Άντζελα Δημητρίου στο DownTown: Μέχρι και σατανίστρια με είπαν

Γιατί δεν δέχεται τη συγγνώμη του Γιώργου Λιάγκα;
Άντζελα Δημητρίου στο DownTown: Μέχρι και σατανίστρια με είπαν



Μία απολαυστική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό DownTown η Άντζελα Δημητρίου. Η Lady μεταξύ άλλων μίλησε για τη διαφήμιση του Jumbo, για τη συγγνώμη του Λιάγκα που δεν δέχεται αλλά και για τη συνομιλία της με την Παναγία. 

Είχατε ενδοιασμούς για τη διαφήμιση των Jumbo;

Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό από την πρώτη στιγμή που έγινε η πρόταση. Αν ήξερα ότι θα βγει κάτι χάλια, δεν θα το έκανα. Τη στιγμή που με εκφράζει και με γεμίζει, γιατί να μην το τολμήσω; Έκανα τη συγκεκριμένη διαφήμιση και έφτασε τις 2 εκατ. προβολές πριν καν κυκλοφορήσει το τηλεοπτικό σποτ. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στα χρονικά. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία διαφήμιση, με ωραίο κόνσεπτ και ωραίους ανθρώπους. Είναι το καλύτερο διαφημιστικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Γιατί ενοχλεί λοιπόν; Χιούμορ δεν έχουν; Εγώ έχω χιούμορ ως άνθρωπος. Πήρα ένα τραγούδι «σημαία» (σ.σ. «Ποια Θυσία») και άλλαξα λίγο τα λόγια. Πού είναι το κακό;.

Ισχύει ότι πήρατε ένα τεράστιο ποσό για τη διαφήμιση;

Πήρα τα χρήματα που πίστευα ότι έπρεπε να πάρω. Ύστερα από 45 χρόνια καριέρας, έχω την εμπειρία να διεκδικώ ό,τι μου αξίζει. 

Μεγάλη συζήτηση πάντως έγινε για το «χτύπα σαν άνδρας»... 

Βγήκαν και είπαν ότι με αυτήν την ατάκα της διαφήμισης, βγάζω σαδισμό. Είμαστε με τα καλά μας; Είπαν ακόμη, ότι περνάω μηνύματα υπέρ της κακοποίησης των γυναικών. Αν είναι δυνατόν, δεν με έχει κακοποιήσει ποτέ άνδρας και μόνο σεξιστική δεν ήταν αυτή η ατάκα. Καθαρό χιούμορ ήταν. Μίλησαν επίσης, για προσβολή των θείων επειδή στη διαφήμιση κρατώ μια λαμπάδα. Μέχρι και τα καράτια του διαχτυλιδιού που φορώ με τα αρχικά μου μέτρησαν και δήλωσαν ότι είμαι σατανίστρια. Έλεος πια, ρε παιδιά. Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα.

Έχει συμβεί κάποιο θαύμα στη ζωή σας;

Πιστεύω βαθιά στην Παναγία και τον Χριστό. Με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές και θα συνιστούσα σε πολύ κόσμο -ιδιαίτερα στους νέους- να πηγαίνουν να μιλούν σε έναν πνευματικό. Όταν σκοτώθηκε ο αδερφός μου σε τροχαίο και τρεις μήνες μετά, πέθανε ο πατέρας μου έπαθα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Άρχισα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει Θεός. Και τότε εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου η Παναγία. Μου εμφανίστηκε ως μια μαυροντυμένη γυναίκα με ένα μαντήλι στο κεφάλι και μου μίλησε.

Και τι σας είπε; 

Ήμουν μέσα στο αμάξι μου και σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω. Δεν μπορούσα να αντέξω την απώλεια του αδερφού μου, ένας άνθρωπος μόλις 57 ετών να φεύγει ξαφνικά από τροχαίο. Εκείνη την ώρα λοιπόν, εμφανίζεται μπροστά μου η Παναγιά και μου λέει «δεν έχεις δικαίωμα να αφαιρέσεις τη ζωή σου, γύρνα στο σπίτι σου. Σε περιμένει η οικογένειά σου». Έβρεχε, θυμάμαι. Ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και είχα πιει πάρα πολύ. Είχα βάλει δύο φωτογραφίες του αδερφού και του πατέρα μου στο πίσω κάθισμα, και πήγαινα να τους βρω. Αλλά με σώσατε εσείς, ο απλός κόσμος και η Παναγιά.

