Μάρκος Σεφερλής στο DownTown: Είμαι πολύ ντροπαλός, δεν μπορώ ούτε να...

"Φοβάμαι ότι βάζοντας μωσαϊκόστις φωτογραφίες δίνεις στο παιδί σου να καταλάβει ότι είναι διαφορετικό από τα άλλα".
Μάρκος Σεφερλής στο DownTown: Είμαι πολύ ντροπαλός, δεν μπορώ ούτε να...



Σαν θεός έρωτας φωτογραφήθηκε ο Μάρκος Σεφερλής για το νέο τεύχος του περιοδικού DownTown  που κυκλοφορεί, εν όψει του revival του τηλεπαιχνιδιού Ραντεβού στα Τυφλά. 

Στις παραστάσεις σου υπάρχει πάντα το διαδραστικό κομμάτι. Έχεις φανταστεί τι θα έκανες αν ο Αλέξης Τσίπρας ερχόταν στο Περοκέ;

Θα λειτουργήσω αυθόρμητα, όπως λειτουργώ και με τον απλό κόσμο. Ποτέ δεν προσχεδιάζω τι θα πω, σε οποιονδήποτε έρχεται. Βλέπω την αύρα του θεατή και εκείνη τη στιγμή κρίνω μέχρι πού μπορώ να το φτάσω. Ακόμη κι αν είχα ετοιμάσει κάτι, αν έβλεπα ότι στην πρώτη μου ατάκα πάγωνε, η πλάκα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί. Έχω ένστικτο και αντίληψη. Θα πλησίαζα τον πρωθυπουργό, θα τον καλησπέριζα, θα ερμήνευα το βλέμμα του και θα πήγαινα το παιχνίδι μέχρι εκεί που νομίζω ότι πάει. 

Έχεις απογοητευτεί από τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα; 

Είναι ένας νέος άνθρωπος που τον πίστεψε πολύς κόσμος. Γενικά, τον πιστέψαμε και οι πιο νέοι και οι πιο παλαιοί. Το μήνυμά του ήταν ότι έρχεται η ελπίδα, αλλά ακόμα την περιμένουμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω απογοητευτεί ακόμα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και σκληρά γιατί η χώρα έχει μπει σε ένα τέτοιο λούκι που είναι δύσκολο να βγει. Το θέμα θέλει έναν καλό τιμονιέρη και αυτή τη στιγμή το ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει πολύ χρόνο μπροστά του, οπότε εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρει για την Ελλάδα μας. Εύχομαι να αποδείξει ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν αλήθεια και να πείσει όσους τον πίστεψαν ότι δεν έκαναν λάθος. 

Στο Ραντεβού, στο Star, αναλαμβάνεις να κάνεις προξενιά. Γιατί κάποιος να βρει ταίρι μέσα από ένα τηλεπαιχνίδι; 

Παλαιότερα, που δεν υπήρχε το internet, ήταν ένας ωραίος τρόπος να γνωριστούν δύο άνθρωποι και είτε να παραμείνουν φίλοι, είτε να μη μιλήσουν ξανά ποτέ, ή και να παντρευτούν. Τώρα που υπάρχει το internet δεν είναι τόσο δύσκολο πια, οπότε οι λόγοι για να συμμετάσχουν είναι να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να κερδίσουν δώρα και γιατί όχι να προκύψει κάτι καλό ανάμεσα στο ζευγάρι. Αλλά νομίζω ότι τώρα έρχονται καθαρά για το παιχνίδι και για να κάνουμε πλάκα. Γιατί ήδη οι πρώτες συμμετοχές αναφέρουν ότι θέλουν να γνωρίσουν τον Σεφερλή και να περάσουν καλά. 

 

Αν κρίνω από τις τόσες πολλές φωτογραφίες που έχετε μαζί στα παρασκήνια θα συμπέραινα ότι με την Έλενα Τσαβαλιά είστε ακόμα ερωτευμένοι. 

Υπάρχει ο έρωτας γιατί από τη μια εγώ είμαι απρόβλεπτος, δηλαδή κάνω πράγματα καινούργια που αναζωπυρώνουν τη σχέση μας, ενώ η Έλενα είναι από τους ανθρώπους που κάνουν εκπλήξεις και δώρα και ψάχνει να βρει και το παραμικρό που θα με κάνει να αισθανθώ καλά. Δεν έχει αφήσει αυτό τον γάμο στη μοίρα του. Εγώ από τη φύση μου είμαι τρελός και φέρνω τα πάνω κάτω και ο γάμος δεν βαλτώνει. Και βέβαια, τώρα έχει μπει και στη ζωή μας ο Χάρης, ο γιος μας. Με τον Χάρη καθόμαστε όλοι μαζί σε έναν καναπέ, κουτρουβαλιαζόμαστε και περνάμε καλά. Έτσι είμαστε μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, θα κάτσουμε με τον Χάρη να δούμε τον Ολυμπιακό που μας αρέσει, θα κάτσει και η Έλενα μαζί μας. Θα βάλει και εκείνη κασκόλ, ενώ δεν ξέρει καν ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Θα πεταχτεί να πανηγυρίσει και θα καταλήξουμε να τη δουλεύουμε και οι δυο. Δεν είναι η γυναίκα που θα αποστασιοποιηθεί από τα πράγματα. 

 

Είναι αλήθεια ότι είσαι ντροπαλός και εσωστρεφής; 

Στην προσωπική μου ζωή είμαι πολύ ντροπαλός. Βάζω πάντα μπροστά την Έλενα. Για παράδειγμα, ντρέπομαι να πάρω τηλέφωνο τον αδερφό μου που γιορτάζει. Να του πω «Έλα ρε, χρόνια πολλά». Βάζω την Έλενα να πει «Πες χρόνια πολλά και από μένα». Έτσι ήταν και ο πατέρας μου. Απλώς δεν είμαι του τηλεφώνου. Όταν χρειάζομαι έναν υδραυλικό ή θέλω να παραγγείλω κάτι, βάζω την Έλενα να το κάνει. Όχι επειδή είμαι ο Σεφερλής. Έτσι είμαι ως άνθρωπος. Το κάνω από ντροπή. 

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό DownTown που κυκλοφορεί.

Δες ΕΔΩ τι έχει πει ο Μάρκος Σεφερλής για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.