πάει στο σουπερμάρκετ να βοηθήσει τον κύριό του στα ψώνια, να κρατήσει από το χέρι το παιδί του κυρίου του για τη βόλτα. Αλλά όταν όλο αυτό τελειώσει και κλείσει η πόρτα, ανοίγει το στόμα του και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό. 

Στο Spata Live πώς τον βλέπεις; 

Υπάρχει ακόμα; Οι σταθμοί δεν είναι ιδρύματα, ούτε γηροκομεία. Όταν ένα προϊόν δεν φέρνει νούμερα, κόβεται. Προσπαθούν σώνει και ντε να βγάλουν γέλιο, να κάνουν παιχνίδια, να κάνουν gossip και να μας δείξουν κάποιες φάρσες που έχουμε ξαναδεί. Βαριέμαι να βλέπω πέντε νοματαίους να μιλάνε, χωρίς να λένε τίποτα. Δεν παράγουν πληροφορία και δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο στον κόσμο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να βλέπω αν η Συνατσάκη φοράει ωραία ρουχαλάκια, εάν η ελιά του Ουγγαρέζου είναι καλύτερα καλυμμένη με μακιγιάζ και εάν ο Ντιν Νταν Ντιν έχει βάλει παραπάνω φούμο στην καράφλα του.

Υπάρχει κάποιος από την showbiz που να συμπαθείς; 

Πολλοί. Καταρχάς, εκτιμώ την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό... 

Στο JoinUs, πρόσφατα, έλεγε για τις ωραίες στιγμές που ζήσατε στο «Κους Κους». 

Δεν έχω βρει άλλη εκπομπή με τόση χημεία και τέτοια ατάκα. Και να φανταστείς ότι το 2012 οι Γερμανοί σταμάτησαν άδοξα το προϊόν για να βάλουν τη Μενεγάκη στη θέση μας, γιατί εκείνη τη χρονιά η Ελένη δεν έκανε νούμερα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τηλεοπτική αλητεία από αυτό που έκαναν στην Καραβάτου και το «Κους Κους». Έστελναν δελτία τύπου στα μέσα ότι τερματίζουμε πρώτοι με 30% τηλεθέαση και ξαφνικά τον Σεπτέμβριο μείναμε στα αζήτητα. 

Η Ελένη Μενεγάκη τελικά βαριέται;

Νομίζω ότι ψιλοβαριέται. Θέλει να πάει στα Άχλα να κόψει κανένα ντοματάκι και να χαρεί με τη νέα παραγωγή από αγγούρια και μελιτζάνες που βγάζει ο μπαξές της. 

Συνέντευξη: Νάνσυ Φαφούτη

Περισσότερα στο περιοδικό DownTown. 

Δες ΕΔΩ γιατί η Κατερίνα Καινούργιου έσπασε το internet.