Έκτοτε είχατε ξανά σκέψεις αυτοκτονίας;

Ούτε η οικογένειά μου δεν ξέρει ότι προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Σήμερα το εξομολογούμαι για πρώτη φορά. Ήθελα να «φύγω» χωρίς καν, να τους αποχαιρετήσω. Όταν συνήλθα, είπα στον εαυτό μου «τι πήγες να κάνεις;». Κατάλαβα ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να αφαιρέσω εγώ η ίδια τη ζωή μου. Από τότε, δεν έκανα ποτέ ξανά τέτοιες σκέψεις. Κατάλαβα ότι η Παναγιά είχε δίκιο. Δεν έπρεπε να φύγω, είχα μια οικογένεια να προσέχω πίσω μου.

Έχετε περάσει μεγάλες δυσκολίες;

Το 2000 έπαθα δύο πνευμονικές εμβολές και κόντεψα να πεθάνω. Όλα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ήταν κάτω από το σπίτι μου και αναρωτιόντουσαν «σήμερα πεθαίνει ή αύριο; Να ξέρουμε». Δεν έχω να τους καταλογίσω τίποτα με πείραξε όμως, ότι ήμουν σταυρωμένη σαν τον Χριστό και όλοι περίμεναν ότι θα μου βάλουν φίλτρο μέσα στην καρδιά και θα πεθάνω. Οι δημοσιογράφοι μου προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα υγείας γιατί με πίκραναν πολύ, με τα σχόλιά τους για την ελληνοτουρκική σημαία. Δεν πειράζει, έχω καταλάβει πια ότι πονάει η δόξα και η επιτυχία. Ξέρω πως όταν φύγω από τη ζωή, θα στεναχωρεθούν ο απλός κόσμος, η οικογένεια και οι φίλοι μου. Για όλους τους άλλους, δεν ξέρω...

Στα πόσα χρόνια λέτε ότι βγαίνει μια Άντζελα;

Αυτό που θα πω είναι εγωιστικό, αλλά πρέπει να το πω. Πάρα πολλοί προσπάθησαν να βγάλουν μία καινούργια Άντζελα. Δυστυχώς, όμως το καλούπι έσπασε και δεν ξαναβγαίνει άλλο. Σίγουρα με έχουν μιμηθεί πάρα πολλοί και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μ’ αρέσει το χιούμορ, μ’ αρέσει ο αυτοσαρκασμός. Και σίγουρα, η δυσφήμιση καμιά φορά είναι η καλύτερη διαφήμιση. Γράφε ό,τι θέλεις αρκεί να γράφεις σωστά το όνομά μου.

Συγχωρείτε εύκολα όσους σας κριτικάρουν;

Κοίτα, παπάς δεν είμαι για να δώσω συγχωροχάρτια, ας ξεκινήσουμε από εκεί. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ απλός, αλλά στη δουλειά μου είμαι σκύλα. Έτσι; Και νομίζω ότι αυτό το βγάζω. Όταν, όμως, χαλαρώνω είμαι η Αγγελική. Μπορείς να μου μιλήσεις πολύ άνετα, να σου ανοίξω την καρδιά μου και να σου πω πράγματα που δεν έχω πει ποτέ. Δεν θέλω, όμως, να πάρεις αυτά τα πράγματα και να τα εκμεταλλευτείς. Εγώ είμαι ένα λαϊκό παιδί, που ξέρει μόνο να τραγουδάει καλά. Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο, δεν σπούδασα και δεν είναι ντροπή αυτό. Έμαθα όμως τη γλώσσα της νύχτας και του πεζοδρομίου. Είμαι άντρας, είμαι γυναίκα, είμαι πατέρας, είμαι μάνα. Εσύ, λοιπόν, γιατί έρχεσαι και με χτυπάς στα καλά καθούμενα, ενώ εγώ σου ανοίγω την ψυχή μου; Και λες κουβέντες που δεν πρέπει, που δεν στέκονται και  τις παίρνεις πίσω εκ των υστέρων, λέγοντας «ζητάω συγγνώμη αν σε πλήγωσα»;

