Down Town: Η Ελένη Αυλωνίτου τολμά να φωτογραφηθεί με μαγιό! Τι λέει για ασφαλιστικό, κυβέρνηση και εκλογές

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια κολύμβησης θα σε εκπλήξει χωρίς να προσπαθήσει και πολύ.
Down Town: Η Ελένη Αυλωνίτου τολμά να φωτογραφηθεί με μαγιό! Τι λέει για ασφαλιστικό, κυβέρνηση και εκλογές



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια κολύμβησης θα σε εκπλήξει χωρίς να προσπαθήσει και πολύ. Έτσι κι αλλιώς είναι εξοικειωμένη από κορίτσι με τα ύψη και τα βάθη. Δες ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη στη Ρομίνα Ξυδά που δημοσιεύεται στο DownTown (κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα). Η φωτογράφιση έγινε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών, στο Ζάππειο.

Πρωταθλήτρια κολύμβησης, από ποια ηλικία;
Μεγάλωσα στην Κυψέλη σε μια μικροαστική οικογένεια. Στα δέκα μου χρόνια ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό με τον πατέρα μου να μην καλοβλέπει το συγκεκριμένο μου πάθος για την κολύμβηση. Φοβόταν, βλέπετε, μη και παραμελήσω το διάβασμα και μόνο αφότου του εξασφάλισα ότι θα είμαι άριστη μαθήτρια μπόρεσα να κάνω το πάθος μου πραγματικότητα. Όλη μέρα ήμουν ανάμεσα στο σχολείο και στον πρωταθλητισμό. Δεν πολυπήγαινα σε πάρτι, δεν έβγαινα ιδιαίτερα έξω, δεν είχα εκρήξεις, δεν έκανα επαναστάσεις. Υπήρξα ένα συνεσταλμένο παιδί με τρομερή αυτοπειθαρχία, πράγμα που χρωστάω στον αθλητισμό. Όλες μου τις ανησυχίες τις εκτόνωσα μέσα στο νερό.

Εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε με μια σύνταξη των 600 ευρώ που αφορά στην πλειονότητα;
Υπάρχει μεγάλη ανεργία. Η κοινωνία είναι άρρωστη. Άρα, πρέπει ο κόσμος να βρει δουλειές κι αυτός είναι ο στόχος μας. Εάν λοιπόν μειώναμε τις συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ, που τροφοδοτούν όλη την οικογένεια, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν. Αυτή τη στιγμή έχουμε φροντίσει να προστατεύσουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα και να πληρώσουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.  

Δεν μου απαντήσατε όμως…
Όχι, είναι δύσκολα. Από κει και ύστερα όλοι μας ζούσαμε με περισσότερα και έχουμε μάθει να ζούμε με λιγότερα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων γεμίζανε ένα τρύπιο πιθάρι. Αυτή τη φορά και μ’ αυτά τα μέτρα φιλοδοξούμε να βγούμε από την κρίση.

Πότε το υπολογίζετε; 
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 περιμένουμε ανάκαμψη, ενώ πιστεύω ότι το 2017 θα βγούμε στις αγορές και θα είμαστε μια κανονική χώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλοι επενδυτές που περιμένουν να σταθεροποιηθεί η όλη κατάσταση για να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

Εσείς πιστεύετε ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, το 2019, από το πόσο θα έχει μειωθεί η ανεργία, καθώς και από το πόσο θα έχει βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη. Μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και θα την έχουμε οδηγήσει στην οικονομική ανάκαμψη. Από κει και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε σήμερα και τα καλά, όπως το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρωτοβάθμια περίθαλψη όπου μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στα νοσοκομεία, προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία, κάναμε τις 100 δόσεις όπου ο κόσμος βρήκε ανακούφιση στον τρόπο αποπληρωμής των χρεών του. 

Αν ο Βαρουφάκης όπως είχατε πει είναι «η Βουγιουκλάκη της πολιτικής», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ποια είναι;
Η Σαπφώ Νοταρά…       

Γιατί πηγαίνετε σε εκπομπές όπως το κεντρικό δελτίο του ΑRT και στην Αννίτα Πάνια;
Στον Μυλωνάκη καταρχάς έχω πάρα πολύ καιρό να πάω γιατί έχει ξεφύγει. Άλλαξε το στυλ του, λέει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και υπερβάλλει. Όσον αφορά στην Πάνια πήγα μία φορά που η συζήτηση αφορούσε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία δεύτερη μου ζήτησαν να μιλήσω τηλεφωνικά για το ΔΝΤ. Από τη στιγμή που η κ. Πάνια θεώρησε πρέπον να με κοροϊδεύει διά τηλεφώνου, εγώ δεν πρόκειται να ξαναπάω αλλά ούτε και να ξαναμιλήσω σε εκπομπή της. Θα περίμενα να επιδείξει έναν στοιχειώδη σεβασμό και δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω για το πρόσωπό της.

Χωρίσατε όταν ήσασταν ακόμα πολύ νέα. Πώς και δεν ξαναφτιάξατε τη ζωή σας;
Δούλευα πολύ, ταξίδευα διαρκώς σε επιστημονικά συνέδρια, απορροφήθηκα από την πολιτική και το κυριότερο, είχα την κόρη μου. Θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται όταν αποκτάει ένα παιδί. 

Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί