Έφη Σαρρή στο DownTown: Ο creepy θαυμαστής που ήθελε να την εξαφανίσει

Ποια επικοινωνιακά τρικ έπαιξε στη ζωή της;Υπήρξε ποτέ καλόγρια; Έκανε στα αλήθεια απόπειρα αυτοκτονίας;
Έφη Σαρρή στο DownTown: Ο creepy θαυμαστής που ήθελε να την εξαφανίσει



Υπήρξε καλόγρια, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και τραγούδησε τον στίχο «Tι είχαμε, τι χάσαμε, σ’ το λέω σε ξεχάσαμε». Ποιο από τα παραπάνω ήταν ένα καλοπαιγμένο επικοινωνιακό παιχνίδι; Η τραγουδίστρια αποποιείται το trash και δηλώνει ότι της αρέσει να στήνει ωραία παραμύθια στο DownTown που κυκλοφορεί. Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. 

Είδες τη Βαλέρια Κουρούπη που τραγούδησε σαν Έφη Σαρρή στο «Your Face Sounds Familiar»;

Το είδα. Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια και είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται. Η κοπέλα το έφερε αρκετά κοντά. 

Η μύτη δεν ήταν λίγο υπερβολική; 

Ναι, και μένα μου φάνηκε έτσι. Αυτό που είναι πιο σημαντικό τελικά είναι ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στους τραγουδιστές που μιμούνται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Σημαίνει ότι κάπου έγραψες κάτι. Ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση. 

Το λάθος στον στίχο «Τι είχαμε, τι χάσαμε, σ’ το λέω σε ξεχάσαμε» ήταν τελικά  επικοινωνιακό τρικ; 

Δεν ήταν τρικ, ούτε έγινε επίτηδες. Έγινε εντελώς συμπωματικά διότι έτυχε η κοπέλα που μου έκανε φωνητικά –η οποία είναι πολύ γνωστή τραγουδίστρια– να έχει ένα ελαφρό πρόβλημα με την άρθρωσή της. Έπεσαν λοιπόν τα δύο σίγμα μαζί και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Οι πρώτοι 3.000 δίσκοι βγήκαν στην αγορά με το λάθος. Όμως ο δίσκος πούλησε πάνω από 30.000, οπότε οι επόμενοι δίσκοι κυκλοφόρησαν με τον κανονικό στίχο.  

Μου είπες ότι δεν θέλεις να βγει trash η φωτογράφιση. Θεωρείς ότι έχεις αγγίξει τα όρια του trash στην πορεία σου; 

Εγώ δεν έκανα ποτέ τίποτα τυχαία. Το σκεφτόμουν καλά, ήξερα πολύ καλά τι κάνω και γιατί το κάνω. Όταν λοιπόν ήθελα να κάνω πλάκα, έκανα πλάκα. Όταν ήθελα να πω κάτι και να γίνει πιστευτό αλλά ήταν μια πλάκα, το έκανα. Η showbiz είναι ένα παιχνίδι που μου αρέσει. Εγώ έπαιξα πάρα πολύ με αυτό και συνεχίζω ακόμη. Εάν κάποιος λοιπόν δεν αντιλαμβάνεται το χιούμορ μου και θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι trash, ΟΚ, δεν με αφορά. Δεν με αφορούν όλοι οι άνθρωποι που δεν με καταλαβαίνουν. Με αφορούν αυτοί που με καταλαβαίνουν. Σαφώς και προσέχω να μην περάσω αυτή την κόκκινη γραμμή. Αν κάποιοι αισθάνονται ότι την έχω περάσει, καθόλου δεν πειράζει. 

Σε φόβισε ποτέ η δημοσιότητα τη χρυσή εποχή; 

Εννοείται. Θυμάμαι που ερχόταν ένας νεαρός και περίμενε τέσσερις - πέντε ώρες έξω από το καμαρίνι μου μέχρι να φτάσει πρωί για να τον δεχτώ. Άνοιγα την πόρτα για να δω τι γίνεται και έβλεπα μπροστά μου την Έφη Σαρρή. 

Τι εννοείς;

Όπως το καταλαβαίνεις. Ήταν βαμμένος, είχε μακριά ξανθά μακριά και φορούσε τα ρούχα που έβαζα στις τηλεοράσεις. Και μου έλεγε «Γεια σου, δεν είσαι εσύ η Έφη Σαρρή, εγώ είμαι». Είχα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για πολλά χρόνια. Δεν έμενε στην Αθήνα, έμενε μακριά. Έβγαζε φωτογραφίες, μου τις έστελνε και μου έλεγε «Εγώ είμαι, δεν είσαι εσύ. Βγαίνω και τραγουδάω παντού, ο κόσμος με θαυμάζει». Και μου έλεγε ότι κάποια μέρα θα υπάρχει εκείνος και εγώ δεν θα υπάρχω πια. Θα είναι εκείνος η Έφη Σαρρή. Οι καταστάσεις ήταν πολύ επικίνδυνες, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά είχα πάντα έναν άνθρωπο στο καμαρίνι. 

Αλήθεια, τι σε είχε πιάσει και είχες κλειστεί σε μοναστήρι; 

Έπαιξα πολύ με όλο αυτό το κομμάτι της showbiz. Ας μείνουμε εκεί. Δεν θα ήθελα να το αποσαφηνίσω. Πάντως έπαιξα πολύ. 

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου πρόσφατα είπες ότι δεν γνωρίζεις πώς προέκυψαν οι φήμες για την απόπειρα αυτοκτονίας σου. Εσύ η ίδια δεν το είχες δηλώσει σε συνέντευξή σου το 2011 στο DownTown; 

Θα μείνεις πάλι σε αυτό που σου είπα προηγουμένως. Ότι πολλές φορές έχω παίξει πάρα πολύ ωραία παιχνίδια. 

Δηλαδή έπαιζες ρόλους;

Ακριβώς. 

Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί. 

Δες ΕΔΩ τον Σάκη Τανιμανίδη χωρίς μπλουζάκι στο περιοδικό DownTown.