Αναφέρεστε στον Γιώργο Λιάγκα;

Αγάπες μου γλυκές, όταν ένας καλλιτέχνης έχει φτάσει πάρα πολύ ψηλά και κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πάνω, πειράζονται. Και σου λένε «τώρα πώς θα γίνει να τη φέρουμε στην εκπομπή;». Πρέπει να βγούμε, λοιπόν, να γίνουμε ρόμπες και να ζητήσουμε συγγνώμη. Ναι, με κάλεσαν στην εκπομπή και αρνήθηκα να πάω. Δηλαδή, πρέπει να κάνω μία διαφήμιση κύριε τάδε ή κυρία τάδε –δεν θέλω να πω ονόματα- για να με καλέσεις στην εκπομπή σου, ενώ πριν έβγαινες και έλεγες τα χίλια μύρια; Όχι λοιπόν, δεν έρχομαι. Θα πάω εκεί που θέλω εγώ και τελείωσε. Δεν ‘πα να έρθουν να με βρούνε και στο μαγαζί... Δεν πάω.  Δικαίωμά μου δεν είναι;

Τη συγγνώμη του Λιάγκα όμως, την δέχεστε;

Όχι, γιατί θεωρώ ότι είναι ψεύτικη. Είναι fake και δεν τη δέχομαι.

Εσείς έχετε ζητήσει ποτέ συγγνώμη;

Έχω πει δημόσια συγγνώμη στον Δημήτρη Μητροπάνο. Πάνω στον παρορμητισμό μου δήλωσα για τον συγχωρεμένο ότι είναι φάλτσος. Κανονικά έπρεπε να πω ότι η φωνή του στονάρει λίγο. Έκανα αυτή τη δήλωση και την επόμενη ημέρα, έγινε πανικός. Βγήκα λοιπόν, και ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Και εγώ άλλωστε δεν είμαι ειδικός στη μουσική ή γνωρίζω από νότες. Αυτοδίδακτη είμαι.

Ο Λευτέρης Πανταζής, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θυμόταν αν είχατε αρραβωνιαστεί, ενώ έκανε λόγο για μία έκτρωση και όχι τέσσερις.

Δεν ακούσατε τι βγήκε και δήλωσε στον Θέμο; Ακούστε τι έγινε, λοιπόν. Όταν έχουμε δύο μαγαζιά σε ανταγωνισμό, τι πρέπει να κάνουμε για να έρθουμε στην επικαιρότητα; Να αναφέρουμε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ότι είχαμε δεσμό με την Άντζελα Δημητρίου. Τώρα το θυμηθήκαμε...

Το έκανε, δηλαδή, για τον ανταγωνισμό;

Έτσι γίνεται πάντα, ψυχούλες μου. Όταν κάποιος θέλει να ξαναβρεθεί στην επικαιρότητα ψάχνει και σκαλίζει... Πώς κάνουν οι κότες που σκαλίζουν τα πίτουρα; Έτσι κάνουν και όλοι αυτοί. Δεν είναι ωραίο πράγμα αυτό. Κάτσε εκεί που είσαι. Είσαι ο Λευτέρης ο Πανταζής, το έχεις αποδείξει αρκετές φορές, είσαι διασκεδαστής της νύχτας, είσαι ένα παιδί από λαϊκά στρώματα και έχεις παλέψει για το όνομά σου. Εγώ δεν θέλω να αναφέρω πότε σε γνώρισα, πού σε γνώρισα και πώς σε έφτιαξα. Γιατί, λοιπόν, βγαίνεις την επόμενη μέρα και λες μας χώριζαν οι οικογένειες και δεν μας αφήναν να παντρευτούμε; Τι είναι αυτό; Γιατί μετά από 30 χρόνια βγαίνεις και αναλύεις τόσα πράγματα; Άρα κάτι ψάχνεις. Εγώ πώς θέλεις μετά να ξανασυνεργαστώ μαζί σου και να μην πάω να βρω κάτι άλλο; Γιατί εσύ, πάλιωσες. Δεν θέλω τα ίδια και τα ίδια. Θέλω κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο. Όπως βγαίνω εγώ φρέσκια και ανανεωμένη σε οποιαδήποτε φωτογράφιση κάνω. Δεν μου αρέσει το ίδιο πράγμα.

