Μαρία Κορινθίου στο DownTown: Έχω να κάνω δίαιτα από τα 17 μου

Ποια ήταν η πιο δύσκολη ερώτηση που της έκανε η κόρη της;
Μαρία Κορινθίου στο DownTown: Έχω να κάνω δίαιτα από τα 17 μου



Συνέντευξη στο Περιοδικό DownTown παραχώρησε η Μαρία Κορινθίου. Δες ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης. 

Ειλικρινά, δεν έχεις βαρεθεί να σε αποκαλούν «σέξι»;

Κολακεύομαι με αυτό τον χαρακτηρισμό. Είναι όμορφο για μια γυναίκα να αισθάνεται ότι αρέσει. Η αλήθεια είναι πως όταν μου λένε διάφορα κολακευτικά σχόλια face to face ντρέπομαι αρκετά. Δεν είμαι άνθρωπος που αναζητά τα κομπλιμέντα, ακριβώς γιατί ντρέπομαι. Ξέρω ότι όλα αυτά έρχονται και παρέρχονται. Τη μια μέρα πουλάς και σε θέλουν παντού και την άλλη όχι. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένη και προσγειωμένη.

Η ταμπέλα της «ωραίας» σε έχει εγκλωβίσει στη δουλειά σου;

Γενικά οι ταμπέλες στο θέατρο σε εγκλωβίζουν ως ηθοποιό. Πιστεύουν ότι μια γυναίκα με μια καλή εξωτερική εμφάνιση ενδεχομένως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πάνω στο σανίδι. Προσωπικά, μου έχει δοθεί η ευκαιρία, κυρίως σε ρόλους ντάμας ή πιο παλιά ενζενί. Θεωρούσαν ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από αυτό. Ο άντρας μου (σ.σ.: Γιάννης Αϊβάζης) ήταν ο μόνος που πίστεψε ότι μπορώ να τσαλακωθώ θεατρικά. Μου έδωσε πέρυσι τον ρόλο της βλάχας από το χωριό. Άκουγα το κοινό από κάτω να αναρωτιέται: «Η Κορινθίου είναι αυτή;». Συνάδελφοι που παρακολούθησαν την παράσταση μου έδωσαν συγχαρητήρια και έλεγαν ότι «ούτε καρατερίστες ηθοποιοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκανε». 

Σε στενοχωρεί να σε αμφισβητούν συνάδελφοί σου;

Όχι, καλά κάνουν και είναι αυστηροί μαζί μου οι άνθρωποι του θεάτρου. Το θέατρο είναι πολιτισμός και πράγματι οι ηθοποιοί ποιούν ήθος. Ξέρω τις δυνατότητές μου και είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω πραγματικά πολλά και διαφορετικά πράγματα πάνω στη σκηνή.

Έχεις αισθανθεί ανταγωνισμό και ζήλια από γυναίκες συναδέλφους σου;

Ναι, έχω. Τις περισσότερες φορές προσπαθώ απλώς να αδιαφορώ. Δεν σου κρύβω, όμως, ότι υπάρχουν φορές που ενοχλούμαι πολύ με τη συμπεριφορά τους. Είμαι δεκατρία χρόνια σε αυτό τον χώρο και δεν έχω πει κακιά κουβέντα ποτέ για κανέναν. Αγαπάω τους συναδέλφους μου και δένομαι μαζί τους. Γενικά αγαπάω τις γυναίκες, αλλά όταν έρχονται στα αυτιά μου διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια εκεί, ναι, εκνευρίζομαι.

Τι σου έχουν μεταφέρει δηλαδή;

Λένε σε σκηνοθέτες: «Καλά, την Κορινθίου θα πάρεις γι’ αυτόν τον ρόλο;» ή «Η Κορινθίου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο». Όμως, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι μέσα σε αυτό τον χώρο που με εκτιμούν και θέλουν να με προστατέψουν, οπότε τα μαθαίνω όλα. Τώρα πώς αντιδρώ σε αυτά τα σχόλια; Δεν θα πάρω τηλέφωνο να ζητήσω τον λόγο, αλλά αν συναντηθούμε από κοντά δεν θα είμαι ψεύτικη απέναντί τους. Γενικά, δεν μπορώ να είμαι δήθεν. Δεν μου αρέσει όλη αυτή η διπροσωπία του στυλ: «Με έχεις θίξει και έρχεσαι ξαφνικά μπροστά μου και με χαιρετάς σαν να μην τρέχει τίποτα».

Έχεις υποστεί κανονικό bullying και για τα κιλά σου.

