H συνέντευξη του Γιάννη Βόγλη στην εκπομπή JoinUs

"Εγώ ζω το τώρα και μπορεί να μην προλάβω να κάνω αυτά που θέλω να κάνω αλλά σχεδιάζω για το αύριο".
H συνέντευξη του Γιάννη Βόγλη στην εκπομπή JoinUs



Τον Γιάννη Βόγλη είχε φιλοξενήσει τον Νοέμβριο του 2014 ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ. 

Δες τι είπε...

Για το «Στάσου Μύγδαλα»: 

Τότε, ο Βασίλης Γεωργιάδης μου είχε πει “Βόγλη να θυμάσαι ότι αυτή η φράση θα σε κυνηγάει για όλη σου τη ζωή”. Πόσο δίκιο είχε…Ακόμη μου φωνάζουν στο δρόμο “στάσου μύγδαλα”.

Για τη σύζυγό του: 

Γνωριστήκαμε το 1959. Τότε, η σύζυγός μου εργαζόταν στην Αθήνα σε μία τουριστική εταιρία για φοιτητές από τα πανεπιστήμια και το χειμώνα έκανε μαθήματα σε παιδιά. Είμαστε μαζί 55 χρόνια και το φωτοστέφανο πρέπει να πάει στη γυναίκα μου, εκείνη άντεξε. Είναι Σκωτσέζα και μπορεί να ζήλευε αλλά δεν το έδειξε ποτέ. Ίσως από περηφάνεια ή σοφά σκεπτόμενη ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Είχε μια διακριτική στάση για την καριέρα μου και για το πότε θα εμφανιζόταν. Ακόμα την έχει.

Για όλες τις φορές που την έχει συγχωρήσει: 

Κακά τα ψέματα, μην κοροιδευόμαστε. Όποιος άντρας μπορεί να πει ότι φοράει φωτοστέφανο είναι αστείο. Είναι κουτό να το πιστεύουμε. Ένας σοφός φίλος μου είχε πει ότι ο έρωτας τρέφεται από τις αντιθέσεις και η αγάπη από τη δύναμη της συγγνώμης. Ο έρωτας περνάει και είναι ένα παροδικό συναίσθημα, αυτό που μένει είναι πόσο ουσιαστικά και βαθιά αγαπάς τον άλλον. Η αγάπη σήμερα και αιώνια είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε το παρελθόν: 

Εγώ δεν ζω στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι κάτι που πέρασε. Εγώ ζω το τώρα και μπορεί να μην προλάβω να κάνω αυτά που θέλω να κάνω αλλά σχεδιάζω για το αύριο. Το παρελθόν δεν με απασχολεί ούτε σκέφτομαι αχ τι ωραία που ήταν τότε. Όλα αυτά τα θεωρώ λίγο μελό.