Δεν είναι σκληρή λέξη το «πάλιωσα»;

Καθόλου σκληρή, ο παλιός πάντα, είναι παλιός. Και ο νέος, είναι νέος. Ο παλιός είναι σοφός και ο νέος μαθαίνει. Άρα λοιπόν αφήστε με και μένα να μάθω μερικά πράγματα ακόμα από τη νεολαία όσο προλαβαίνω. Επίσης, όταν ξεκίνησε ο Λευτέρης, μου έκανε φωνητικά, στο σημερινό Συγγρού Live. Αν θέλω να μιλήσω, έχω και τα ντοκουμέντα μου. Όπως στο βινύλιο του «Εξαιρούνται» κάτω- κάτω λέει δεύτερη φωνή Νότης Σφακιανάκης. Ξεκίνησε μαζί μου στο Διογένης Παλλάς.

Σας αγχώνει ότι σε δέκα χρόνια, θα είστε 70 χρονών;

Ούτε πρόκειται να μεγαλώσω ποτέ, ούτε με αγχώνει ο χρόνος. Είμαι 61 χρονών και νιώθω βαριά 25. Έχω μια μάνα που είναι 86 χρονών σήμερα, και την καμαρώνω. «Γεια σου ρε μάνα», της λέω. «Μακάρι να φτάσω στην ηλικία σου και να είμαι όπως εσύ. 

Πόσες πλαστικές επεμβάσεις έχετε κάνει;

Έχω κάνει τα πάντα από πλαστικές, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δηλώσω. Και θα τα κάνω ξανά. Δεν μπορεί τα «λεμονάκια» να γίνουν από μόνα τους ολόκληρη «πορτοκαλιά», μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι δικαίωμά μου να κάνω ό,τι θέλω. Έχουν βγει και τα «νήματα» τώρα, μια χαρά.

Κάποιοι δηλώνουν ότι έχετε παραμορφωθεί από τις πλαστικές.

Τους απαντώ ό,τι είχε απαντήσει μια μέρα η Ναταλία Γερμανού: «Παιδιά, αν νομίζετε ότι σηκώθηκε λίγο παραπάνω το φρυδάκι μου να πάω να το φτιάξω». Κατά τα άλλα, βλέπετε πουθενά πάνω μου κανένα κόψιμο; Φαίνονται τίποτα ράμματα; Αφού η επιστήμη έχει προχωρήσει, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε; Όλες έχουν τραβηχτεί, από τα 17 τους ακόμη ξεκινούν τα πρώτα μπότοξ.

Είναι αλήθεια ότι δεν αναγνωρίσατε τον Τέρη Χρυσό;

Πάντα τα media μεγεθύνουν τα γεγονότα. Φυσικό και επόμενο ήταν μετά από τόσα χρόνια να μην τον γνωρίσω τον άνθρωπο. Πού είναι το κακό; Και ο Τέρης Χρυσός μπορεί να μην με αναγνώρισε γιατί και εγώ έχω αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αντί να μεγαλώνω, μικραίνω τι να κάνουμε τώρα; Έπεσαν αμέσως μετά το συμβάν με τον Χρυσό, όλες οι κάμερες πάνω μου. Να βγω να δηλώσω τι; Επειδή αυτοί δεν έχουν θέματα, θέλουν να βγάλουν θέμα από ΄μενα; Έχω δώσει συνέντευξη σε κορυφαίους δημοσιογράφους -Μαλβίνα, Χαρδαβέλλα, Κανέλλη- τα παιδάκια θα φοβηθώ τώρα; Ψάχνουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Δες ΕΔΩ όλα τα θέματα του περιοδικού DownTown.