Η Νατάσσα Ράγιου μιλάει στο JoinUs για την περίεργη ιστορία αυτοκτονίας

Μιλάει για τον άντρα που αυτοκτόνησε ενώ παιζόταν η εκπομπή της, για τη ζωή στην Πάτρα, την τηλεόραση και την κόντρα Καραβάτου-Σπυροπούλου.
Η Νατάσσα Ράγιου μιλάει στο JoinUs για την περίεργη ιστορία αυτοκτονίας



Έκανε τηλεόραση 13 ολόκληρα χρόνια, έγινε βουλευτής, έφυγε από την Αθήνα γιατί ερωτεύτηκε, μετακόμισε στην Πάτρα, έκανε ένα παιδί και σήμερα, η Νατάσσα Ράγιου ζει έχοντας μόνιμη εξάρτηση από τον κόσμο των media. Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια-πολιτικός κάθισε στον καναπέ της Νάνσυς Ζαμπέτογλου,  στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ και μίλησε…

Για την εξάρτησή της από την τηλεόραση και τις προτάσεις που δέχτηκε:

Η τηλεόραση είναι πάντα στο μυαλό μου, δεν έχει φύγει τόσα χρόνια, απλώς όλο αυτό τον καιρό δεν έχει τύχει κάτι. Φυσικά, μου λείπει όπως θα έλειπε σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει για 13 συνεχόμενα χρόνια τηλεόραση. Όμως δεν μου λείπει στο βαθμό που δεν μπορώ να ζήσω. Αν υπάρξει αυτό που θα μου κάνει το κλικ, θα το κάνω. Δεν ξεκινάω τώρα για να κάνω ό,τι να ναι ή ό,τι κάτσει. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι για πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν. Τι να κάνω; Μεσημεριανό ή πρωινό; Δεν θα το έκανα.

Δεν μπορώ να μην βλέπω τηλεόραση, είμαι εξαρτημένη. Δεν μπορώ να μην είμαι μέρος αυτού του πράγματος. Ζηλεύω πάρα πολύ την εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου, έχω και το κλάμα πολύ εύκολο και μου αρέσουν τέτοιες εκπομπές ευαισθησίας. Βλέπω όλες τις πολιτικές εκπομπές και τα πρωινά στο ζάπινγκ.

Για την Ελένη Μενεγάκη:

Με την Ελένη Μενεγάκη ξεκινήσαμε την ίδια μέρα. Το ‘95 εγώ ξεκινούσα στο Κεντρί και τα τρία χρόνια που έμεινα στον Ant1 ήμασταν στο διπλανό στούντιο και καμαρίνι. Όλοι την έχουμε ζηλέψει για το πώς τόσα χρόνια έχει καταφέρει και παραμένει αυτό το κορίτσι που έχει εξελιχθεί στο χρόνο και έχει μπει στα σπίτια μας. Όταν ήταν να κάνω το συμβόλαιο με τον Ant1 μου είχαν προτείνει να κάνω τον Πρωινό Καφέ. Δεν ήθελα να το κάνω, δεν ξέρω αν έκανα καλά.   

Για την εποχή που ήταν βουλευτής:

Σαν βουλευτής πέρασα και καλά και κακά. Ήμουν βουλευτής τις καλές εποχές, το 2007 μέχρι το 2009.  Ήταν τότε που δεν ντρεπόσουν να λες ότι είσαι βουλευτής, που περπάταγες ξέροντας ποιος είσαι και τι κάνεις και δεν κοίταγες πίσω να δεις αν σε κυνηγάει κανείς.

Για την εκπομπή που οδήγησε (;) έναν άντρα στην αυτοκτονία:

Το 1997, είχε βγει ένα θέμα στην εκπομπή «Κεντρί» και την ώρα που παιζόταν κάποιος άνθρωπος αυτοκτόνησε. Δεν είχε τηλεόραση και έμενε κάτω από το σπίτι μου στο Αίγιο. Αυτός ο άνθρωπος σχεδόν μου είχε ομολογήσει ότι έκανε μία πράξη στο παιδί του για την οποία θα έπρεπε να διώκεται. Έπρεπε το παιδί να φύγει από εκείνη την οικογένεια. Εκείνο το παιδάκι με είχε πιάσει από το φόρεμα και μου έλεγε «σε παρακαλώ πάρε με από εδώ». Πήγα λοιπόν στους Εισαγγελείς της περιοχής και τους είπα «κάντε κάτι υπάρχει ένα παιδί εδώ».  Και μου λένε «ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις έχουμε»; Προστάτεψα τους πάντες, δεν είπαμε ονόματα, δεν είπαμε τίποτα, μετά έγινε το περιστατικό και κανείς δεν διερεύνησε την πιθανότητα να δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του. Η υπόθεση έχει πάρα πολλές διαστάσεις και κανείς δεν έμαθε ότι δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο. Κάποιοι δικηγόροι συμβούλεψαν ότι πρέπει να πάρουν αποζημιώσεις από το κανάλι απ’ όλη αυτή την υπόθεση. Εγώ όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω τον Μίνωα Κυριακού να μου λέει «ξέρω την ευαισθησία σου, ξέρω ότι καλά έκανες και χαλάλι τα πρόστιμα». Θα το θυμάμαι για πάντα. Όπου συναντήσω περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης θα το πω, δεν υπάρχει περίπτωση να το κρύψω, προτιμώ να πεθάνω. Ξέρω πολύ καλά πώς κοιμάμαι το βράδυ.

Για την κόντρα Καραβάτου-Σπυροπούλου:

Δεν θα μπορούσα να είμαι τηλεκριτικός σήμερα. Δεν θα ασχολούμουν με αυτά τα πράγματα όπως την κόντρα της Καραβάτου και της Σπυροπούλου. Ή αυτά που θα έγραφα θα αφορούσαν άλλο κοινό. Τι είναι αυτό τη σήμερον ημέρα; Δεν με ενδιαφέρει! Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει την ώρα που ο κόσμος σκοτώνεται, πεθαίνει, αυτοκτονεί, αλλάζει ο πλανήτης.