DownTown: Αυτή είναι η καυτή συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου!

«Ούτε για μια στιγμή δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου»!
DownTown: Αυτή είναι η καυτή συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου!



Ο πιο sexy δήμαρχος της Ελλάδας και δίχως ηλικία ζεν πρεμιέ έγινε το πρόσωπο των ημερών με τη δήλωση-«βόμβα» ότι πήγε με άντρα. Το DownTown θέλησε να μάθει περισσότερα. Και το κατέφερε.

Από τη Φανή Πλατσατούρα 

Βρισκόμαστε δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα, στο γραφείο του Απόστολου Γκλέτσου στη Στυλίδα. Είναι ντυμένος με αθλητικό μπλουζάκι και μαύρη φόρμα. Ένα outfit ασυνήθιστο για δήμαρχο, αλλά ο Αποστόλης δεν είναι οποιοσδήποτε δήμαρχος. Στο πάτωμα υπάρχουν εφημερίδες, πάνω στο γραφείο χαρτιά, σφραγίδες και αναμνηστικές φωτογραφίες με την κόρη του, Βαλίσια, και τους γονείς του. Το τηλέφωνό του δεν σταματά να χτυπά, οι δημοτικοί σύμβουλοι μας καλωσορίζουν: «Ήρθατε να κάνετε συνέντευξη με τον δήμαρχο; Έγινε χαμός πάλι με αυτά που δήλωσε. Είναι πλακατζής...». Οι γύρω του ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος έχει χιούμορ. Ο ίδιος εξηγεί πως ό,τι είπε, το είπε πολύ σοβαρά.

Τελικά πότε βρέθηκες ερωτικά με άντρα;

Δεν θα μπω καθόλου σε τέτοιες λεπτομέρειες γιατί με τον τρόπο αυτό μια πολιτική δήλωση καταντά άσεμνη. Δεν θέλω να περάσω στον κόσμο άλλα μηνύματα, ούτε να μπούμε στη σφαίρα του αγοραίου. Είναι ιερή η δήλωση που έκανα κι αν αρχίσω να λέω λεπτομέρειες θα φύγει αυτή η ιερότητα και το πολιτικό μήνυμα που θέλω να περάσω θα γίνει αυτομάτως φτηνό. Ας βάλουμε λοιπόν τελεία σε αυτή τη δήλωση. Θέλω πια να περάσει λίγος καιρός, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και μετά να πιάσουμε ξανά αυτή τη συζήτηση. Δεν ξέρω αν μου έκανε καλό ή κακό η συγκεκριμένη παραδοχή, ο χρόνος θα δείξει. Δεν μπορώ να κάνω ακόμα το «ταμείο». 

Οι ταμπέλες «gay/ straight/ bysexual» σε βρίσκουν σύμφωνο;

Αυτές οι ταμπέλες δεν είναι κακές, σε βοηθούν να αυτοπροσδιοριστείς. Το κακό είναι κάποιος να κολλάει την ταμπέλα του «gay» σε έναν άλλον άνθρωπο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου. Ας κάνει καθένας ό,τι θέλει στη ζωή του, αρκεί να νιώθει ελεύθερος. Κάποιος για οικογενειακούς λόγους μπορεί να θέλει να κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Είναι δικαίωμά του και επίσης είναι αποδεκτό. Μπορεί επίσης να έχει κάποιος πρόβλημα με το αφεντικό του και να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του αν παραδεχτεί ότι πηγαίνει με άντρες. Πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός. Αν εμένα δεν με επηρεάζει αρνητικά η δήλωσή του, ας συνεχίσει να υποκρίνεται.

Κάποιοι μετά τις δηλώσεις σου θα σε αποκαλέσουν gay;

Δεν με ενδιαφέρει να με πουν gay. Μόνο εγώ ξέρω τι είναι ο Απόστολος Γκλέτσος. Δεν θα προσδιοριστώ σεξουαλικά δημόσια γιατί μετά χάνεται όλος ο σκοπός της δήλωσής μου.

Οι γονείς σου και η κόρη σου πώς αντέδρασαν ακούγοντας τη δήλωσή σου;

Για να κάνω κάτι τέτοιο δημόσια πάει να πει πως έχω προετοιμάσει το έδαφος και ξέρω τι κάνω. Οι φύλακες έχουν συγ-γνώση. Και οι γονείς μου και το παιδί μου ξέρουν τι γίνεται στη ζωή μου, έχουν αισθήματα, ελεύθερο πνεύμα και πυρηνικά αποθέματα δημοκρατίας.

Τι θα ήθελες να αναφέρεις ως επίλογο αυτής της ιστορίας;

Κάποια λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Οι ελαφροί ας με λέγουν ελαφρό, στα σοβαρά πράγματα ήμουν πάντοτε επιμελέστατος». Αυτή είναι η δική μου απάντηση στους επικριτές.

Νιώθεις δηλαδή «ελαφρύς»;

Κατηγορηματικά όχι. Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα «ελαφρύς».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό DownTown που κυκλοφορεί!