Για την ακρίβεια είπαν ότι έχω χοντρές γάμπες. Δεν με πείραξαν καθόλου αυτά τα σχόλια. Τα θεωρώ μικρά και φτηνά. Είναι πολύ αγενές να σχολιάζεις δημόσια την εμφάνιση ενός άλλου ανθρώπου και μάλιστα με τόση ειρωνεία. Μου δείχνεις εκείνη την ώρα ότι είσαι «μικρός». Κάθονται γενικά στην τηλεόραση και σχολιάζουν για διάφορες γυναίκες αν έχουν ξανθά μαλλιά, μεγάλο στήθος ή κ@@λο. Χαζά πράγματα, ανούσια και άσχημα για τη γυναίκα. Προσωπικά, επαναλαμβάνω συνέχεια στην κόρη μου ότι στους ανθρώπους δεν έχει σημασία η διαφορετικότητα, είτε είναι το  χρώμα είτε το θρήσκευμα κ.ο.κ.

Είχες πάντα αυξομειώσεις με το βάρος σου;

Ναι, όπως οι περισσότερες γυναίκες. Και τρία κιλά να πάρω, φαίνονται πολύ πάνω μου, γιατί είναι έτσι ο σωματότυπός μου. Ξέρω ότι έχω πλάτες, στήθος και ποπό και ειδικά στην τηλεόραση αυτά τα σημεία φαίνονται δεκαπλάσια. 

Πότε έκανες τελευταία φορά δίαιτα;

Έχω να κάνω δίαιτα από τα 17 μου. Δεν θα προσέξω τι θα φάω για να μην πάρω παραπάνω κιλά. Δεν μου αρέσει να καταπιέζομαι στο φαγητό και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν θα γίνω ποτέ το skinny πρότυπο γυναίκας που θέλουν. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένη σε αυτό. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ξεχωριστό σωματότυπο. Δεν μπορούμε να είμαστε όλες οι γυναίκες ίδιες: αδύνατες με μεγάλο στήθος. Ούτε θα μπορούσα ποτέ να γίνω υπερβολικά αδύνατη, γιατί δεν είναι τέτοιο το σκαρί μου. Δεν θέλω κιόλας. Αγαπάω με το σώμα μου και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα κιλά. Θα ανέβω να ζυγιστώ κάθε τέσσερις μήνες.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σημείο σου;

Η μαγκιά μου. Αυτή με έχει σώσει από πολλές καταστάσεις και με αυτήν κατάφερα να επιβιώσω δεκατρία χρόνια στον χώρο. Η μαγκιά, η ντομπροσύνη και η αλήθεια μου. Αυτά αρέσουν σε μένα και δεν τα διαπραγματεύομαι με τίποτα.

Κάνετε σκέψεις για δεύτερο παιδί;

Η Ισμήνη μας ζητάει από τα τέσσερά της ένα αδερφάκι. Το κατανοώ, το καταλαβαίνω και είναι απόλυτα λογικό. Ρωτήστε, όμως, και τη μανούλα. (γέλια) Θα έκανα κυρίως για την Ισμήνη ένα δεύτερο παιδί. Δεν λείπει σε μένα αν και ο Γιάννης το θέλει πολύ. Δεν το αποκλείω στο μέλλον, αλλά το σκέφτομαι διπλά γιατί πέρασα δύσκολα στην πρώτη εγκυμοσύνη και έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη.

Έχετε αποφασίσει να προφυλάσσετε την κόρη σας από τη δημοσιότητα;

Όταν ήταν μικρή είχαμε κάνει κάποιες οικογενειακές φωτογραφίσεις. Όταν, όμως, πήγε στο νηπιαγωγείο ερχόταν και με ρωτούσε: «Μαμά, από πού με ξέρουν; λένε ότι με είδαν σε κάποιο περιοδικό». Ήταν μόλις τεσσάρων χρόνων και εκεί κατάλαβα πόσο καταστροφική μπορεί να είναι για ένα παιδί η δημοσιότητα. Δεν ήταν επιλογή της και έπρεπε ως μάνα να την προστατεύσω. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα δείτε ξανά την Ισμήνη σε περιοδικό. 

Ποια είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που σου έχει κάνει;

«Μαμά, τι είναι σεξ και γκέι;». Μου την έκανε πέρυσι για πρώτη φορά αυτή την ερώτηση και μου είπε ότι άκουσε στο σχολείο αυτές τις λέξεις. Της απάντησα την αλήθεια, αλλά με πολύ απλά λόγια. 

Πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι με τον Γιάννη; 

Είμαστε μαζί οκτώ χρόνια. 

Δες ΕΔΩ όλα τα θέματα του DownTown που κυκλοφορεί.